PAnika

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

bee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2007 10:33 pm

PAnika

Post od bee »

Dobro vece svima:)

Da li neko moze da mi razjasni nalaz sa izvestaja za specijalizovana laboratorijska ispitivanja.
Pre par dana mi je uzet bris i nalaz je sledeci> IIIa, VIa
i to je sve.
Ginekolog /koji je EXTREMNO neljubazan i iz tog razloga i trazim informacije ovde/ mi je samo prepisao 3.Canesten vaginalete zatim nakon 7 dana 1.vaginalno Lomexin.

S obzirom da nije zeleo da mi da nikakvo objasnjenje "sta mi fali" jedva je i kontrolu spomenuo na moje insistiranje..............ja sam ostala "u mraku".

Nesto sam pronasla i po netu ali zelim i vase misljenje.
Hvala.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Prema osobinama sadrzaja sekreta deli se cistoca vagine na 3 stepena:

I grupa sekreta - sekret je bez mikroorganizama i bez gnoja

II grupa sekreta - sekret bez gnoja, ali sadrzi izvesne bakterije

Ove dve grupe sekreta predstavljaju normalan sekret vagine

III grupa sekreta - je sekret koji sadrzi bakterije i gnoj

IV grupa sekreta - je sekret koji sadrzi gonokoke

V grupa sekreta - je sekret koji sadrzi trihomonade

VI grupa sekreta - sekret koji sadrzi mikoze (gljivice)
bee
Novi član
Novi član

Post od bee »

Hvala na odgovoru.

Jos jedno pitanje...........

Posto je pronadjena III grupa sekreta, da li je bilo potrebno da me ginekolog posalje na mikrobioloski pregled pre nego sto mi je prepisao vaginalete 'tri u jednoj' (isto pitanje vazi i za ovu VI grupu)?
Ili se utvrdjivanje sta je tacno izazvalo III i VI grupu vrsi nakon terapije(i kako/da li ce se tada utvrditi uzrocnik posle datih vaginaleta)?

Koje od testova bih trebala da uradim? Nije mi bitno moze i u privatnoj praksi.

Izvinjavam se ali totalni sam laik a stvarno mi nije svejedno sto mi ginekolog ama bas nista nije objasnio. Googlala sam po netu i trenutno sve "vidim crno".

Hvala unapred na odgovorima.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Evo ovako. Ako hoces da vidis sta ti konkretno fali, najbolje da odes na Mikrobioloski institut(ako si iz Beograda) i uradis: vaginalni bris(mikoloski i bakterioloski), cervikalni bris(mikoloski i bakterioloski), briseve na ureaplazmu, mikoplazmu, hlamidiju, trihomonas i bakterijsku vaginozu. Sve zajedno je pre nekih mesec dana kostalo 3315 dinara. Nije mala para, znam, ali je to najpametnije sto mozes da uradis da bi bila sigurna u svoje zdravlje. Ako te zanima neki od briseva ponaosob koliko kosta, pitaj. Tek kad to uradis doktor moze propisno da te leci. Drugo je sto vecina danasnjih doktora gleda da te se sto pre otarasi. Moras da budes lekar sam sebi, na zalost. Pozz
bee
Novi član
Novi član

Post od bee »

Hvala girl_from_nowhere :)
Ne nisam iz BGa...........Novi Sad mi je blizi. Da li znas gde se tamo mogu odraditi ta ispitivanja (moze i privatno)?

Shvatila sam to /"sam svoj lekar"/ ali kasno tek posto sam pocela lecenje sa Canesten vaginaletama.

Posto nameravam da uradim sva ta ispitivanja /po bilo kojoj ceni/ zanima me koliko ce ovo "na slepo" lecenje igrati ulogu u tacnosti dobijenih rezultata.

Ili da secekam (i koliko vremenski) pre odlaska na ispitivanje???

Hvala :)
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Za Novi Sad stvarno ne znam, mada pretpostavljam da ima po privatnim laboratorijama, jer socijalno ne placa takve stvari. Canesten vaginalete ti nece stetiti ali mislim da bi svakako trebalo da sacekas neko vreme(ne znam tacno koliko, to ce ti valjda neki doktor sa foruma reci) pre nego sto uradis sve briseve. Moj ti je savet da ako ti se ne ceka ovde na odgovor ginekologa(sto na zalost ume da potraje), odes na krstaricin forum/zdravlje/ginekologija i tamo pitas jer dobijas garantovano odgovor u roku od najvise jednog dana. Dr koja tamo odgovara je odlicna.
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Da se ne bih ponavljala, procitaj sta pise na ovom linku:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ghlight=ns

Videces da je spomenuto nekoliko ordinacija u Novom Sadu. :D Bilo koji od ginekologa koji rade privatno ce uzeti briseve i poslati ih na analizu!

