Hm, mi jesmo fini i pomazemo ali moramo malo i da kritikujemo tebe, mladu zenu koja je vec godinu dana seksualno aktivna a nije nikad bila kod ginekologa.
To sto si primetila moze biti ostatak od himena, moze btii bubuljica, polna bradavica, mladez, upaljena lojna zlezda...
Kada se pojavilo i da li je bolno na dodir ili tokom odnosa?
I zaista, nemash razloga da se plashish ginekologa, to je osoba koja ce ti trebati ceo zivot, i sto pre prebrodish taj neopravdani strah to bolje po tebe, ipak si ti mlada osoba koja zivi u 21. veku.
Zaboravi sve priche koje si mozda chula od svojih drugarica ili rodjaka, pregled kod ginekologa nije bolan. Ako ce ti biti lakshe, shvati to kao posao koji morash da odraidh na svakih 6 meseci, kasnije ce ti odlazak kod svog ginekologa biti kao odlazak na kafu sa drugaricom
Razumem da si mlada, i razumem da ima svakakvih lekara, ali danas u Bgd mozesh da proberesh ginekologa, mozesh da izaberesh najbolju varijantu, potrazi preporuke ovde, ili na drugim temama i odluchi da to odradish, posle cesh se smejati sama sebi chega si se plashila.
Uostalom, zar nije logichno da tvoje organe pregleda neko ko struchan nego da ti sada razmishljash shta bi to moglo da bude, i da se nervirash, chim se primeti ili oseti chudna tegoba ili miris, peckanje, izraslina, izostanak ceilusa, obrati se ginekologu, stvori jedan prijateljski odnos sa svojim lekarom i lepshe i mirnije cesh stupati i u odnose a i bicesh mnogo mirnija generalno znajuci da je sve ok.
Ne znam oadkle si, ali ako zelish moju preporuku javi se na pp, moja doktorka je divna