poludeli HORMONI !!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm
Ma nemam pojma! Ceo dan sam cekala dr, a onda je ona samo pogledala rezultate i rekla da moram odmah da se bacim na bebu, a ja sam pitala koji je sledeci korak a ona je rekla da uzmem papir od sestre gde pisu sve analize koje moraju da se urade?! Nista mi nije bilo jasno, zbunila sam se i nisam znala sta sve treba da je pitam i otisla sam kao furija
am.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobro, svaka ustanova ima neki set analiza i procedura koji se preporucuju pre VTO. Tamo gde sam ja ne traze laparoskopiju, cak sam na dva mesta i pitala da i to odradim kao poslednje od dijagnostike sto nisam radila- rekli su mi nema potrebe. E sad, UZ je bio uredan i prethodno sam radila HSG koji je bio uredan (a i dva puta sam vec bila u drugom stanju) pa verovatno zbog toga nisu trazili i to. Jedino su savetovali histeroskopiju, odnosno jedino su za h. smatrali da ima smisla raditi.
Ako su ti tako rekli, onda nemoj mnogo da se premisljas da ne bi gubila vreme jer pretpostavljam VTO ces raditi na GAK-u a laparo im je jedan od uslova. Jedino ako hoces i ako mozes da VTO platis privatno pa da tako izbegnes laparo.
Ako su ti tako rekli, onda nemoj mnogo da se premisljas da ne bi gubila vreme jer pretpostavljam VTO ces raditi na GAK-u a laparo im je jedan od uslova. Jedino ako hoces i ako mozes da VTO platis privatno pa da tako izbegnes laparo.
-
- Stalni član
pa gde si ti sad, mislim kod koga ides? Meni se ne svidja ta laparaskopija i ja bih volela da to izbegnem. Oticicu i do dr. koju si mi ti preporucila, Dr. vujovic na konsultaciju, pa cu videti koje opcije sve postije.
Ja nisam nikada radila HSG, a ova dr. nije to uopste spominjala.
sva sam napeta, i jedva cekam da saznam sta dalje...
Ja nisam nikada radila HSG, a ova dr. nije to uopste spominjala.
sva sam napeta, i jedva cekam da saznam sta dalje...
-
- Aktivan član
Ja sam se odlucila za Jevremovu, kombinacija Vujovicke i Ljubica. Pre 10-tak dana sam zakazala kod Vujovicke u Polimedicu za 09.01., mislim da vise nema slobodnih termina za tu sredu, pa ako hoces kod nje, zovi odmah da bi uspela da zakazes za 16.01. Dr. Vujovic te moze samo savetovati oko hormona- koja terapija i kad na VTO, ona ne moze zalaziti u ginekoloski domen- to bi recimo mogli da ti kazu LJubic (Jevremova) ili Goca Ivanovic (poliklinika Ivanovic), Radunovic (Bis Intermedikus), Radulovic (Jovanova)...to je ono sto mi pada na pamet.
Mogla bi i dugim forumasicama da postavis pitanje sta su im razne klinike trazile od analiza pre ulaska u program- da li je i njima bila obavezna laparoskopija pre IVF-a. Ja mislim da se na laporo salje samo ako postoje indikacije za to (npr., na UZ se sumnja na hidrosalpinks, sumnja na endometriozu i sl.).
U Jevremovoj su meni od analiza trazili hormonski status, mikrobiolosko ispitivanje oba partnera, kariotipe oba partnera, histeroskopiju, imunoloska ispitivanja i koagulacioni status ali pretpostavljam da taj set analiza ne vazi za sve vec se individualno pravi prema potrebama svakog pacijanta (kod mene je takav set zbog mojih spontanih pobacaja).
Mogla bi i dugim forumasicama da postavis pitanje sta su im razne klinike trazile od analiza pre ulaska u program- da li je i njima bila obavezna laparoskopija pre IVF-a. Ja mislim da se na laporo salje samo ako postoje indikacije za to (npr., na UZ se sumnja na hidrosalpinks, sumnja na endometriozu i sl.).
U Jevremovoj su meni od analiza trazili hormonski status, mikrobiolosko ispitivanje oba partnera, kariotipe oba partnera, histeroskopiju, imunoloska ispitivanja i koagulacioni status ali pretpostavljam da taj set analiza ne vazi za sve vec se individualno pravi prema potrebama svakog pacijanta (kod mene je takav set zbog mojih spontanih pobacaja).
-
- Stalni član
Hi nabla,
Evo mene! Ja ti zelim sve najbolje u ovoj novoj godini a ponajvise da dobijes bebu!
Ja sam nakon onog razgovora sa dr, kad mi je ona predlozila laparoskopiju resila da se odmorim od svega, od neta i citanja raznih clanaka.
I trebalo je da opet ovog meseca ponovim analize hormona, + UZ dojki, laparoskopiju i onda da se zakaze VTO. Najvise sam se plasila Lap.
i resila da to ne uradim iako su mi rekli hitno , znaci sto pre!
I sad 5.1-og je trebalo da dobijem ali NISTA, nema mece, ja se uplasila da li nije vec izostala, da nisam vec otisla u menopauzu.
A vec sam pocela da se osecam pospanom, idem cesce na WC, ali sve sam to pripisivala umoru od posla i hladnom vremenu. Da, i grudi su mi bile osetljive, bolne.Posto mi je meca tacna kao sat u jednom trenutku mi prodje kao trebalo bi da sam trudna, ali nisam smela da se radujem, da se ne bi posle strasno razocaral i upadala u depresije. Odem do apoteke i kupim test i jutros sam ga odradila i vidim 2 crtice, ova druga je slabija.
TO bi trebalo da znaci DA SAM TRUDNA.
Otisla sam popodne kod dr u dom zdravlja ali ona nije mogla da mi konstatuje, jer je zurila kuci, iako sam je cekala celo popodne, i kaze mi da sutra odradim B HCG i da joj javim da bi mi rekla da pocnem da pijem folan i dobroston.
Eto sad ostaje jos to da odradim i da potvrdim ovu srecnu vest.
Veliki pozdrav

