PRVI SEX POMOC

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Nancy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 05, 2008 12:22 pm

PRVI SEX POMOC

Post od Nancy »

Pre pet dana imala bio mi je prvi put. Problem je u tome je krvarenje trajalo do danas, a posle prvog puta, do sad sam spavala sa dechkom josh dva puta. Inache sad je vreme kad treba da dobijem mada nisam sigurna jer mi je u poslednje vreme poremecen ciklus bio. Da li je to normalno ili sam ja dobila? Inache krv je bila neshto svetlija i krvarenje nije bilo tako obilno kao kad dobijem! I josh jedna stvar zbog koje sam prestravljena je to shto nismo koristili ni jedan vid zashtite, shta da radim,da li je moguce da ostanem trudna iako je on "izvadio na vreme"?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Datum poslednje prethodne menstruacije, kao i par datuma prethodnih menstruacija...?

Da li sam dobro razumeo da ste pre 5 dana imali prvi odnos, potom dobili krvarenje, a zatim u toku krvarenja imali jos 2 odnosa? Ova tema odnosa prilikom krvarenja je jos uvek sveza, ali cu ponoviti svoj stav i ovde: bez obzira da li e neko gadljiv ili ne, o odnosima tokom menstruacije treba razmisljati u kontekstu previse rizika od prenosenja bolesti, upala, endometrioze, pa i psihickih trauma - i to kod oba partnera.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Moguce je, i te kako, a pogotovu u tvojim, najplodnijim godinama, da ostanes u drugom stanju. Pogledaj jednu temu ovde, devojka je ostala u drugom stanju samo tako sto je prst sa polu-osusenom spermom slucajno prevukla po povrsini vagine. Znaci, moze i tako a o "vadjenju" i da ne pricam. Da nas uskoro ne bi pitala o tabletama za prekidanje trudnoce i traumirala se povodom toga da li je neka menstruacija dovoljno obilna ili ne

K O N D O M

Ako se ne koristi postoji "previse rizika od prenosenja bolesti, upala, endometrioze, pa i psihickih trauma", mnogo vise nego ako ste imali odnose dok si krvarila (moguce je i od probijanja himena, kome nekad treba par penetracija da bi nestao).

Moras se zastititi. Nemoj da se zanosis da nekog znas, da mu verujes, pogotovu tako rano!
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

P.S. dr Ivica - drago mi je da ste to o seksu za vreme menstruacije konacno naveli kao Vase misljenje. Srecna Nova!
Nancy
Novi član
Novi član

Post od Nancy »

Pa problem i jeste u tome shto ne znam da li je to bio ciklus, mada mislim da nije. Mada je velika verovatnoca da sam u plodnim danima jer bih ovih dana inache trebalo da dobijem... nemam pojma shta da radim sad, bash sam uplashena. Otishla bih kod ginekologa ali ni jedan ne radi ovih dana a ja cele sledece nedelje nisam tu. Da li je moguce da se deca bash tako lako prave?? :-?
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Vrlo, vrlo moguce.

Uradi makar onaj kucni test na trudnocu. Treba da uradis sa prvom jutarnjom mokracom.

ALI - on moze da bude lazno negativan (nikad lazno pozitivan). Ili, idi u neku laboratoriju i zatrazi da ti urade beta test krvi na trudnocu, to je mnogo tacnije.

Svejedno - moras ginekologu, i ako nisi spremna da zaradis neku bolestinu ili ostanes nezeljno u drugom stanju:

K O N D O M
Nancy
Novi član
Novi član

Post od Nancy »

Samo mi josh to fali! Pomolite se Bogu da je sve u redu sa mnom i da necu ostati ni trudna ni zarazhena nekom boleshchinom(za shta je mnogo manja verovatnoca jer je moj dechko skoro radio neke analize)...
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Dobro, sada ne mozes nista da uradis osim da ustanovis da li si stvarno trudna. Ali sledeci put ne smes da se nadjes u istoj situaciji.
Nancy
Novi član
Novi član

Post od Nancy »

Inache danas i sinoc me je boleo donji stomak, tako me uvek boli kad treba da dobijem ili kada mi prodje, a inache vec nekoliko dana me drma neki grip, imam temperaturu i slichno...katastrofa! Shta bi trebalo da znachi to shto me boli stomak? Da cu dobiti, da sam ipak bila dobila ili neshto trece, ili nishta :D
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

To sto te boli stomak ne znaci nista. Ja sam prvih par nedelja trudnoce imala takve bolove da sam mislila da sigurno imam upalu jajnika (da ne pominjem da je moj hipohondrijski mozak otisao i dalje u dijagnozi). Nadam se ipak da je sve ok i da je to ipak PMS.
DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

Post od DusaniMilica »

Pitanja se formulisu drugacije na ovom forumu koliko sam ja shvatila... :-? mozda bi trebalo malo vise da se informises o vidovima zastite - prvi put, a nista niste koristili :?
Nancy
Novi član
Novi član

Post od Nancy »

Ja mislim da je sada kasno razmishljati o tome a za ubuduce cu znati... Ne znam stvarno, oticicu kod ginekologa sutra, poshto danas ne radi ni jedan. Mada ja mislim tj. nadam se da nisam zakachila. Danas me vishe ne boli stomak inache.. Ma ne znam ni ja vishe!
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Mozda je bezveze nauciti kroz ovakvo iskustvo,ali dobro nema veze znaces za ubuduce.....
Moje licno(totalno laicko misljenje, ali ipak misljenje devojke koja je jednom izgubila nevinost, a i zna licno gomilu drugih devojaka), jeste da si ti imala produzeno krvarenje zbog gubitka nevinost(imam drugarice koje su krvarile i po dve sedmice),a trebalo je uskoro da dobijes pa si se zbunila, verovatno je to bilo produzeno, a stomacic boli jer stize meca, tako da kada covek lepo sve malo mirnije i uravnotezenije pogleda to je najlogicnije, a za ubudce i sama znas....
Sve najlepse ti zelim i bice sve ok
Srecan Bozic
Slika
Nancy
Novi član
Novi član

Post od Nancy »

Wow, tnx, ti si jedina sa pozitivnim postom! :D pa pazi, i ja kad bolje pomislim, mislim da je tako... ja sam se malo vishe bila uzrujala al sad mi nekako sve to deluje sve manje moguce, u vezi trudnoce i to... Sve je moguce , ne kazhem da nije! Ali ipak je mala verovatnoca da je bash tako, mnogo bi dece bilo na ovoj planeti kada bi se svima to bash tako lako deshavalo... Hvala!
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

tunks napisao: Moje licno(totalno laicko misljenje, ali ipak misljenje devojke koja je jednom izgubila nevinost, a i zna licno gomilu drugih devojaka), jeste da si ti imala produzeno krvarenje zbog gubitka nevinost(imam drugarice koje su krvarile i po dve sedmice)

Svojevremeno sam pre prvog odnosa konsultovala medicinsku enciklopediju. Tamo sam našla zanimljiv podatak da bi posle probijanja himena trebalo sačekati bar nedelju dana do sledećeg odnosa da bi rana zarasla. Možda je u tome problem, pogotovo za ova krvarenja od dve nedelje. :o
Odgovori