Samo da se pohvalim-desilo se cudo,pa sam ja 16.01.dobila menstruaciju.Eto,posle toliko nervoze.Drago mi je sto sam poslusala Vas savet i nisam otisla na ono zakazano " odlepljivanje"materice.Krvarenje je sasvim normalno i cim prodje,otici cu na kontrolu,pa cu Vam javiti ishod moje situacije.
Pozdravljam Vas i zelim Vam sve najbolje u zivotu.
sta da radim (za Dj Pedju ili OBGYN)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Pozdravljam Vas !
Sa firmom sam bilan na sistematskom pregledu i izmedju ostakog imali smo pregled ginekologa.Rekao mi je da je sve u redu,a nalazi su sledeci:
Ultrazvucni nalaz
Eho uterusa je uobicajenog oblika i velicine,homogeneteksture.Kavum uteri je prazan,endometrijum debljine 9,8mm.Adeksalno se ne vizuelizuju patoloske tvorevine.C.Douglasi je prazan.
PA II.
Komentar
povrsne i intermedijarne celije skvamoznog epitela bez atipije,laktobacili i leukociti.
KLINICKI NALAZ
Grlic materice dugacak oko 2 cm,valjkast ,cvrst konzistencije.Orif.ext.uteri je poprecan,zatvoren.pod spekulumom na ektocerviksu nema makroskopski vidljivih patoloskih promena.Uterus je AVFL,normalnog oblika i velicine,cvrste konzistencije,slobodan,neosetljiv.Adneksa iparametrija obostrano slobodna,neosetljiva.C.Douglasi je prazan.
Nisam bila u prilici da pitam doktora da mi sve ovo objasni,jer nista ne razumem,ali rekao je da je OK.
Ako imate malo vremena,volela bih da mi ovo prevedete na srpski,u medicinske izraze se ne razumem.
Sa firmom sam bilan na sistematskom pregledu i izmedju ostakog imali smo pregled ginekologa.Rekao mi je da je sve u redu,a nalazi su sledeci:
Ultrazvucni nalaz
Eho uterusa je uobicajenog oblika i velicine,homogeneteksture.Kavum uteri je prazan,endometrijum debljine 9,8mm.Adeksalno se ne vizuelizuju patoloske tvorevine.C.Douglasi je prazan.
PA II.
Komentar
povrsne i intermedijarne celije skvamoznog epitela bez atipije,laktobacili i leukociti.
KLINICKI NALAZ
Grlic materice dugacak oko 2 cm,valjkast ,cvrst konzistencije.Orif.ext.uteri je poprecan,zatvoren.pod spekulumom na ektocerviksu nema makroskopski vidljivih patoloskih promena.Uterus je AVFL,normalnog oblika i velicine,cvrste konzistencije,slobodan,neosetljiv.Adneksa iparametrija obostrano slobodna,neosetljiva.C.Douglasi je prazan.
Nisam bila u prilici da pitam doktora da mi sve ovo objasni,jer nista ne razumem,ali rekao je da je OK.
Ako imate malo vremena,volela bih da mi ovo prevedete na srpski,u medicinske izraze se ne razumem.
Krvarenje-preobilno.Malaksala sam,noge su mi teske..........Juce sam otisla kod lekara,plaseci se da ne iskrvarim previse.On me pregledao i rekao mi da pijem ENDOMETRIL ( 10 dana-ujutru i uvece),a onda bih trebala da dobijem menstuaciju oko 15.( zanaci treci put za mesec dana) i da pijem antibiotik DOVICIN !?
Nista mi vise nije jasno.Sve je u redu,a u stvari nije.
Ne znam sta je sa mnom i ne znam da li ce se ikada to izregulisati.
Da li Vi nesto mozete da mi kazete.Mozda sam ja ipak u klimaksu ?
Pozdrav !!!
Nista mi vise nije jasno.Sve je u redu,a u stvari nije.
Ne znam sta je sa mnom i ne znam da li ce se ikada to izregulisati.
Da li Vi nesto mozete da mi kazete.Mozda sam ja ipak u klimaksu ?
Pozdrav !!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ivana,
Endometril i Dovicin ( ???) nece rijesiti Vase probleme.
Potrebno je uraditi hysteroskopiju da se vidi unutrasnjost materice i iskljuci postojanje polipa ili submukoznih mioma.
Ako histeroskopija nista ne otkrije i ako niste pusac, razgovarajte sa Vasim ginekologom da pocnete ili kontraceptivne pilule ili Mirena spiralu. I neka Vam provjeri krvnu sliku zbog moguce anemije.
Pozdrav,
ObgGyn
Endometril i Dovicin ( ???) nece rijesiti Vase probleme.
Potrebno je uraditi hysteroskopiju da se vidi unutrasnjost materice i iskljuci postojanje polipa ili submukoznih mioma.
Ako histeroskopija nista ne otkrije i ako niste pusac, razgovarajte sa Vasim ginekologom da pocnete ili kontraceptivne pilule ili Mirena spiralu. I neka Vam provjeri krvnu sliku zbog moguce anemije.
Pozdrav,
ObgGyn