Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Jaoj ljudi molim vas za neki savet ja vise ne znam sta da radim a i nadam se da cete razumeti moju situaciju Imam 15 god ali sa cu 16 - menstruacija mi redovno kasni ali to u glavnom od po nedelju dana,desilo se cak par puta i 10 i tad sam bila jako zabrinuta ali ipak sam hvala bogu dobila.Imam odnose sa deckom vec 4 meseca - od aprila pa do danas.Medjutim nikad mi nije ovoliko kasnila...prosli put mi se ciklus zavrsio oko 18-tog i od tad-racunajuci i ovaj 18-ti nisam idalje dobila (( a danas je 6 (( Ne zelim da uradim test trudnoce jer je moja drugarica to uradila 3 puta i jednom joj je ispao pozitivan,a zatim negativan pa pozitivan ponovo,pa je otisla ginekologu da bi joj ovaj rekao da nije trudna.Uglavnom koristimo kondom i nijednom nam nije pukao(proveravali smo 5 puta)a kad bi smo bez ,redovno-cak i previse je pazio.Ne smem da trazim od mame da idem ginekologu posto ona cak ne zna da nisam nevina!!!A ovako bi jos vise posumnjala...A imam simptome kao da cu dobiti-naduvam se naglo,imam nagli odliv sekreta,boli me stomak,tu i tamo glava ponekad...I zelim da pitam da li ima veze to sto imam probleme sa besikom,sto imam esherihiju i to sto se uzasno nerviram oko kasnjenja utice na menstruaciju?:(((((( molim vas neka mi neko odgovori ((( Nadam se da cu uskoro dobiti ((([i][/i][u][/u][b][/b]
Akkki napisao:Ne zelim da uradim test trudnoce jer je moja drugarica to uradila 3 puta i jednom joj je ispao pozitivan,a zatim negativan pa pozitivan ponovo,pa je otisla ginekologu da bi joj ovaj rekao da nije trudna.
Ja cu samo ovo da prokomentarisem: OVO JE NEMOGUCE!!! Test je vrlo retko lazno pozitivan, i to samo ako se koriste neki odredjeni lekovi! Ili je drugarica nesto pobrkala, ili malo... ne prica istinu.
Uradi test u bilo kojoj laboratoriji Beta HCG iz krvi i znaces u roku od par sati. To ti je najbrzi i najpouzdaniji nacin.
Mislim da bi moderatori trebalo da ovakve teme odmah brisu,jer svi ce vise onemeti od pricanja deco pazite sta radite,koristite kondom,idite kod ginekologa bar jednom godisnje cim pocnete da imate sexualni zivot,ali ne vredi i onda onaj nas srpski inat proradi tamo bas gde ne treba,pa kazemo nece to mene itd...
DETE AKO VEC IMAS DECKA I IMAS REDOVNE ODNOSE SA NJIM MISLIM DA JE FER PREMA TEBI I TVOM TELU(AKO NE PREMA OSTALIMA) DA LEPO ODES KOD GINEKOLOGA,PA ONDA LAPO PREGLED,PA SEXUALNA EDUKACIJA,MOZDA TABLETE ZA KONTRACEPCIJU(NIJE BAS ZDRAVO OD "MALENA" ALI AKO NE MOZE DRUGACIJE BOLJE I TAKO)
Kako je @isidora rekla mozes da uradis bHCG test u svakoj lab,a mozes i da kupis test plocicu (koja radi na istom principu meri bHCG,i veooooma je pouzdana,samo treba znati kad i kako da je upotrebis),moze se koristiti najranije 14 dana po zacecu.
Ja sam cula za lazno negativan rezultat testa, nikad za lazno pozitivan...
Kad vec imas odnose, najnormalnija je stvar da odes na pregled. Pusti ti sad mamu, ona zna da nisi nevina, nisu majke mutave. Moj ti je savet da joj se poveris, i da odes zajedno sa njom do lekara koji ce resiti sve tvoje nedoumice.
I jos jedna stvar - tebi ne kasni svakog meseca isti broj dana, vec ti ciklus toliko traje. Moj, na primer, traje 40 dana u proseku.
I ja nisam cula za lazno pozitivan test. Pusti ti te ribarske price tvoje drugarice.
