los spermogram
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
los spermogram
Postovane,
verovatno je ovo tema o kojoj se mnogo pisalo, te mi je zato i tesko naci odgovor.
naime, suprug ima los spermogram, dijagnoza, oligoastenospermija.
probali smo sa Proxeedom, onom prirodnom mesavinom koju smo pronasli na forumu urologije, sad i sa vitaminima.
posle svake terapije reyultat je bio sve losiji.
zanima me da li je neko uspeo da prirodnim putem dodje do zaceca, a da je bila ista ili slicna dijagnoza i naravno jos bitnije pitanje KAKO???
hvala!!!
verovatno je ovo tema o kojoj se mnogo pisalo, te mi je zato i tesko naci odgovor.
naime, suprug ima los spermogram, dijagnoza, oligoastenospermija.
probali smo sa Proxeedom, onom prirodnom mesavinom koju smo pronasli na forumu urologije, sad i sa vitaminima.
posle svake terapije reyultat je bio sve losiji.
zanima me da li je neko uspeo da prirodnim putem dodje do zaceca, a da je bila ista ili slicna dijagnoza i naravno jos bitnije pitanje KAKO???
hvala!!!
Draga kupachice,
nije nista sto i ti ne bi mogla videti. Dobila sam recept za smesu rena i meda, koju sam ja vec probala, ali ni to na zalost nije dalo rezultate.
Naime kod mene je sve u redu. ali suprugovi nalazi nisu.
Interesuje me da li je neko koristio lek Speman ili Macaperuvian.
Na netu sam nasla jako malo iskustava korisnika koji su probali ove preparate.
Po meni VTO je krajnje resenje, probala bih jos na neki nacin da suprug popravim suprugove rezultate, pa da ipak ta bebica bude samo nasa.
pozzzzzzzzz
nije nista sto i ti ne bi mogla videti. Dobila sam recept za smesu rena i meda, koju sam ja vec probala, ali ni to na zalost nije dalo rezultate.
Naime kod mene je sve u redu. ali suprugovi nalazi nisu.
Interesuje me da li je neko koristio lek Speman ili Macaperuvian.
Na netu sam nasla jako malo iskustava korisnika koji su probali ove preparate.
Po meni VTO je krajnje resenje, probala bih jos na neki nacin da suprug popravim suprugove rezultate, pa da ipak ta bebica bude samo nasa.
pozzzzzzzzz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am
Maca moze donekle popraviti spemogram, ali ne mnogo (koliko i maticna mlijec, vitaminski dodaci, piskavica itd.) Mi smo pokusavali svasta i na kraju krenuli na VTO. Nazalost, ni iz 3 pokusaja nismo ostvarili trudnocu. Shvatila sam da neka manja odstupanja od normospermie mogu da se poprave, a sve ostalo vrlo, vrlo rijetko.
Najbolje je sve to koristiti kao pripremu za VTO, jer povecava izglede za trudnocu.
Najbolje je sve to koristiti kao pripremu za VTO, jer povecava izglede za trudnocu.
moj suprug je imao istu dijagnozu, i jaaaako los spermogram... pio je proxid i on i nije mu pomoglo, a onda je operisao varicocelu i posle operacije je pio tu smesu sa medom ali za poboljsanje spermograma koja postoji na UROLOGIJI... A smesa sa medom i renom je za zene ... ta smesa ne pomaze muskarcima... Med i ren se pokazao kao odlican za dosta devojaka za koje ja znam da su dugo pokusavale da ostanu u drugom stanju (i ja sam jedna od njih bila), ali takodje imam jednu drugaricu kojoj to nije pomoglo.
Vas Suprug moze piti sve preporuceno u lepljivoj na urologiji za poboljsanje spermograma... Ne znam da li on ima varicocelu?!?!? TO je obicno problem kod loseg spermograma. Pored svog supruga imam dva druga koji su istu operisali i posle kraceg vremena dobili su bebirone...
Zelim Vam od srca sve najbolje i da sto pre rezultati budu dobri...
Vas Suprug moze piti sve preporuceno u lepljivoj na urologiji za poboljsanje spermograma... Ne znam da li on ima varicocelu?!?!? TO je obicno problem kod loseg spermograma. Pored svog supruga imam dva druga koji su istu operisali i posle kraceg vremena dobili su bebirone...
