Pitanje za ObGyn - Sterilitet i hipotireoza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Zelim Vam sve najbolje i srecnu trudnocu !
Nemam vremena zbog profesionalnih obaveza da dolazim na ovaj website kao sto sam prije, i evo samo svratih na pet minuta i vidjeh da ste postigli trudnocu. Cestitam jos jednom !

Kako pristupiti hipotireozi u trudnoci trebalo bi da bude u ekspertizi svakog obstetricara, ali ako nije, onda morate naci endokrinologa. TSH level je potrebno kontrolisati svakog trimestra, sto znaci da je u 1-om vec uradjeno i nema potrebe ako je u normalnim granicama mijenjati dozu levotirksina. Slijedeci put je potrebno uraditi izmedju 13 i 28. nedjelje i jos jednom u npr. 35. nedjelji. Doza levotiroksina se odredjuje prema nivou TSH. Vasa trudnoca nije ni na bilo koji nacin ugrozena ovom blagom hipotireozom.

Mnogo pozdrava Vasoj supruzi i Vama i javite se kad ovaj period strepnji od 13-14.nedjelje trudnoce, prodju.
Pozdrav,
ObGyn
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Zelim Vam sve najbolje i srecnu trudnocu !
Nemam vremena zbog profesionalnih obaveza da dolazim na ovaj website kao sto sam prije, i evo samo svratih na pet minuta i vidjeh da ste postigli trudnocu. Cestitam jos jednom !

Kako pristupiti hipotireozi u trudnoci trebalo bi da bude u ekspertizi svakog obstetricara, ali ako nije, onda morate naci endokrinologa. TSH level je potrebno kontrolisati svakog trimestra, sto znaci da je u 1-om vec uradjeno i nema potrebe ako je u normalnim granicama mijenjati dozu levotirksina. Slijedeci put je potrebno uraditi izmedju 13 i 28. nedjelje i jos jednom u npr. 35. nedjelji. Doza levotiroksina se odredjuje prema nivou TSH. Vasa trudnoca nije ni na bilo koji nacin ugrozena ovom blagom hipotireozom.

Mnogo pozdrava Vasoj supruzi i Vama i javite se kad ovaj period strepnji od 13-14.nedjelje trudnoce, prodju.
Pozdrav,
ObGyn
freska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 05, 2006 9:11 pm

Post od freska »

Doktorice ObGyn,

Mnogo smo Vam zahvalni na odgovorima i savjetima koji su veoma znacajni svima u ovom dugo cekanom stanju.
Bili smo kod enokrinologa i uradili laboratorijske analize krvi TSH i TT4 (jer nisu imali reagense za FT4). Rezultati su bili u granici normalnih vrijednosti. na pregledu doktor docent specijalista endokrinologije je dao komentar da je sve ok i da moramo da brinemo o plodu i povecao je supruzi terapiju Euthyroxa za 50%, tako da sad koristi 125 mcg i 150 mcg naizmjenicno.
I dalje cemo kontrolisati vrijednosti i FT4 i TSH i po potrebi revidovati terapiju.

Toliko od nas.

Veliki pozdrav za sve[/url]
freska
Novi član
Novi član

Za dr. Obgyn po dogovoru

Post od freska »

Veliki pozdrav za doktorku Obgyn od mene i moje supruge.
Koa sto smo se dogovorili u Vasoj poslednjoj poruci javljamo Vam se u 14. nedjelji trudnoce.
Do sada je bilo sve u najboljem redu, uradili smo par pregleda ultrazvukom, kontrolisali TSH, krvnu sliku i urinokulturu. U dogovoru sa nasim ginekologom u 15. nedelji cemo uraditi triple test. Da li imate neki savjet koji bi test jos mogli da uradimo i u kom periodu.
Supruga sa vremena na vrijeme ima mucnine koje prolaze. Obyirom da se blizi Nova godina planiramo da putujemo, pa bi nase lsedece pitanje bilo - ukoliko sve bude u redu, a nadamo se da hoce da li smijemo putovati i kojim prevoznim sredstvom.
Imamo jos jedno pitanje, koje je veoma bitno za donosenje prave odluke sa nase strane. Naime supruuga i ja imamo stalni boravak u Canadi (mada smo u Crnoj Gori zbog posla) i planiramo da bebu na svijet dodje u Canadi. Molmo Vas da nam odgovorite koliko je i da li je rizicno putovati avionom na ovako dugoj relaciji i u kom mjesecu trudnoce bi trebali da odputujemo (ginekolog je predvidio porodjaj za 15. maj).

Veliki pozdrav
freska
Novi član
Novi član

Post od freska »

-
ciklorimer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 9:59 am

Čestitke i pozdrav!

Post od ciklorimer »

Samo da vas pozdravim i poželim svu sreću sveta.
I ja sam trudnica u 16-oj nedelji (dečkić će se roditi 10-og maja)ali, isto tako, trudnica sa sijaset nerazjašnjenih pitanja, dilema, strahova...(zbog anksioznog poremećaja na terapiji ksalolom) i čini mi se da je dr. obgyn jedina koja bi mi mogla, u ovim noćima bez sna, ponešto objasniti i razjasniti...
Toliko...samo htedoh reći...imali ste sreću što šte ostvarili kontakt sa njom.
Još jednom želim vam puno, puno sreće i nadasve zdravlja.
Odgovori