nova trudnoca nakon abrupcije placente
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sa braon iscetkom u trudnoci imam "iskustva''
citala sam mnogo o tome na netu... i kod puno zena je sve zavrseno ok i trudnoce su iznesene do kraja bez problema... postoji vise razloga za taj "slucaj"... kada se meni pojavio to su bili dani kada sam trebala dobiti m da nije bilo trudnoce... al' kod mene se nesto iskomplikovalo pa se posle tog braonkastog pojavila i sveza krv i doslo je do spontanog. nemoj sa de plasis al' za svaki slucaj idi kod svoje dr. da ti potvrdi da je sve ok... i nemoj zamarati glavu glupostima i nerviranjem, samo misli pozitivno i odmaraj se.

citala sam mnogo o tome na netu... i kod puno zena je sve zavrseno ok i trudnoce su iznesene do kraja bez problema... postoji vise razloga za taj "slucaj"... kada se meni pojavio to su bili dani kada sam trebala dobiti m da nije bilo trudnoce... al' kod mene se nesto iskomplikovalo pa se posle tog braonkastog pojavila i sveza krv i doslo je do spontanog. nemoj sa de plasis al' za svaki slucaj idi kod svoje dr. da ti potvrdi da je sve ok... i nemoj zamarati glavu glupostima i nerviranjem, samo misli pozitivno i odmaraj se.
-
- Novi član
ivo, sad sam procitala tvoj prethodni topic ... drago mi je da si se posle svega resila na novu trudnocu... za ono sto si prosla nema reci koje bi te utesile al' ne smes o tome vise da razmisljas... samo napred i glavu gore... ja sam imala spontani u II mesecu i revizija mi je radjena proslog utorka... i sad moram da cekam prvi ciklus ... ti si posle pobacaja odmah sledeceg meseca imala ciklus normalno kao i pre?
Iva bas sam se zabrinula sto te nema.Drago mi je da je sve u redu.Ja sam imala u prethodnoj trudnoci braon iscedak i to je kod mene bio pocetak pobacaja jer je beba vec bila mrtva.Tvoja beba je u redu i nemas razloga za brigu .Odmaraji uzivaj u trudnoci.Ja ti prosto zavidim jer jedva cekam da i ja budem trudna.Proslo je vec 3 ciklusa i ja kao planiram ali me je strah.Moj muz isto misli da netrebmo vise da cekamo i da radimo na bebi.Ti si imala carski i eto sve je o.k.A ja sam imala obican porodjaj na pocetku 6 mesecai zaista neznam sta cu da radim.Valjda cu i ja ovog meseca da pokusam pa sta bude.Ati mazi tu tvoju bebicu,osmeh na lice i uzivaj.
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Iv@ prvo da ti pozelim da trudnoca prodje bez ikakvih problema i nadam se da ce sa bebom biti sve ok i da ce se sve ovog puta zavrsiti kako treba.
A sad moram samo da kazem, nemoj da me pogresno shvatis ne kritikujem te ili bilo sta slicno samo se cudim jer si imala vec ruzno iskustvo, da se ponasas tako neodgovorno prema svom telu. Znas dobro da materici treba malo vise vremena od 3 meseca da zaraste kako treba! Ja sam se isto porodila carskim putem i bila sam zaista oprezna da ne ostanem u drugom stanju prvih godinu dana, jer pretpostavljam da lekari ne insistiraju na tom periodu tek onako.... Eto morala sam to da kazem, jer zaista ne mogu da se nacudim toj odluci.
U svakom slucaju drzim ti fige da sve uspe!
A sad moram samo da kazem, nemoj da me pogresno shvatis ne kritikujem te ili bilo sta slicno samo se cudim jer si imala vec ruzno iskustvo, da se ponasas tako neodgovorno prema svom telu. Znas dobro da materici treba malo vise vremena od 3 meseca da zaraste kako treba! Ja sam se isto porodila carskim putem i bila sam zaista oprezna da ne ostanem u drugom stanju prvih godinu dana, jer pretpostavljam da lekari ne insistiraju na tom periodu tek onako.... Eto morala sam to da kazem, jer zaista ne mogu da se nacudim toj odluci.
U svakom slucaju drzim ti fige da sve uspe!
Tacno je da bi trebalo da se cuva posle carskog bar tih godinu dana.Da li ce onda biti 100% sigurna da ce sve biti u redu .Nazalost niko ti ne moze garantovati da ce sa trudnocom biti sve uredu.Mnoge su zene kao i Iva odmah posle ostale trudne i danas su ponosne mame.Isto ima puno slucajeva da cekaju 2 godine i vise pa da se desi nesto lose (ja na primer).A to sto je Iva ostala trudna samo 3 mes.nakon carskog potpuno razumem.Cak i moj muz ne razume zasto se ja osecam tako prazno i ocajno(imam vec dvoje dece).A ja posle 3.mes opet zelim trudnocu iako treba da cekam 6 mes.Sve je stvar srece i pozitivnog stava .Zato Iva uzivaj i ne razmisljaj o neg.stvarima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Ne osudjujem ja nju. Samo razmisljam da sam imala tako tuzno iskustvo, uradila bih sve da u startu ne bude rizicna trudnoca, jer mislim da jos jedno takvo ne bih mogla da podnesem. Sa malo strpljenja izbegla bih puno strepnje i razmisljanja. Carski rez je prava operacija i materica zaista mora da zaraste. Znam dve zene koje su bile tako brzoplete, ali necu o njima sada da pricam, jer Ivi treba puno pozitivne energije....
DEa taman posla da misli mda je napadas .Ti joj govoris svoje misljenje i potpuno si u pravu.Ali ta zelja za bebom je toliko jaka .Ona je bebu rodila i majcinski instikt je toliko jak.Taj osecaj je kao da se davis i da ti je to jedini spas.Veruj mi ja prolazim kroz sve to.
IVA JAVI SE .STA SE DESAVA?
IVA JAVI SE .STA SE DESAVA?
Ne bi mi ni palo na pamet da me napadas,naprotiv ja potpuno razumijem tvoj komentar.Sa druge strane,slazem se sa Cecom.Drugacije je kad prodjes kroz tako nesto mada sve zavisi i od osobe.Mislim da zene koje prodju kroz iskustvo kao sto je moje bar vecinom,pokusavaju sto ranije da ostanu trudne,to im kao opsesija postane.Jednostavno ne mogu vjerovati da se zavrsilo tako kako jeste.A da je to racionalno i potpuno pametno znam da nije,bolje je sacekati naravno.Mozda zato sto sam se jako brzo fizicki bar to koliko osjecam oporavila,mozda zato sto je prosli put sve bilo po planu pa beba umrla dvije nedjelje prije termina,ja sam isla na rizik.I za ostale stvari sam takva,rizikujem kad mi nesto mnogo znaci.A ne kazem da je to pametno.Evo i sad je sve kako treba sa trudnocom ali dok ne vidim zivu i zdravu bebu ne garantujem nista.Prosli put sam bila sigurna da ce sve proci super,zakazana mi je bila cak i epiduralna za prirodan porodjaj.I kad sam mislila da je isti poceo,hitno u bolnicu sa muzem a beba nema otkucaja srca,ja za malo ostadoh bez materice.Naucila sam da nisu prva tri mjeseca najrizicnija vec cijelih 9.I da niko nista garantovati i sigurno znati ne moze.Da je racionalno gledano sad veci rizik znam.Samo se nadam da me je tijelo jednom tako izdalo i nikad vise...
IV@