PAnika
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma ja sam usla u Batut u dr. Subotica, i oni su mi pokazali da idem iza te zgrade, manja bela zgrada, gde se uzimaju analize i izdaju rezultati. I tu su mi rekli da dodjem oko prvog septembra da zakazem iako placam nebitno, a rade od 7 do 10. Ne znam koja druga zgrada ili institut tu ima za analize!!
I mislim da je testiranje na hlamidiju i ureaplzmu oko 2500 hiljade, a za ostalo ne znam...
I mislim da je testiranje na hlamidiju i ureaplzmu oko 2500 hiljade, a za ostalo ne znam...
-
- Aktivan član
Pa ne treba da ides u Batut! Batut je u dr Subotica 5 a ovo je u 1!Znaci cim udjes prve stepenice levo i ne ides u veliku zgradu u koju te vode te stepenice nego kad sidjes ides levo u malu belu zgradu. Dr Subotica broj 1! Zove se INSTITUT ZA MIKROBIOLOGIJU I IMUNOLOGIJU. Evo ti telefon, zovi i pitaj 2685-961. I ja sam prvo zvala, rekli mi da se ne zakazuje, od kad do kad rade, kad su rezultati. Vrlo su ljubazni.
Re: eheeeej, polako
Potpuno se slazem da nema mesta panici. III i VI grupa su tako ceste da je i smesno. Za III grupu bi vec trebalo uraditi bris da se utvrdi koja je bakterija u pitanju.Nju neki cak i ne lece ako se nemaju tegobe mada.....ja mislim da bris treba uraditi,nista napamet ni odoka. Terapija je uobicajena i ok.....
Samo polako....
Samo polako....
Pomagajte.
Pre cetiri meseca otisla sam na pregled zbog svraba i pojacanog sekreta.Napomena-nisam imala sexualne odnose jos uvek.I doktorka je izvrsila pregled i konstatovala da verovatno imam kandidu zbog preteranog kozumiranja antibiotika i dala mi daktanol mast i nistatin.I otkacila me kao i vecina lekara,naravno cast izuzecima.
Simptomi su se vratili i ja pre dve nedelje odem kod drugog lekara,ona me ni ne pogleda vec mi da da radim bris.Rezultat je pokazao da je sekret III.grupe i kao terapiju da mi povidon jod,koji mi uzgred uopste ne pomaze.Molim vas za strucno misljenje.Jer koliko sam upucena i znam kandida i III.grupa nemaju nista zajednicko,ili gresim?Napomena nije mogla da mi radi druge analize(bar je tako rekla,a koliko se razumem to je tacno)jer nisam imala odnose.Unapred hvala
Pre cetiri meseca otisla sam na pregled zbog svraba i pojacanog sekreta.Napomena-nisam imala sexualne odnose jos uvek.I doktorka je izvrsila pregled i konstatovala da verovatno imam kandidu zbog preteranog kozumiranja antibiotika i dala mi daktanol mast i nistatin.I otkacila me kao i vecina lekara,naravno cast izuzecima.
Simptomi su se vratili i ja pre dve nedelje odem kod drugog lekara,ona me ni ne pogleda vec mi da da radim bris.Rezultat je pokazao da je sekret III.grupe i kao terapiju da mi povidon jod,koji mi uzgred uopste ne pomaze.Molim vas za strucno misljenje.Jer koliko sam upucena i znam kandida i III.grupa nemaju nista zajednicko,ili gresim?Napomena nije mogla da mi radi druge analize(bar je tako rekla,a koliko se razumem to je tacno)jer nisam imala odnose.Unapred hvala
Odmah pored Batuta, Institut za mikrobiologiju! Sve se placa nista na recept ali radis kad hoces!