Evo mene! Ja ti zelim sve najbolje u ovoj novoj godini a ponajvise da dobijes bebu!

Ja sam nakon onog razgovora sa dr, kad mi je ona predlozila laparoskopiju resila da se odmorim od svega, od neta i citanja raznih clanaka.
I trebalo je da opet ovog meseca ponovim analize hormona, + UZ dojki, laparoskopiju i onda da se zakaze VTO. Najvise sam se plasila Lap.

I sad 5.1-og je trebalo da dobijem ali NISTA, nema mece, ja se uplasila da li nije vec izostala, da nisam vec otisla u menopauzu.
A vec sam pocela da se osecam pospanom, idem cesce na WC, ali sve sam to pripisivala umoru od posla i hladnom vremenu. Da, i grudi su mi bile osetljive, bolne.Posto mi je meca tacna kao sat u jednom trenutku mi prodje kao trebalo bi da sam trudna, ali nisam smela da se radujem, da se ne bi posle strasno razocaral i upadala u depresije. Odem do apoteke i kupim test i jutros sam ga odradila i vidim 2 crtice, ova druga je slabija.
TO bi trebalo da znaci DA SAM TRUDNA.

Otisla sam popodne kod dr u dom zdravlja ali ona nije mogla da mi konstatuje, jer je zurila kuci, iako sam je cekala celo popodne, i kaze mi da sutra odradim B HCG i da joj javim da bi mi rekla da pocnem da pijem folan i dobroston.
Eto sad ostaje jos to da odradim i da potvrdim ovu srecnu vest.

Veliki pozdrav
-
- Aktivan član
Ovo je najlepsa vest koji si mogla da mi saopstis!
Ma radujem se ja svakoj trudnoci ali su mi najdraze ove iz "nase branse".
Nadam se da mi Bog nece zameriti!
Savet, umesto dabrostona uzmi utrogestan (2x2 ili 3x2 vaginalno). Lek je dosta skuplji ali i neuporedivo bolji. Nema ga na "legalnom" trzistu. Poslacu ti PP.

Ma radujem se ja svakoj trudnoci ali su mi najdraze ove iz "nase branse".

Savet, umesto dabrostona uzmi utrogestan (2x2 ili 3x2 vaginalno). Lek je dosta skuplji ali i neuporedivo bolji. Nema ga na "legalnom" trzistu. Poslacu ti PP.
Re: poludeli HORMONI !!!
Možda će vam koristiti ova informacija. Odelenje ginekološke endokrinologije 7c, u višegradskoj, ima svoj sajt, adresa je www.ginendo.in.rs. Sajt još uvek nije završen ali ni ovakav nije loš. Postoji uputstvo za pacijente koji treba da ispitaju hormone, pa kome treba može da ga pogleda.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Eh, ja ipak mislim da je bolje otići na institut za endokrinologiju... što je sigurno, sigurno je...ancika75 napisao:Možda će vam koristiti ova informacija. Odelenje ginekološke endokrinologije 7c, u višegradskoj, ima svoj sajt, adresa je http://www.ginendo.in.rs. Sajt još uvek nije završen ali ni ovakav nije loš. Postoji uputstvo za pacijente koji treba da ispitaju hormone, pa kome treba može da ga pogleda.
Može da se ode i na institut ali ni ovi nisu loši. U uputstvu za pacijente na sajtu piše šta je sve potrebno za pregled i za intervencije. Ja sam imala dobro iskustvo sa višegradskom.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Odlični su za sarmu i kiseli kupus, eventualno za pasulj sa kolenicom...ancika75 napisao:Može da se ode i na institut ali ni ovi nisu loši. U uputstvu za pacijente na sajtu piše šta je sve potrebno za pregled i za intervencije. Ja sam imala dobro iskustvo sa višegradskom.

