MENSTRUACIJA I DOJENJE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
topolčanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 2:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

MENSTRUACIJA I DOJENJE

Post od topolčanka »

Porodila sam se pre 7 meseci i još nisam dobila menstruaciju a još dojim a i plašim se da ne daj bože da sam trudna šta je vaše mišljenje?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Koliko sam cula, vrlo je individualno kada se dobije prva menstruacija i tacno je da zenama koje doje se to kasnije desava. Ali, ako niste koristili zastitu, ili se ste se samo "cuvali" prekinutim snosajem npr, onda definitivno uradi test za trudnocu.
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Post od lubilia »

Zene koje doje mogu da ne dobiju i po godinu i po dana.
Ja sam dugodojilica, ali sam dobila posle 5 meseci i 20 dana, znaci prilicno je individualno.
Ono sto je bitno, to je da cinjenica da niste dobili menstruaciju ne sme da vas omete u planiranju kontracepcije.
Prva ovulacija dodje pre prve menstruacije, tako da nikad sa sigurnoscu ne mozete da znate da li mozete da ostanete trudni.
E da, jos nesto, najbolje je koristiti kondom, jer kontraceptivne pilule ne idu uz dojenje.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

kao sto su ti ove dve dame vec rekle - ako niste koristili nikakvu zastitu, postoji mogucnost, jer se ovulacija desava 14 dana pre prve postporodjajne menstruacije.... dakle, ako imas sumnju, ne mozes znati dok ne uradis test

a za kasnije, izaberite neku kontracepciju. ako nije kondom, najbolje uz konsultaciju sa lekarom.... spirala, evra flaster, pilule..... (vec prema tvom opstem zdravlju i licnim preferencijama)

p.s. a ovo:
...kontraceptivne pilule ne idu uz dojenje.
nije tacno....

mozes pogledati savet dr ObGyn, na ovim topicima:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 8215#18215
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 2164#32164

Slika i srecno, jane_doe
"I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with sense, reason, and intellect has intended us to forgot their use." - Galileo Galilei
topolčanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 2:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od topolčanka »

Da vam se javim evo već godinu dana je prošlo od porodjaja i još uvek nisam dobila i još uvek dojim i to samo iz jedne dojke ,da li je moguće da imam neke komplikacije ili zašto ne dobijam?
smeskom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 2:13 pm

Post od smeskom »

U mom slucaju je bilo ovako. Posle prvog porodjaja sam prvu menstruaciju dobila nakon 5 meseci iako sam jos dojila. A posle drugog porodjaja menstruaciju sam dobila tek kad sam prestala da doji tj. kad uopste nije bilo mleka odnosno posle 11 meseci.
Moj ti je savet da ipak odes kod lekara za svaki slucaj.
Katija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 5:45 pm

Post od Katija »

A sta se desava ako zena dobije menstruaciju 10 dana od prestanka krvarenja posle porodjaja? Doji bebu, sve je ok, samo je zabrinuta oko te prerane menstruacije (ne pitam za sebe).

Krvarila je do 30 dana posle porodjaja, onda pauza 10 dana pa menstruacija...

Hvala unapred!
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Ja sam menstruaciju dobila mjesec dana nakon onog posleporodjajnog krvarenja koje je trajalo trideset dana.Dojila sam deset mjeseci.
Katja mislim da to nije nista strasno ako je sigurna da je to krvarenje menstuacija.
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
Odgovori