TV B-92 - tema neplodnost - poziv zainteresovanima

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Majo,koliko ja znam neophodno je da bude 5o% pokretljivih i da kolicina treba da bude od 2-5 dana uz apstinenciju od 3-5dana. Takodje, potrebno je da bude broj spermatozoida veci od 20.000.000,a manji od 250.000.000, gradja vise od 50% normalne gradje. Takodje, posto je moj zet imao problem sa pokretljivoscu, saznala sam da je dobro da pije 2x100mg C vitamina,selen,vitamin B12,E,cink i da ih moze uneti u organizam kroz tabletu npr Proxeed koji je inace jako skup i tesko ga je naci ovde.Poznato mi je da Proxeed utice na pokretljivost spermatozoida,a da je za povecanje broja spermatozoida najbolji Larginin cija kutija kosta negde oko 1000 din,a ako je to skoupo moze se uneti to kroz hranu i to u nepecenom suncokretu koja treba da je neslan, treba da se pojede 60grama dnevno i to nekoliko meseci,a pored toga dobra je i piskavica, koja se mesa sa medom ili jogurtom,dobar je i badem,pistaci,semenke bundeve,susam,kikiriki sve ovo po mogucstvu sirovo.Potrebno je da prestane sa pusenjem,da se izbegava alhokol i kafu.Ttestise nesme zagrevati visokom temperaturom te je preporucljivo tusiranje mlakom vodom, izbegavati voznju biciklom na duge staze
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Mira Adanja-Polak

Post od zabrinuta75 »

Posetila sam sajt www.adanja-polak.com i iz rubrike kontakt prosledila pismo gospodji Miri. Pozivam vas da mi se pridruzite, tj. posaljete i vi svoja pisma doticnoj, na opisan nacin.

Zajedno smo jaci!!!
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Majo, nisam dobila tvoj e-mail, niti privatnu poruku.

Ponavljam e-mail adresa je: [email protected]

Pokusacu ovde da "okacim" referentne vrednosti:

_________________________referentne vrednosti
volumen _________________ 2,0 - 5,0
boja _________________ bledožuta
viskozitet _________________ 0 stepeni
likvefakcija ________________ završena
ph ________________ 7,2 - 7,8
konc. spermatozoida ______________> 20 x 10 na deveti/L
broj spermatozoida ________________ > 50
pokretni posle 30’ ___________________ > 45%
slabo pokretni ____________ 0
nepokretni _______________ < 45%
normalni oblici _________________ > 50%
patološki oblici __________________0
Le u vidnom polju ___________________1-2
ER u vidnom polju ___________________0
Ep.cel. u vidnom polju ____________________0
Fruktoza ___________________pozitivna
stepen pokretljivosti ____________________3-4
oblik kretanja ___________________1-2
aglutinacija ______________________nema
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

MAP

Post od zabrinuta75 »

Mira Adanja-Polak mi je vec odgovorila. Posle 8. oktobra ce nasu temu obraditi u svojoj emisiji.

Njena e-mail adresa, na koju joj mozete slati pisma sa svojim iskustvima sa lecenjem steriliteta, postupcima IUI, IVF i ICSI, prijavama za besplatnu VTO i slicno, je:

[email protected]

Nadam se da cete biti aktivne i da cete joj napuniti Inbox korisnim informacijama.

Zajedno smo jace!!!
boni78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od boni78 »

U potpunosti podrzavam vasu akciju, jer smatram da je stanje u zdravstvu kriminalno a narocito kad je lecenje steriliteta u pitanju, ali o tome vec ima napisano mnogo toga pa ne bih da se ponavljam. Odlicno je i sto ce Mira Adanja raditi emisiju. A ja ima jos jedan predlog jer to je tema o kojoj bi trebalo mnogo vise da se govori i pise: vidim da i Timofejev na B92 ima novi koncept emisije i da se bavi svakojakim temama, pa kad biste uspeli da ga ubedite da uradi emisiju, i da u njoj gostuje npr. jedna zena sa tim problemom, jedan doktor koji se bavi time i neka javna licnost koja se takodje suocavala sa istim, mislim da bi imalo prilicno odjeka jer se emituje u udarnim terminima (nedelja popodne i ponedeljak uvece). Eto mog skromnog doprinosa!
Sve najbolje i ustrajte u borbi!
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Jedva cekam da vidim kako ce gospoda Mira Adanja Polak obraditi nasu temu. Da li ona zna za ovaj nas forum, mislim da bi joj on dao najbolji uvid i potpuno zaokruzio sliku. Ja verujem da ce ona dati pravu notu u svojoj emisiji.
Ne znam da li radio emisija Pescanik na B92 ikada ide izvan politike i politicke tematike ali ako to ikada uradi mogla di zbog ove teme. U emisiji se govori jezivo realno i jasno, pa cak i glasno, jednim slobodnim jezikom i stilom rekla bih, bez i malo cenzure, pa eto...
Pozdrav, bravo!!!!!
maja kovacevic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 2:27 pm

Post od maja kovacevic »

Zabrinuta stigao mi je mail sa izvestajem da je doslo do neke greske i da moj mail koji je upucen tebi nije stigao , pa ti se ovom prilikom izvinjavam a najnovije rezultate cu znati veceras kad odem po njih u paster pa cu ti ih napisati sutra a ti ces mi reci tvoje misljenje.U svakom slucaju hvala ti na trudu. Pozdrav. :wink:
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Majo,

Ako ne uspes da posaljes mail, posalji mi privatnu poruku ovde na forumu.

Nadam se da ce rezultati biti dobri!!!

Pozdrav!
maja kovacevic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 2:27 pm

Post od maja kovacevic »

Evo stigli su nam rezultati. Meni su dobri sto znaci da nema vise hlamidiju. Pre dve godine su mi otkrili hlamudiju i pili smo i suprug i ja visiren tablete jednu turu i trebali smo posle toga da idemo na kontrolu ali smo se nesto ulenjili i nismo bili do sad. Sad su mi rezultati i na hlamidiju i na mikoplazmi i na ureaplazmu negativni sto je super i nemogu ti opisati koliko sam srecna zbog toga da prosto ne mogu da verujem da nam je samo jedna tura lekova pomogla.
A evo ti rezultati spermograma i spermokulture pa mi ti reci da li je ok ili ne.
Spermogram:
Konzistencija------------------- Normalna
Likvefakcija--------------------- 25
Smrt-zapremina ejakulata-----2,5
Broj spermatozoida-------------68,0 x 10na deveti/L
Broj spermatozoida-------------170,0 x 10na sesti/V
Progresivno pokretni -----------a) 0,29
b)0,18
c)0,15
d)0,38
Leukociti--------------------------12,1
Vitalnost--------------------------0,69
Normalne forme-----------------0,45
Abnormalne forme--------------0,55
Glava-----------------------------0,21
Vrat-------------------------------0,25
Rep-------------------------------0,09

Spermokultura:
Streptokokus hemolitikus '' B ''
Stafilokokus epidermis 30000

Eto to ti je to tako pise na ovim rezultatima a ja sam ti samo prepisala sve sto imam od rezultata. Unapred hvala.
Odgovori