Re: los spermogram
Na ovom forumu imas Katu - njoj je uspelo. Imas njen trudnicki dnevnik ...maga napisao: zanima me da li je neko uspeo da prirodnim putem dodje do zaceca, a da je bila ista ili slicna dijagnoza i naravno jos bitnije pitanje KAKO???
hvala!!!
http://kutak.forumotion.com/muski-steri ... e-t538.htm
A kako je ustanovljeno, u svim tim slucajevima, da postoji varikocela? Rutinskim ili nekim posebnim (npr. ultrazvucnim) pregledom?sandla napisao:moj suprug je imao istu dijagnozu, i jaaaako los spermogram... pio je proxid i on i nije mu pomoglo, a onda je operisao varicocelu i posle operacije je pio tu smesu sa medom ali za poboljsanje spermograma koja postoji na UROLOGIJI... A smesa sa medom i renom je za zene ... ta smesa ne pomaze muskarcima... Med i ren se pokazao kao odlican za dosta devojaka za koje ja znam da su dugo pokusavale da ostanu u drugom stanju (i ja sam jedna od njih bila), ali takodje imam jednu drugaricu kojoj to nije pomoglo.
Za inseminaciju ti treba vise od 10 miliona ukupnog broja.
A za ICSI, zavisi gde radis, u drzavnim ustanovama(sem u Betaniji u Novom Sadu) je katastrofa treba oko milion. Od drzavnih ustanova jedino se Betanija usudjuje da radi ICSI kada je jako mali broj spermica i kod azoospermije.
Ja sam radila u Jevremovoj kod prof.Vlaisavljevica i bilo je dovoljno nekoliko u bojevom rastvoru! Mi smo se bili spremili za punkciju i biopsiju testista ali nam je biolog Borut, u zadnjem momentu javio da ne treba da je nasao u ejakulatuvdovoljno za ICSI. I uspeo je!
A za ICSI, zavisi gde radis, u drzavnim ustanovama(sem u Betaniji u Novom Sadu) je katastrofa treba oko milion. Od drzavnih ustanova jedino se Betanija usudjuje da radi ICSI kada je jako mali broj spermica i kod azoospermije.
Ja sam radila u Jevremovoj kod prof.Vlaisavljevica i bilo je dovoljno nekoliko u bojevom rastvoru! Mi smo se bili spremili za punkciju i biopsiju testista ali nam je biolog Borut, u zadnjem momentu javio da ne treba da je nasao u ejakulatuvdovoljno za ICSI. I uspeo je!
Hvala ti puno Gala
Nas spermogram je jako jako los, pokusacemo nekoliko meseci sa terapijama, do leta a onda mislim da nemamo vise razloga za cekanje jer nema sanse da se spermogram poboljsa 20 puta. Sada jedva da ima 0.9 mill tj. 2.6 mill ukupno.
koliko ste vi ceklali i sta je tvoja prepouka na osnovu iskustva koje si imala?
da li cekati i pokusavati sa prirodnim lekovima ili nekom eventualnom terapijom ili jednostavno skratiti proces i odluciti se odmah za vantelesnu?
Nas spermogram je jako jako los, pokusacemo nekoliko meseci sa terapijama, do leta a onda mislim da nemamo vise razloga za cekanje jer nema sanse da se spermogram poboljsa 20 puta. Sada jedva da ima 0.9 mill tj. 2.6 mill ukupno.
koliko ste vi ceklali i sta je tvoja prepouka na osnovu iskustva koje si imala?
da li cekati i pokusavati sa prirodnim lekovima ili nekom eventualnom terapijom ili jednostavno skratiti proces i odluciti se odmah za vantelesnu?
Pa, ja sam u tom cekanju i pokusavanju izgubila dobrih nekoliko godina.JZM napisao:da li cekati i pokusavati sa prirodnim lekovima ili nekom eventualnom terapijom ili jednostavno skratiti proces i odluciti se odmah za vantelesnu?

Pa, moja prica je malo konfuzna. Mislim, nailazila sam na pogresne ljude tj urologe i ginekologe koji su smatrali da ja mogu da budem trudna samo uz pomoc donatorske oplodnje. A mozda u to vreme kada sam pocinjala nije bilo ICSI metode, pa zato, ne znam. Ja sam , slucajno 2007-me cula za tu ICSI metodu od Eliane Garaleic.JZM napisao: koliko ste vi ceklali i sta je tvoja prepouka na osnovu iskustva koje si imala?
