neostvarena trudnoca posle godinu dana

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

cekalica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2010 5:23 pm

neostvarena trudnoca posle godinu dana

Post od cekalica »

Pokusavam vec ili tek godinu dana da ostanem trudna ali nista. :cry:
Kakva su vasa iskustva,koliko su trajali pokusaji?
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Re: neostvarena trudnoca posle godinu dana

Post od dejan27 »

Nama je trebalo tri ipo godine bogami. Moj savet pod jedan nemoj se servirati jer ces se samo lose osecati a to ti nece pomoci. Pod dva ako si jako zabrinuta posavetuje se sa ginekologom!

Sretno! :D
annaanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 8:04 pm

Post od annaanna »

Ja imam 30 godina i od 26-te pokušavam da se ostvarim kao majka, ali još uvek bez uspeha! Moj savet ti je da odmah kreneš kod ginekologa, da uradiš sve što je neophodno, suprug kod urologa da uradi spermogram, čisto da znate na čemu ste ! Takođe bih ti savetovala da, ukoliko imate i najmanji problem, odmah odeš na kliniku koja se bavi tim stvarima, kako bi što pre dobili bebicu. Ja sam se nažalost vukla po kojekakvim ordinacijama, kod doktora koji te samo zavlače i pričaju ti priče, tipa sve je od stresa, bla, bla, bla, da bi se na kraju ispostavilo da imam neki tezi oblik polucističnih jajnika i da mi zapravo to pravi problem. Ne znam da li si iz Beograda, ali najbolja klinika koja se bavi sterilitetom je klinika Ivanović, to će ti svako reći, tako da znaš, čak možeš odmah krenuti kod njih, uraditi analize i ukoliko je sve ok, oni te ne zavlače, nego te pošalju kući !
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Smatra se da ako posle godinu dana "pokušaja" žena ne zatrudni, onda treba početi sa ispitivanjima.

Počinje se od muškarca (spermogram), pa ako je tu sve u redu, onda se tek ispituje žena.

Što pre počnete-to bolje! :D

Sve najbolje i mnogo sreće Vam želim! :wink:
cekalica
Stalni član
Stalni  član

Post od cekalica »

Hvala :D
Mi smo se vec upustili u svu tu agoniju ispitivanja i kojekakvih pokusaja.Spermogram je kazu zadovoljavajuci 60% pokretnih,kod mene nema nikakvih vidljivih smetnji,nema bakterija jajnici i jajovodi su uredu.Insemenaciju smo radili vec dva puta,ali eto nista.Sada mi doktor savetuje da radimo ponovo,ali da ja pijem neke tablete (klomifen),i da dvanaesti dan ciklusa dobijem neku inekciju koja izaziva pucanje folikula,pa da onda uradimo insemenaciju.
Ukoliko to ne urodi plodom osjaje mi samo vantelesna oplodnja
zaklinap
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 12:20 am

Post od zaklinap »

Zdravo cekalice!
Ja i moj suprug se godinama borimo da dobijemo bebu. Imali smo svakakvih problema od raznih bakterija pa sve do cetiri pobacaja. Ne bih da te plasim i pisem o tome jer ja sam posebna prica i ta moja prica je jako bolna. Ali naravno da nismo odustali oboje bebu zelimo vise od svega, posto sam poslednji pobacaj imala u martu mesecu u petom mesecu trudnoce receno nam je da ovog puta napravimo pauzu i da ne pokusavamo odmah. To nas nije zaustavilo pored sve depresije i onoga sto sam prosla mislim da je beba jedini lek pa smo se odmah po dobijanju prve menstruacije bacili na posao. Tri meseca nista, a onda od moje drugarice cujem za tablete Peruvian Mace. Poceli smo da je pijemo 05.07 i to mi je poslednji dan menstruacije :lol: test koji sam radila 04.08 bio je pozitivan a juce na UZ mi je receno da sam trudna pet nedelja i dva dana nasoj sreci nema kraja i nadam se da ce napokon ova trudnoca da se iznese do kraja.