Pozdrav! :wink:
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
bee
Novi član
Novi član

Post od bee »

Hvala Gordy, hvala girl_from_nowhere :)

Posto mi nema gde:) zavrsicu sa ovim pregledom kod g-"doktora" sa naravno obaveznim pitanjem da li on zna od cega me TACNO leci :)
a zatim pravac na analize. Izguracu ovo do kraja :)

Izvinjavam sa ako sam postavljala tupava pitanja:) ili delovala izgubljeno:) ali moja logika se poklopila sa Vasim objasnjenjima. A sobzirom da i gripu vrlo retko zapatim :)/a kamoli nesto vece/ ovo je za mene bio blagi sok.
Ni danas mi nije jasno odakle mi "TO" :)))tj zasto se bas sada povampirilo:)

Hvala jos jednom i Pozz :)
pospana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am

Post od pospana »

girl_from_nowhere napisao:Evo ovako. Ako hoces da vidis sta ti konkretno fali, najbolje da odes na Mikrobioloski institut(ako si iz Beograda) i uradis: vaginalni bris(mikoloski i bakterioloski), cervikalni bris(mikoloski i bakterioloski), briseve na ureaplazmu, mikoplazmu, hlamidiju, trihomonas i bakterijsku vaginozu. Sve zajedno je pre nekih mesec dana kostalo 3315 dinara. Nije mala para, znam, ali je to najpametnije sto mozes da uradis da bi bila sigurna u svoje zdravlje. Ako te zanima neki od briseva ponaosob koliko kosta, pitaj. Tek kad to uradis doktor moze propisno da te leci. Drugo je sto vecina danasnjih doktora gleda da te se sto pre otarasi. Moras da budes lekar sam sebi, na zalost. Pozz
Da li se zakazuje pregled, treba li uput? Zanima me jel se sve ovo obavi u jednom danu?
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm

eheeeej, polako

Post od aida7b »

Drage moje,
Pa nije ta IIIa i VIa baš tako strašna. Devojka se koliko vidim prepala bez ikakvog razloga.
Npr. VI grupu može žena da dobije i ako nikada nije imala nikakvih problema, a pila je neki antibiotik (mislim da se ovo odnosi samo na penicilinske antibiotike). A III .... eh, pa ja skoro da ne poznajem zensko stvorenje koje nije imalo III grupu.
Nego, samo opušteno, nema nikakvog razloga za frku i paniku. Odradite taj Canesten ili jeftiniju domaću varijantu Kansen i taj Lomeksin pa onda na kontrolu. I mislim da nema potrebe da se rade mikoplazme, ureaplazme i sve što je neko naveo, izuzev ako baš nikako nećete biti mirni ako ih ne uradite, ako ima indicija da nešto nije u redu, ako ste imali neki odnos za koji niste sigurni da li ste mozda tom prilikom pokupili nešto od ovoga (što se opet sve leči lekovima koji se prodaju u svim našim apotekama - ništa strašno i ništa sramotno i nikakav razlog za "mrak" i frku) ili ako planirate trudnoću pa želite da budete sigurni u to da su svi ti brisevi u redu.
Ja naravno nisam doktor, ali mislim da je doktor dao jednu uobičajenu i ok terapiju ako su u pitanju III i VI grupa.
U svakom slučaju BEZ PANIKE i polako.
Pozdrav svima
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

pospana napisao:
girl_from_nowhere napisao:Evo ovako. Ako hoces da vidis sta ti konkretno fali, najbolje da odes na Mikrobioloski institut(ako si iz Beograda) i uradis: vaginalni bris(mikoloski i bakterioloski), cervikalni bris(mikoloski i bakterioloski), briseve na ureaplazmu, mikoplazmu, hlamidiju, trihomonas i bakterijsku vaginozu. Sve zajedno je pre nekih mesec dana kostalo 3315 dinara. Nije mala para, znam, ali je to najpametnije sto mozes da uradis da bi bila sigurna u svoje zdravlje. Ako te zanima neki od briseva ponaosob koliko kosta, pitaj. Tek kad to uradis doktor moze propisno da te leci. Drugo je sto vecina danasnjih doktora gleda da te se sto pre otarasi. Moras da budes lekar sam sebi, na zalost. Pozz
Da li se zakazuje pregled, treba li uput? Zanima me jel se sve ovo obavi u jednom danu?
Pregled se ne zakazuje, ne treba uput. Odes tamo, to ti je u dr Subotica 2 cini mi se, trazis sta zelis da ti urade, odmah ti urade i bude gotovo za 3-7 dana, zavisi koji bris radis.
pospana
Novi član
Novi član

Post od pospana »

Da li se zakazuje pregled, treba li uput? Zanima me jel se sve ovo obavi u jednom danu?[/quote]

Pregled se ne zakazuje, ne treba uput. Odes tamo, to ti je u dr Subotica 2 cini mi se, trazis sta zelis da ti urade, odmah ti urade i bude gotovo za 3-7 dana, zavisi koji bris radis.[/quote]

Ma ja bih sve ovo odradila cisto sebe radi jel planiram beku, i zanima me samo jos da li je potrebno ove analize raditi nekog posebnog dana u ciklusu ili je izbor moj?
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm

Post od aida7b »

Zdravo,
Mene su pitali samo da li mozda u narednih 2-3 dana treba da dobijem. Znaci, nemoj ici 2-3 dana pred menzes i nemoj ici ako pijes bilo kakve antibiotike ili ako si terapiju istima prekinula pre manje od 10 dana.
Oni uzorke za analizu uzimaju u periodu od 09h do 12h svakog radnog dana i mislim da su stvarno pravi izbor i najpouzdaniji uz duzno postovanje svim privatnicima u gradu i sire.
Srecno.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Nemoj ici 5 dana pre i 5 dana posle menstruacije jer tad nisu pouzdani rezultati
pospana
Novi član
Novi član

Post od pospana »

Ja sam otisla u Batut, i htela da se testiram ali oni kazu zakazuje se, pa tek od septembra da dodjem, nema veze cak i ako placam, moram licno doci i zakazati. Jel ima jos neki institut koji radi bez zakazivanja?
Odgovori