MamaVita tablete

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

MamaVita tablete

Post od LjubicaBubica »

Dobila sam pre 4 dana od ginekologa da pijem Mama Vita tablete...sad sam u 15.nedelji trudnoce... osecam se grozno sat vremena nakon sto je popijem...u kiontra indikacijama ne pise nista ali meni bude taaako muka kao ni jednom u prva tri meseca! Je li to zbog tableta? Ima li neko iskustva...kolko to tako traje i sta da radim? Mislim,jel to tako deluje na sve ili...?
Vanja kraljevo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 2:11 pm

Post od Vanja kraljevo »

Cao Bubice!Ja sam u 22 nedelji i pijem mamavit vec drugi mesec i ako mi verujes bas malopre sam osetila takvu mucninu da sam mislila da cu da se srusim!Neznam zasto mi se mucnina javlja tek sada,posle prve kutije!!?Mozda unosimo neke vitamine uporedo sa vitaminima iz tableta,pa se organizam zasiti i reaguje!!Neznam dali i ti dok ih pijes imas meku stoliocu,jer ja celo vreme dok ih pijem imam problema cak sam i smanjila 1,5kg!Ja ci sigurno napraviti pauzu neko vreme pa cu videti sa doktorom dali da ih pijem na dalje!?Vidi i ti sa tvojim ginekologom,neznam sta da ti kazem!?Srecno!!!!
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm

Post od LjubicaBubica »

Evo bas sam danas negde procitala da se definitivno mucnina javlja zbog tableta...samo jednostavno ne smetaju svima odma. A za stolicu moram reci da mi je jako cudno sto kazes da ti je meka,ja bas imam kontra problem,izlazim iz toaleta ovakva :o a i drugi se zale na to. Samo sto me to ne cudi,to je zbog gvozdja,ja sam ga pila i ranije tako da sam i ocekivala. Odlucila sam da pokusam da popijem pre spavanja pa mozda ne osetim...eto..videcu veceras :)
Nikolina35
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm

Post od Nikolina35 »

Ja sam u trudnoći pila Mamavit par meseci i nisam imala baš nikakve mučnine. Međutim, sada mislim da je to sve šarena laža. Možeš da prekineš slobodno da piješ to kad ti već ne prija. Čula sam da može i loše da se podnosi. Zadnjih par meseci, pošto sam prekinula taj Mamavit, počela sam da pijem Feofol (zbog gvožća i folne kiseline), i tako do kraja. Taj Feofol je super, ali nije registrovan lek, pa ga prodaju ispod ruke i zato se ne nalazi baš lako u apotekama.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Moguće je da bude mučnina od MamaVita. Trebalo bi da piješ uveče i ne na prazan želudac. Koliko mi je poznato to piše i u uputstvu. Pila sam od navršenih tri meseca trudnoće pa sve do kraja i nisam imala problema sa mučninom. Ali, isključivo uveče i nikad na prazan želudac. I, nisam pila samo MamVit već i povremeno i folan i šumeći kalcijum i šumeći magnezijum i dodatno gvožđe (to ne preporučujem: Koliko su dobri vitamini i minerali, toliko mogu da budu i štetni - npr. da dovedu do preranog srastanja fontalele) + svakodnevno "tona" voća.
U pitanju su vitamini i minerali.
P.S. Što više odmiče trudnoća, možda ćeš imati problema sa gorušicom. Pij po malo vode (najbolje prolom, a može i rosa), grickaj krekere, treba da pomogne (a možda je već to, a greškom "optužuješ" MamaVit), sok od breskve. Kada spavaš jastuk podigni što više a možda postoji položaj u kome bi ti bilo manje muka.
maja82
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm

Post od maja82 »

Ja sam pila MamaVita tablete, ali tek pred kraj trudnoce, i takodje mi je javljala jaka mucnina, tako da smatram da to jeste od njih. Pokusala sam i uvece da ih pijem, i nikad na prazan zeludac, ali opet, mucnine su bile toliko jake da sam morala prestati sa njima, to je moje iskustvo.
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

ja sam pila mamavit skoro celu trudnocu uz to folnak onako kako mi je dr prepisivala i sumeci mg, i pravila sam one sokove posto sam na kraju postala malokrvna i totema amp...mucninu sam imala prva tri meseca,nepodnosljivu, 24 sata, ali to ne bih povezivala sa mamavit tbl...a sto ne probas sa nekim drugim proizvdjacem,ima dosta njih koji prave komplekse za trudnice ...
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am

Post od Vanjina mama »

Mislim da smo sve pile mamavit.
Ja sam dobila savet da gapijem uveče, sat vremena posle jela, kad je varenje počelo, jer onda em se brže svari i resorbuje, em posle zaspiš, pa i ako ti je muka - prespavaš.
Tako mi je bar doktorka objasnila, i kod mene je radilo.
A jedan jedini put kad mi je bilo muka u trudnoći i kad sam povraćala je kad sam popila mamavit ujutru.
Užas.
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Meni nisu prijale mamvit tablete..promenila sam i pila druge do kraja trudnoce i u dojenju...pila sam Elevit od Bayera, nema kod nas da se kupe,pa sam kupovala u Madjarskoj i Austriji...ako imas ko da ti nabavi,mislilm da su sjajne...

pozdrav
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Inace nisam imala mucnine u trudnoci u opste...ali sam od samog starta pila vitamin B6...prva tri meseca tri dnevno...a posle do kraja dve...+ elevit
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re mamavit

Post od dolce-vita »

Ja sam u trudnoci redovno pila mamvit i nisam imala nikakve kontraindikacije.Naime buduci da ti je jos uvek mala trudnoca, procitala sam u jednoj knjizi da ti preparati u pocetku mogu da izazovu mucninu jer je beba jos mala i ne treba joj tolika doza vitamina.Zato to stvara mucninu.Mada, petnaesta nedelja nije bas tako malo, najbolje pitaj svog ginekologa, a moj ti je savet da unosis vitamine u svezem obliku.Ja cu tako ubuduce :wink:

Sve najbolje
nail
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 10:55 pm

Post od nail »

Ja sam inace u 15-oj nedelji trudnoce i ne pijem mamavit.Muka moze da se javi ukoliko dodje do hipervitaminoze tj.prevelike kolicine odredjenog vitamina u organizmu-sto nikako nije dobro.Moj savet vam je da unosite sto vise svezeg voca i povrca tu ima dovoljno vitamina i minerala i za bebu i za mamu :D
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re mamvit

Post od dolce-vita »

Slazem se, mada sam iskreno i ogorcena!!!Znam jednu osobu koja tokom trudnoce nista nije pila, pusila je sve vreme, i opet doji svoju bebu vec godinu dana, a ja nisam imala mleka od pocetka.Dete hranim bebelacom.Mislim, mozda to nema neke velike veze, ali rekla sam vise necu.Unosicu voce i povrce u svezem obliku, i te mamavit tab.uopste nisu jeftine.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re mamavit

Post od dolce-vita »

A, da.Zaboravila sam da kazem, i bila sam citavu trudnocu anemicna, a one koje ne piju nisu.Pa, jos i da im dam pare ponovo :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ?????????
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Najbolji su vitamini i minerali iz kvalitetne hrane, sve tablete i suplementi previse opterecuju jetru... ovo me podsetilo na ovaj blog :D

http://london.mojblog.rs/p-trudi--preggy/137822.html
Odgovori