Prvi seksualni odnos MOLIM VAS PROKOMENTARISITE OVO...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Majaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 24, 2008 7:05 pm

Prvi seksualni odnos MOLIM VAS PROKOMENTARISITE OVO...

Post od Majaaaa »

Cao svima... odlucila sam da postavim ovu temu nakon brojnih rasprava sa drugaricom. Naime ja imam 21. godinu i jos uvek nisam seksualno aktivna. Mene zanima zdravstvena strana ovoga pa se nadam da ce mi i neko strucno lice odgovoriti.

Moja drugarica stalno potencira na tome da je normalno imati odnose do 20-e godine, u suprotnom moze doci do raznih ginekoloskih komplikacija i da ce mi to svaki ginekolog potvrditi.

Mene zanima da li stvarno postoji starosna granica do koje bi devojka trebalo da ima odnose, i ako ih nema da li to vuce kakve posledice?

Hvala Vam unapred....
jshc
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 7:03 pm

Post od jshc »

pazi ovako ovo je sto ja znam ............. starosna granica mislim da nema ......to je tvoja stvar sta ces raditi sa svojim telom i kome ces ga "dati" , samo ono sto sam cula je da nakon 24 god mnogo vise boli nego kada to uradis kao mlada ........... ne znam za tu informaciju koliko je tacna , pa bolje sacekaj strucni odgovor :) sad ne mogu da nadjem temu sve sto svaka zena treba da zna o svom telu ili nesto tako slicno jedna lekarka je detaljno sve opisala , tako da pokusaj da nadjes tu temu , a ako ne nadjes ja sam sve prekopirala , pa mogu da ti posaljem na mail ako zelis ............ ne znam da li ima odgovor na tvoje pitanje , veoma je opsirno tako da nisam stigla sve da procitam .................javi se pozz
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Haha, a koga to jos boli nakon 24 godine, valjda svi otkriju masturbaciju mnogo ranije :P Nadam se!

Nema nikakvih fizickih komplikacija, jedino sam citala neko istrazivanje da devojke koje kasnije stupe u seksualne odnose teze se snalaze u nekim drustvenim situacijama, mada s druge strane moze da bude da ako se neko teze snalazi u drustvenim situacijama, manja je verovatnoca da ce imati sex, tj. da je nedrustvenost uzrok kasnog stupanja u seksualne odnose, a ne da je kasno stupanje u seksualne odnose uzrok nedrustvenosti.

Ovo sam zakomplikovala, ko razume shvatice.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nikakve komplikacije!

Bez brige!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
jshc
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 7:03 pm

Post od jshc »

i ja sam se nasmejala kada sam cula to za posle 24 godine , ali sam joj i napisala da sam tako cula i da ne znam da li je tacna informacija .....eto tako :lol:
Majaaaa
Novi član
Novi član

Post od Majaaaa »

:) hvala vam na odgovorima... Polemika je pocela sinoc kada smo gledale Ami G show, gostovala je Karolina Goceva i ona je izjavila da je nevina i da se cuva za brak :) inace ima 28 godina. Na to je moja drugarica burno reagovala, kako to nije normalno i ko zna da li ce ona moci da ima dece...i kako je ona podloznija raznim polnim bolestima i infekcijama...
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Duso moja pa Karolina se malo zekila :wink: sto i nije tako lose jer ko zna sta bi je Ognjen sve pitao? Drugarice su ti stvarno biseri a ti naravno pitaj slobodno sve sto te interesuje. :P
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Zapravo je bash obrnuto :)

Nemoj da te to opterecuje, desice se kad budesh ti to zelela i htela :)

A prijateljice jesu potrebne u zivotu ali ih nekada valja i postaviti na svoje mesto :) Jednostavno ti nisi tvoja prijateljica, niti cesh ikada biti :) Ti si TI! :)

I veruj mi, nikad nemoj raditi neshto zato shto ti neko drugi govori da je to dobro i da treba to da radish, ako ti en zelish, tvoj izbor je najbitniji uvek.

Imamo jednu lepu temu u ovom podforumu, sad cu je ja podici da je lakshe nadjesh, Sta sve zena MORA da zna, a ne bi bilo loshe i da ta tvoja prijateljica prochita :) verujem da ne zna mnogo toga iako tebi mozda sada izgleda kao da zna sve :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Majaaaa
Novi član
Novi član

Post od Majaaaa »

Karolinina izjava( tacna ili ne ), bila je samo okidac da otpocnemo nasu stalnu raspravu. Je l' ja sam u vise navrata ubedjivala svoju drugaricu da gresi, ali njoj se neke stvari ne mogu objasniti. Zato sam i pokrenula temu i dacu joj da procita.

Zalosno je sto danas bas mlade devojcice stupaju u odnose samo da bi bile u "trendu". Pa ovaj decak sto je postao otac sa 12-13 godina-strasno.

Ja sam se trudila da joj ne kazem da na neki nacin stvari posmatra ograniceno, ali kada mi kaze da je do 20-e godine normalno imati odnose a u suprotnom javice se svakakve komplikacije- JA POLUDIM.

Hvala vam jos jednom, a nadam se da Tamara pisati opsirnije o ovome u STA SVE ZENA TREBA DA ZNA..

PozZ :)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Heheheh ja bih volela da ti pitash tu svoju prijateljicu da ti objasni tachno koje to komplikacije mogu da nastanu :)

Pa da vidimo sta ce da kaze ili ce da se ucuti :)
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: Prvi seksualni odnos MOLIM VAS PROKOMENTARISITE OVO...

Post od remi »

Majaaaa napisao:Cao svima... odlucila sam da postavim ovu temu nakon brojnih rasprava sa drugaricom. Naime ja imam 21. godinu i jos uvek nisam seksualno aktivna. Mene zanima zdravstvena strana ovoga pa se nadam da ce mi i neko strucno lice odgovoriti.

Moja drugarica stalno potencira na tome da je normalno imati odnose do 20-e godine, u suprotnom moze doci do raznih ginekoloskih komplikacija i da ce mi to svaki ginekolog potvrditi.

Mene zanima da li stvarno postoji starosna granica do koje bi devojka trebalo da ima odnose, i ako ih nema da li to vuce kakve posledice?

Hvala Vam unapred....
E, pa STVARNO SVAŠTA.
nemica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 03, 2009 9:11 am

Post od nemica »

ne znam za komplikacije koje mogu da se dese ako je devojka imala seksualne odnose posle 20.godine ali znam za one koje se javljaju kada ih ima pre 18... :( veća je mogućnost da će dobiti rak grlića materice,da će zatrudneti jer nam je nacija na niskom nivou razvoja što se tiče primene kontracepcije :x ,i smatram da je bolje sačekati....
milenanenad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:26 pm

Post od milenanenad »

Ja sam prvi odnos imala tek u 26, sada imam 34 i majka sam dvoje preslatke decice...
Pozdrav svima
micka74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 8:11 pm

Post od micka74 »

Majo, ne treba da slusas drugaricu, koja je verovatno negde usput "pokupila" informacije kojima je tebi napunila glavu, to su gluposti, a ona treba jos da uci!

NIJE SRAMOTA NE ZNATI, SRAMOTA JE NE PITATI :)
stiklica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:03 pm

Post od stiklica »

Drugaricu bi trebalo pitati i da li zna za sve komplikacije i probleme koji mogu nastati zbog seksa bez zastite i zbog mjenjanja seksualnih partnera sto se neminovno desava u situaciji kad se (sve) ranije udje u seksualne odnose...
Odgovori