Odgadjanje ciklusa kontracepcijom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Ana Marija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2007 10:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Odgadjanje ciklusa kontracepcijom

Post od Ana Marija »

Dobro bi mi dosao savet nekoga ko vec ima iskustvo sa ovime sto cu da navedem.
Vec par meseci pijem microgynon kontracepciju i prilicno dobro ga podnosim (osim kada napravim pauzu od 7 dana kada imam glavobolje). Zbog godisnjeg odmora sam odgodila jedan ciklus, odnosno poslije 21 dan nisam napravila pauzu od 7 dana, vec sam nastavila da pijem drugu tablu tableta.
E sada sam u dilemi. Da li mogu u svako doba, odn bez obzira na broj popijenih tableta iz druge table da prekinem da ih pijem da bi dobila? Tj da li to ostavlja neke posledice i da li tada treba da normalno napravim pauzu od 7 dana i pocnem da pijem novu turu od 21 tablete. Ili eventualno trebam popiti do kraja ovu dozu od 21, pa tek onda da pravim pauzu od 7 dana.
Unapred hvala na odgovoru
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Pozdrav Ana Marija,
kao laiku ucinilo mi se da nema razloga da prekines sa tom drugom, vec zapocetom kutijom, al' reko' aj da proverim..... i proverila....
obgyn - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=32730#32730 napisao:.....Ako zelite da preskocite ciklus zbog ljetovanje koje se desava jednom u godini dana, onda poslije 21 pilule nastavite sa novom kutijom i uzimate je do KRAJA...poslije prestanka dobicete menstruaciju !......

Slika , jane_doe
Odgovori