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 03, 2013 3:40 pm
Dobar dan i pozdrav svima.Moj problem je sledeci,naime,imam 28 godina majka sam dva decaka prvi 2 godine,drugi 6 meseci.Pre osam godina sam imala policisticne jajnike leceni Dianom 35, 2 godine,posle cega sam uspesno zatrudnela.Tada sam kao simptom policisticnih jajnika imala opadanje kose i uzasne bubuljice koje nikad u zivotu nisam imala.Sada 6 meseci posle drugog porodjaja vratio mi se problem sa bubuljicama,kosa mi nenormalno opada,osecam se umorno,i uzasno sam nervozna,menstuacija mi je neuredna jedan mesec 25 dana, drugi na 30 dana a sad poslednju sam cekala 42 dana.Na predlog ginekologa sam uradila analize hormona,pa me interesuje i vase misljenje posto kod ginekologa idem tek za dve nedelje.Analize su radjenje 3. dan ciklusa,bebu ne dojim,i ostalo je jos da uradim progesteron 21.dan ciklusa.
FSH 9.28mIu/ml
LH 3.54 miU/mL
Estradilol 136.00 pmol/L
Progesteron 1.30 nmol/L
Prolaktin 371.53 mIU/L
Testosteron 0.96 nmol/L
TT4 89.47 nmol/L
TT3 1.66 nmol/L
TSH 1.767 mIL/L
Molim Vas za misljenje,misljenje o daljoj terapiji,ili jos nekim analizama jer se stvarno lose osecam,unapred hvala.
FSH 9.28mIu/ml
LH 3.54 miU/mL
Estradilol 136.00 pmol/L
Progesteron 1.30 nmol/L
Prolaktin 371.53 mIU/L
Testosteron 0.96 nmol/L
TT4 89.47 nmol/L
TT3 1.66 nmol/L
TSH 1.767 mIL/L
Molim Vas za misljenje,misljenje o daljoj terapiji,ili jos nekim analizama jer se stvarno lose osecam,unapred hvala.
Било би добро да своје питање поставиш још и Николи М., овде: http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... 0-660.html
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 03, 2013 3:40 pm
bobica2502 napisao:Dobar dan i pozdrav svima.Moj problem je sledeci,naime,imam 28 godina majka sam dva decaka prvi 2 godine,drugi 6 meseci.Pre osam godina sam imala policisticne jajnike leceni Dianom 35, 2 godine,posle cega sam uspesno zatrudnela.Tada sam kao simptom policisticnih jajnika imala opadanje kose i uzasne bubuljice koje nikad u zivotu nisam imala.Sada 6 meseci posle drugog porodjaja vratio mi se problem sa bubuljicama,kosa mi nenormalno opada,osecam se umorno,i uzasno sam nervozna,menstuacija mi je neuredna jedan mesec 25 dana, drugi na 30 dana a sad poslednju sam cekala 42 dana.Na predlog ginekologa sam uradila analize hormona,pa me interesuje i vase misljenje posto kod ginekologa idem tek za dve nedelje.Analize su radjenje 3. dan ciklusa,bebu ne dojim,i ostalo je jos da uradim progesteron 21.dan ciklusa.
FSH 9.28mIu/ml
LH 3.54 miU/mL
Estradilol 136.00 pmol/L
Progesteron 1.30 nmol/L
Prolaktin 371.53 mIU/L
Testosteron 0.96 nmol/L
TT4 89.47 nmol/L
TT3 1.66 nmol/L
TSH 1.767 mIL/L
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 03, 2013 10:04 am
Zli doktor napisao:Odlični su za sarmu i kiseli kupus, eventualno za pasulj sa kolenicom...ancika75 napisao:Može da se ode i na institut ali ni ovi nisu loši. U uputstvu za pacijente na sajtu piše šta je sve potrebno za pregled i za intervencije. Ja sam imala dobro iskustvo sa višegradskom.
Joj moram ovo da potpisem... svaka cast Zli doktore za komentar...
Lezala sam letos na tom odeljenju nakon VTO odradjene kod Spremovicke u BIS-u.
Ne znam da li da se ponavljam, mislim da sam na svakom mogucem forumu koji se bavi sterilitetom pisala moju pricu...

ako nekoga zanima napisacu...
imam 38 godina i skoro 2 godine sam u perimeno pauzi... Doktori su tek sada shvatili sta se desava. M
olim sve one koji znaju za nekog dobro ginekologa koji se bavi hormonima , da mi daju svoju preporuku. Problem je u tome sto me niko ne shvata ozbiljno a mogu Vam reci da imam more a ne valunge. Znojenje koje ne prestaje i toliko je obilno da cesto gubim svest, apetit mi je slab a o nervozi da ne pricam... Obisla sam neke klinike u nad da ce mi pomoci ali izgleda da mi ne veruju pa cak i kada vide rezultate. Odgovor je uvek da je to zato sto je prerano pocelo ili da je preterujem. Jedina doktorka koja me je shvatila , a to je zato sto je bila svedok mog stanja , rekla da zna za takve slucajeve ali da ona nije strucna za tu oblast. Ako neko ima slicna iskustva ili ako je resio problem, jos jednom molim za preporuku. Hvala