Inace onaj ko je zreo da stupi u sexualne odnose je zreo i za posetu ginekologu. Nije to nista strasno, a mnogo je bolje spreciti nezeljene posledice na vreme.
A mama sam sigurna da zna, to sto devojcice u tvom uzrastu misle da mogu tako nesto da sakriju uspeva jedino ako majka iz nekog razloga hoce da drzi oci zatvorene. Ali ako ti je neprijatno povedi neku drugaricu kod lekara....
Inace menstruacija hoce da kasni na psihickoj bazi (meni se to desilo prvi put posle odnosa), a moze i ako je doslo do neke infekcije ili upale...
Imala sam isti problem pre nekoliko meseci..Strasno sam bila zabrinuta i uplasena..Cak sam i imala mucnine,nadimanje,itd. i mislila sam da sam trudna..Na srecu drug mog decka je ginekolog,rekao je da se opustim,da mi je swe to u glawi..Na forumu sam isto dobila te sawete,pa sam uradila test,bio je negatiwan..Tad sam se opustila,nisam razmisljala o tome..I posle nekoliko dana sam dobila..Ako ti treba pomoc ili sawet,jawi se..
P.S.Mislim da bi stariji clanowi foruma trebali malo da se suzdrze od kritika jer je dewojci dowoljno tesko i bez toga..Kada se swe zawrsi ok je da je posawetujete i date misljenje..Bez ljutnje molim..
hvala marina )) evo danas sam uradila test...negativan je )) u zivotu nisam bila srecnija )) sad sam se tako opustila da je to nenormalno )) idalje ne znam uzrok kasnjenja al nije toliko sad hitan )) a i drago mi je jer sam ipak na neki nacin bas bas pazila i evo sad mi je test pokazao samoj sebi da sam odgovorna po tom pitanju
Dobro je!
Ali jednu stvar imaj u vidu - NIKAD BEZ KONDOMA!!!
Nije problem samo nezeljena trudnoca, vec i polno prenosive bolesti. Ja sam celog zivota pila tablete i koristila kondome, ali sa poslednjim deckom sam mislila da nema potrebe, eto, znamo se ceo zivot, i posle dva meseca sam morala da odem da mi lekar otkloni kondilome. Uci na tudjim greskama.
Pa ja mislim da ako ste stupili u intimne odnose onda ste stupili i u svet odraslih pa tako prema svom telu i treba da se ponasate. Bila sam i ja
mlada i znam kolika je briga oko nezeljene trudnoce, ali ono sto cete shvatiti malo kasnije je da ima mnogo gorih problema nego sto je nezeljena trudnoca. Imam dosta prijateljica koje u mladosti o tome nisu mislile,pa bi sad htele bebu...a nje nema...vec dugo lecenje, strepnje, nadanja. Zato mislim da nije na odmet da vam mi koji smo vec prosli kroz to ukazemo na vreme na neke sntvari.
Akki, mislim da escherihija moze da bude uzrok kasnjenja, ali 100% nisam sigurna. Kupi ti ipak jedan test, nije skup pa uradi. Ako je negativan moci ces bar da se opustis, pa ako je kasnjenje na psihickoj bazi.....resila si problem.
Takodje, mislim da je test ne moguce da bude lazan.poakzuje prisustvo hcg hormona sigurno.Drugo, ako bas toliko je frka, mozes da uradis testi iz krvi, on ti je najpouzdaniji.Samo ja ne mogu da verujem, 15 godina i vec imas odnose, majko mila, izvini, ali stvarno, majko mila.Deco, gde zurite, mislim, sex jeste lep, ali mozete u njemu uzivati i sa 18 pobogu.
Akkki ne znam odakle si ali ako si iz Bg-a imas na institutu za majku i dete ginekologa za mlade i adolescente. Tu mozes do 26-27 godine da ides. Dr su prijatne i odeljenje je odvojeno od obicnog ginekoloskog. Posto je za mlade oni najbolje mogu da ti odgovore na sva pitanja koja su tebi u tom dobu bitna i doktorke su odlicne. Sve najbolje uzivaj i cuvaj se.
Sto ste sebi dali nik malo cudoviste kada dajete lepe komentare i zrele
na institutu za majku i dete imate dr mislim da se preziva Stankovic, odlican strucnjak i prijatan.Mene je jednom prilikom pregledao, izuzetan je.