Tako da ako imas mogucnost nabavi Peruvian Macu prodaje se u tabletama i u prahu (mi smo pili tablete) to je neka vrsta repe koja raste samo u Peruu, povecava plodnost, povecava zelju za sexom i kod muskarca i zene a takodje regulise i hormonski status, pijete je i ti i tvoj muz po jednu tabletu dnevno. Nemoze da skodi obzirom da je u pitanju biljka a ne neka hemija.

Nama je pomogla mi smo uvek imali razmak od godinu i po do dve, nisam mogla da zatrdunim a sada za pravo cudo jako brzo :).

Nadam se da ces uskoro napisati ovde na forumu da je na testu dve crtice :lol: Pozdrav
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Cestitam! Bas mi je drago. Procitala sam onaj tvoj post gde si napisala kako se ta poslednja trudnoca zavrsila i stvarno mi je bilo zao. Super sada puno srece!
cekalica
Stalni član
Stalni  član

Post od cekalica »

zaklinap hvala puno na savetu,ovaj mesec sam pila klomifen i primila pregnil,trebala sam da dobijem u cetvrtak(28.dan),jos nisam dobila,kupila sam test bebi rapid,ali ne smem jos bojim se da je rano pa cu se mozda razocarati.Kazi mi,molim te jel moses da mi napises rezultate sa ultrazvuka,cisto da uporedim neke vrednosti,ja sam ga radila 25. dana ciklusa.
Jos jednom ti zelim trudnocu dugu devet meseci i da uzivas u njoj :P
zaklinap
Stalni član
Stalni  član

Post od zaklinap »

Zdravo cekalice,
nadam se da si dosada vec test uradila i da ima dve crtice :lol: :lol: Tacno znam kako ti je i ja sam se bojala da ga uradim ali kad pogledas bolje je da uradis test i znas na cemu si nego ono mucno cekanje i trckanje u kupatilo.

Kad mi je Dr radila ultra zvuk sada nista mi nije rekla osim da je Gestacijski mesak pravilnog oblika velicine 13 mm, 5+1.
Posto ti sad pisem sa posla kad dodjem kuci mogu da pogledam ultra zvuk od prethodne trudnoce ali kazi mi sta te tacno interesuje?

Pozdrav.
zaklinap
Stalni član
Stalni  član

Post od zaklinap »

Majmunche napisao:Cestitam! Bas mi je drago. Procitala sam onaj tvoj post gde si napisala kako se ta poslednja trudnoca zavrsila i stvarno mi je bilo zao. Super sada puno srece!

Hvala ti puno Majmunche i ja se ovaj put nadam da cu izgurati svih devet meseci!!! :lol: :lol:
cekalica
Stalni član
Stalni  član

Post od cekalica »

Zaklinap test je bio negativan i dodila sam 10 minuta posto sam uradila test
zaklinap
Stalni član
Stalni  član

Post od zaklinap »

Bas mi je zao ali ne odustaj! Samo napred i misli pozitivno!!!
cekalica
Stalni član
Stalni  član

Post od cekalica »

Napusta me ta pozitivnost,ali moram dalje svakako.Najverovatnije cu kupiti maku
zaklinap
Stalni član
Stalni  član

Post od zaklinap »

Cekalice nemoj da te napusta pozitivnost neka ti samo ja budem na pameti koliko puta sam pokusala ostala trudna izgubila bebu i nastavila dalje, ne smes da se predajes ali naravno ne smes ni toliko da se opterecujes ako su sve analize koje ste radili u redu desice se kad se najmanje nadas. A sto se tice Mace kupite je i probajte i sa njom bas ne mozes nista da izgubis mozes samo da dobijes!!! A naravno da provedes i mnogo vise vremena u krevetu sa tvojim muzem! :lol:
cekalica
Stalni član
Stalni  član

Post od cekalica »

Zaklinap hvala na podrsci i jesi mi na pameti sto puta dnevno,ali pocinjem vec da se bojim da se nikad nece desiti :(
Odgovori