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
Ovako stoje stvari.
Radila sam analize na chlamydiju, ureaplasmu i mycoplasmu na oba mesta: Institut za mikrobiologiju i imunologiju i "Batut".
Moji zakljucci:
U "Batut"-u mora da se zakaze, u Institutu ne mora.
Uput nije neophodan ni u jednoj od dve ustanove.
U Institutu kao rezultat analiza daju samo opstu informaciju pozitivan/negativan. U "Batut"-u pored pozitivnog rezultata dobijas i antibiogram.
U ove dve ustanove poreklo podloge za zasejavanje kulture je razlicito. Pri Institutu sami prave podloge, u "Batut"-u ih uvoze iz inostranstva.
Analiza na istu bakteriju (ureaplasmu) je u obe institucije meni dalo razlicit rezultat. Nisu je pronasli u Institutu, a u "Batut"-u pronasli vise od 10 000!
Sklonija sam da verujem, jer sam razgovarala sa doktorkom koja je izolovala ureaplasmu, da oni u "Batut"-u imaju validne rezultate.
Ako ti je bitna vremenska odrednica - pravac Institut!
Radila sam analize na chlamydiju, ureaplasmu i mycoplasmu na oba mesta: Institut za mikrobiologiju i imunologiju i "Batut".
Moji zakljucci:
U "Batut"-u mora da se zakaze, u Institutu ne mora.
Uput nije neophodan ni u jednoj od dve ustanove.
U Institutu kao rezultat analiza daju samo opstu informaciju pozitivan/negativan. U "Batut"-u pored pozitivnog rezultata dobijas i antibiogram.
U ove dve ustanove poreklo podloge za zasejavanje kulture je razlicito. Pri Institutu sami prave podloge, u "Batut"-u ih uvoze iz inostranstva.
Analiza na istu bakteriju (ureaplasmu) je u obe institucije meni dalo razlicit rezultat. Nisu je pronasli u Institutu, a u "Batut"-u pronasli vise od 10 000!
Sklonija sam da verujem, jer sam razgovarala sa doktorkom koja je izolovala ureaplasmu, da oni u "Batut"-u imaju validne rezultate.
Ako ti je bitna vremenska odrednica - pravac Institut!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am
e evo da se nadovezem, pre tri dana sam isla i uradila sve analize na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju, konacno nasla taj br.1 
Sada cekam rezultate i javljam se, dace Bog da nema nista!
Ako nekog zanima sta sam radila i koliko kosta evo : od analiza sam uradila chlamydiju, ureaplasmu i mycoplasmu sa antibiogramom, trihomonas, cervikalni i vaginalni bris (mikrobioloski i bakterioloski) i bakterisku vaginozu.....to sam ovde videla sve! Sada je cena 6000 dinara.

Ako nekog zanima sta sam radila i koliko kosta evo : od analiza sam uradila chlamydiju, ureaplasmu i mycoplasmu sa antibiogramom, trihomonas, cervikalni i vaginalni bris (mikrobioloski i bakterioloski) i bakterisku vaginozu.....to sam ovde videla sve! Sada je cena 6000 dinara.
-
- Aktivan član
pospana napisao:e evo da se nadovezem, pre tri dana sam isla i uradila sve analize na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju, konacno nasla taj br.1

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
Ne znam sta da ti kazem. Moj slucaj je donekle slican tvome i ja sam zbog svoje paranoicnosti ponovila analize na drugom institutu. Nije malo novca za bacanje, znam, ali neces utvrditi da li si ga bacila dok ne uradis analize i na drugom mestu.
Ispostavilo se da je pametno sto sam tako uradila jer su mi pronasli ureaplazmu i mikoplazmu od koje se lecim.
Kontrolni test sam radila na Institutu za kozne i venericne bolesti i od sad idem samo kod njih, ali mislim da oni ne rade sve analize koje rade druga dva instituta.
Ispostavilo se da je pametno sto sam tako uradila jer su mi pronasli ureaplazmu i mikoplazmu od koje se lecim.
Kontrolni test sam radila na Institutu za kozne i venericne bolesti i od sad idem samo kod njih, ali mislim da oni ne rade sve analize koje rade druga dva instituta.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 12:09 am