Ali, odlucila sam da krenem u potragu, idem na konsultacije na vise mesta i raspitam se(putem neta, putem poznanika koji su radili VTO, itd) ko je najbolji strucnjak za muski sterlitet pogotovu problem azoospermije. Tako sam cula za Veljka Vlaisavljevica i biologa Boruta Kovacica! Saznala sam da je za problem muskog sterliteta pogotovu azoospermije jako bitno imati dobrog biologa. A Vlaisavljevic saradjuje sa biologom Borutom Kovacicem. Znaci, ja sam htela njih dvojicu!
Njih dvojica rade u Mariboru, i najbolje je tamo otici ali postoji mana, zbog velike guzve i potraznje cekanje je jako dugo,tj. godinu dana od kada se prijavis. Ja sam se prijavila, ali posto mi je daleko bilo godinu dana, prijavila sam se za jednu ICSI u Beogradu pre Maribora, pa ako uspe super! A srecom, profesor Vlaisavljevic i Borut rade, takodje u Beogradu u Jevremovoj, svakih 2 meseca i budu u BG dok ne zavrse posao. I zato sam se odlucila za Jevremovu, od svih klinika u Srbiji.
Jedino sto je jako nezgodno je to sto se u BG ceka od 1-3 meseca na konsultacije. Ogromna je guzva kod njega i u Beogradu, a tek u Mariboru(pa kada se ceka po godinu dana). I jos jedna nezgodna stvar koju treba da znate ako budete odlucili za njega, je to da necete do zadnjeg momenta znati kada ce vas profesor primiti. Obicno jave danas da vam kazu da su konsultacije sutra. Meni, licno, nije smetalo jer ja zivim u BG, ali devojkama koje zive , recimo, u Nisu ili Svedskoj je smetalo jer treba se spremiti i na put krenuti. Zato nije lose stalno zivkati Jevremovu i raspitivati se, cisto da buds u pripravnosti.
Konsultacije + UZ kod profesora Vlaisavljevica su 100 eura, ali ja mislim da se isplati. (A inace, kod ostalih lekara u Jevremovoj pa cak i kod dr.Ljubica konsultacije su 50 eura, samo kod Vlaisavljevica su 100).
Profesor je jako otvoren za saradnju, saslusa te ako treba i sat vremena, sve ti lepo nacrta sta, kako, zasto, sve mozes slobodno da ga pitas, ima jako lep odnos sa pacijentima i postuje ih! Odredi ti terapiju, i sta ti jos treba od analiza. E onda drugi eventualno treci put, cim udjes u program vise ne placas konsultacije jer ti je sve uracunato u cenu ICSI ili IVF(zavisi sta radis). Zatim biras oridinirajuceg lekara kojeg zelis da te prati dok je Vlaisavljevic odsutan, ja tu savetujem dr.Milicu Janicijevic jer je odlican lekar i jako je otvorena za saradnju.
To ti je to sto se tice Jevremove, a ti se raspitaj kako je u drugim klinikama, kakav im je biolog, imas na ovom forumu opciju trazi i ukucaj trazene reci. Ukucaj i gde ici na vantelesnu jer bila je jedna tema o tome.
Imas i na forumu serbiancafe.com na podforumu neplodnost na izdvojenim temama temu Klinike u Beogradu i tu imas preporuke, kritike odredjenih klinika.
Zakazala sam za sledecu nedelju kod urologa,doktorke Vinke u TTC-u jer su mi nju preporucili da vidim sta ce nam reci i da jos jednom eventualno uradimo sve potrebne analize. Od njenih procena zavisi, ali kako god da bude obavezno cu traziti drugo misljenje, pa cemo videti sta nam je ciniti.
Nadam se da cu u narednih par meseci imati jasne opcije sta bi smo mogli da radimo...
hvala ti na trudu i bas se radujem sto se tvoja borba isplatila i sto ces uskoro postati mama
Nadam se da cu u narednih par meseci imati jasne opcije sta bi smo mogli da radimo...
hvala ti na trudu i bas se radujem sto se tvoja borba isplatila i sto ces uskoro postati mama