PAnika

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Nisi bila na pravom mestu. Ovo ti je kad udjes u Dr Subotica, prva zgrada levo, ali ne ona velika koja je Institut za patologiju nego levo od nje, manja bela. Tu se ne zakazuje ali se placa.
pospana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od pospana »

Ma ja sam usla u Batut u dr. Subotica, i oni su mi pokazali da idem iza te zgrade, manja bela zgrada, gde se uzimaju analize i izdaju rezultati. I tu su mi rekli da dodjem oko prvog septembra da zakazem iako placam nebitno, a rade od 7 do 10. Ne znam koja druga zgrada ili institut tu ima za analize!!
I mislim da je testiranje na hlamidiju i ureaplzmu oko 2500 hiljade, a za ostalo ne znam...
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Pa ne treba da ides u Batut! Batut je u dr Subotica 5 a ovo je u 1!Znaci cim udjes prve stepenice levo i ne ides u veliku zgradu u koju te vode te stepenice nego kad sidjes ides levo u malu belu zgradu. Dr Subotica broj 1! Zove se INSTITUT ZA MIKROBIOLOGIJU I IMUNOLOGIJU. Evo ti telefon, zovi i pitaj 2685-961. I ja sam prvo zvala, rekli mi da se ne zakazuje, od kad do kad rade, kad su rezultati. Vrlo su ljubazni.
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Re: eheeeej, polako

Post od kacica »

Potpuno se slazem da nema mesta panici. III i VI grupa su tako ceste da je i smesno. Za III grupu bi vec trebalo uraditi bris da se utvrdi koja je bakterija u pitanju.Nju neki cak i ne lece ako se nemaju tegobe mada.....ja mislim da bris treba uraditi,nista napamet ni odoka. Terapija je uobicajena i ok.....
Samo polako....
PALATA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 1:10 pm

Post od PALATA »

Pomagajte.
Pre cetiri meseca otisla sam na pregled zbog svraba i pojacanog sekreta.Napomena-nisam imala sexualne odnose jos uvek.I doktorka je izvrsila pregled i konstatovala da verovatno imam kandidu zbog preteranog kozumiranja antibiotika i dala mi daktanol mast i nistatin.I otkacila me kao i vecina lekara,naravno cast izuzecima.
Simptomi su se vratili i ja pre dve nedelje odem kod drugog lekara,ona me ni ne pogleda vec mi da da radim bris.Rezultat je pokazao da je sekret III.grupe i kao terapiju da mi povidon jod,koji mi uzgred uopste ne pomaze.Molim vas za strucno misljenje.Jer koliko sam upucena i znam kandida i III.grupa nemaju nista zajednicko,ili gresim?Napomena nije mogla da mi radi druge analize(bar je tako rekla,a koliko se razumem to je tacno)jer nisam imala odnose.Unapred hvala
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Odmah pored Batuta, Institut za mikrobiologiju! Sve se placa nista na recept ali radis kad hoces!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
vjovanov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am

Post od vjovanov »

Ovako stoje stvari.
Radila sam analize na chlamydiju, ureaplasmu i mycoplasmu na oba mesta: Institut za mikrobiologiju i imunologiju i "Batut".
Moji zakljucci:
U "Batut"-u mora da se zakaze, u Institutu ne mora.
Uput nije neophodan ni u jednoj od dve ustanove.
U Institutu kao rezultat analiza daju samo opstu informaciju pozitivan/negativan. U "Batut"-u pored pozitivnog rezultata dobijas i antibiogram.
U ove dve ustanove poreklo podloge za zasejavanje kulture je razlicito. Pri Institutu sami prave podloge, u "Batut"-u ih uvoze iz inostranstva.
Analiza na istu bakteriju (ureaplasmu) je u obe institucije meni dalo razlicit rezultat. Nisu je pronasli u Institutu, a u "Batut"-u pronasli vise od 10 000!
Sklonija sam da verujem, jer sam razgovarala sa doktorkom koja je izolovala ureaplasmu, da oni u "Batut"-u imaju validne rezultate.
Ako ti je bitna vremenska odrednica - pravac Institut!
pospana
Novi član
Novi član

Post od pospana »

e evo da se nadovezem, pre tri dana sam isla i uradila sve analize na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju, konacno nasla taj br.1 :)
Sada cekam rezultate i javljam se, dace Bog da nema nista!
Ako nekog zanima sta sam radila i koliko kosta evo : od analiza sam uradila chlamydiju, ureaplasmu i mycoplasmu sa antibiogramom, trihomonas, cervikalni i vaginalni bris (mikrobioloski i bakterioloski) i bakterisku vaginozu.....to sam ovde videla sve! Sada je cena 6000 dinara.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

pospana napisao:e evo da se nadovezem, pre tri dana sam isla i uradila sve analize na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju, konacno nasla taj br.1 :)
Sada cekam rezultate i javljam se, dace Bog da nema nista!
Ako nekog zanima sta sam radila i koliko kosta evo : od analiza sam uradila chlamydiju, ureaplasmu i mycoplasmu sa antibiogramom, trihomonas, cervikalni i vaginalni bris (mikrobioloski i bakterioloski) i bakterisku vaginozu.....to sam ovde videla sve! Sada je cena 6000 dinara.
Slika
:D
pospana
Novi član
Novi član

Post od pospana »

Sve je u savrsenom redu drage moje, svi rezultati su negativni, nema nista od dole navedenog.

Vjovanov, znaci sad sam bacila pare na sve ovo..... :o
vjovanov
Novi član
Novi član

Post od vjovanov »

Bas divno sto je sve negativno.
Sto se mene tice, svi rezultati analiza koji mi smiruju savest su itekako dobra investicija!
pospana
Novi član
Novi član

Post od pospana »

vjovanov napisao:Bas divno sto je sve negativno.
Sto se mene tice, svi rezultati analiza koji mi smiruju savest su itekako dobra investicija!
Ma ja sam mislila na lazan rezultat koji si imala u Institutu u odnosu na Batut, pa rekoh ko zna da li je sve sto je negativno i zaista tako...
vjovanov
Novi član
Novi član

Post od vjovanov »

Ne znam sta da ti kazem. Moj slucaj je donekle slican tvome i ja sam zbog svoje paranoicnosti ponovila analize na drugom institutu. Nije malo novca za bacanje, znam, ali neces utvrditi da li si ga bacila dok ne uradis analize i na drugom mestu.
Ispostavilo se da je pametno sto sam tako uradila jer su mi pronasli ureaplazmu i mikoplazmu od koje se lecim.
Kontrolni test sam radila na Institutu za kozne i venericne bolesti i od sad idem samo kod njih, ali mislim da oni ne rade sve analize koje rade druga dva instituta.
bajaderica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 12:09 am

Post od bajaderica »

zdravo drage moje!
citala sam vase postove i dalje sam u dilemi gde odraditi sve ove briseve?volela bih da cujen jos neko iskustvo ili pouzdan podatak ili preporuku gde je najpouzdanije tj. najtacnije?
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am

Post od suncica01 »

ja vec nekoliko puta na redovnim kontrolama imam III grupu sekreta al moj ginekolog kaze da to nije nista strasno i ne daje mi nikakvu terapiju za to. ja inace nemam uopste pojacan sekret niti ikakve druge simptome da nesto nije kako treba.
Odgovori