MamaVita tablete
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: re mamavit
Nema veze sa MamaVitom, bila bi anemična i da ih nisi pila, a najverovatnije još više.dolce-vita napisao:A, da.Zaboravila sam da kazem, i bila sam citavu trudnocu anemicna, a one koje ne piju nisu.Pa, jos i da im dam pare ponovo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
?????????
Meni je gvožđe stalno na granici i povremeno sam prinuđena da unosim dodatno gvožđe. Jedino nisam imala problema sa anemijom u trudnoći, a redovno sam pila MamaVit.
Postoji mali milion drugih vitaminsko-mineralnih kompleksa.
Nekada su trudnice pile Oligovit (košta oko 150 din, 30 tableta; ne sadrži folnu kiselinu pa bi morala dodatno da se unosi).
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re mamavit
Ja sam pila i folnu kiselinu i mamavit, oligovit, cini mi se goji
Samo bi mi jos to trebalo. 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Bomini
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Uhh taj MamaVit. Kad se samo setim koliko sam se loše od njega osećala. Trudnoća mi je bila super jedino kad popije Mama Vit ne prođe ni 1h ja povraćam. Evo još uvek mi stoji ne potrošena kutija.
Meni je dr rekao da ih ne pijem ukoliko mi ne prija što sam i uradila. Dosta voća, povrća i kasnije Ferum lek, eto tako sam ja progurala trudnoću i na porođaj otišla sa hemoglobinom od 135.
Srećno svim budućim mamicama.

Meni je dr rekao da ih ne pijem ukoliko mi ne prija što sam i uradila. Dosta voća, povrća i kasnije Ferum lek, eto tako sam ja progurala trudnoću i na porođaj otišla sa hemoglobinom od 135.
Srećno svim budućim mamicama.

I ja sam pila mamavit i nije mi bilo muka, pila sam ga sa soljom jogurta posle rucka nekih pola sata ... Dok sam lezala par puta u bolnici cimerke koje su lezale samnom su ga takodje pile i svaka je povracala od njega... Mislim da su malo izvikane tablete, jer pre ih nije bilo pa se hiljade dece radjalo zdravo i pravo i bez njih ... Pominjali ste Oligovit tablete koje su po meni takodje dobre... po krvnoj slici cete najbolje znati da li vam treba nesto ili ne...
svako dobro ...
svako dobro ...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 19, 2011 10:03 pm
Re: MamaVita tablete
Zanima me razlika izmedju PRENATAL i MAMAVIT tableta? Ja sam od lekara od rane trudnoće dobila mamavit, koji nisam ni pila, i sve vreme su mi rezultati bili odlični. Cela krvna slika, kao i gvožđe! Sada (27 nedelja), sam počela da pijem mamavit tablete, jer su mi poznanice, koje su se porodile savetovale da krenem sa dodatnim vitaminima.
I FOLNU kiselinu mi niko nije pomenuo, posebno! Da li mamavit podrazumeva folnu kiselinu u sebi?
Nadam se da nisam pogrešila što sam se ponašala u skladu s tim kako sam se i osećala...
I FOLNU kiselinu mi niko nije pomenuo, posebno! Da li mamavit podrazumeva folnu kiselinu u sebi?
Nadam se da nisam pogrešila što sam se ponašala u skladu s tim kako sam se i osećala...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Uradili ste sve kako trebasavagesoft napisao:Zanima me razlika izmedju PRENATAL i MAMAVIT tableta? Ja sam od lekara od rane trudnoće dobila mamavit, koji nisam ni pila, i sve vreme su mi rezultati bili odlični. Cela krvna slika, kao i gvožđe! Sada (27 nedelja), sam počela da pijem mamavit tablete, jer su mi poznanice, koje su se porodile savetovale da krenem sa dodatnim vitaminima.

To što niste uzimali folnu kiselinu na početku trudnoće nije ništa strašno... (Ni naše bake i mame je nisu uzimale...) Nije zgoreg da se uzima (just in case), ali ako je niste uzimali nije smak sveta i ništa se strašno neće desiti...
Da, u Mamavitu imate folnu kiselinu... i svašta nešto još...
P.S. Možda nije loše da uradite provokacioni test sa 50 grama glukoze, ako već niste... (vreme je)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Sorry drage ali Mamavit je šarena laž za uzimanje para firma ima dobar dil sa ginekolozima da ih relamiraju kao i za neke kontracepcije kao i za neke vaginalete.To je jako žalosno jer se iskorištavaju buduće mame koje su jako osetljive po pitanju svog i bebinog zdravlja pa bez puno razmišljanja daju pare samo da sve bude ok.Ja sam jednom nasela pa sam posle prćkala po netu i bacila kutiju polu popijenu i počela da kupujem u sokove u zdravoj hrani cveklu, borovnicu,šargarepupa sam skontala kako je i to nenormalno bacanje para pa sam lepo po marketima kupila zamrznutu borovnicu, svežu cveklu i sama sebi pravila ono što je naj bolje.Ps znam o čemu pričam jer sam povraćala do 5 meseca i izgubia 9 kg pa sam bila jako anemična a sa sokićima i tim zamrznutim voćem sam sredila krvnu siku do pred porodjaj za 5 sa zvezdicom.Mamice ko ima problema sa stolicom jer pije gvoždje da nebi ste dobile hemoroide jedite puno vlakana i obavezno unesite kašikicu lanenog semena nakon svakog obroka može sveže a može i proprženo sve jedno ima lep ukus i nema više problema sa 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 19, 2011 10:03 pm
Moji testovi su svi zadovoljavajući. Doktor mi je rekao da je moje gvoždje bolje nego njegovo...
Ali svaka trudnica koju poznajem mi je sugerisala da krenem sa dodatnim vitaminima... Zbog svog stanja (kose, kože) pre svega! A i zbog bebe naravno... Dodatni vitamini koji su neophodni, i tako.
Sa stolicom pomažu i ovsene pahuljice, a na svakom pakovanju piše da je preporučljiva hrana za trudnice...
Pa tako i ja počeh sa mamavit-om, a zaista cela priča mi i liči na dobar markentiški trik.
Hvala na odgovorima!
Ali svaka trudnica koju poznajem mi je sugerisala da krenem sa dodatnim vitaminima... Zbog svog stanja (kose, kože) pre svega! A i zbog bebe naravno... Dodatni vitamini koji su neophodni, i tako.
Sa stolicom pomažu i ovsene pahuljice, a na svakom pakovanju piše da je preporučljiva hrana za trudnice...
Pa tako i ja počeh sa mamavit-om, a zaista cela priča mi i liči na dobar markentiški trik.
Hvala na odgovorima!