Logest

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

majjamaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 1:31 am

Logest

Post od majjamaca »

Postovana doktorko,palo mi je na pamet da se malo vise informisem o tabletama koje koristim vec duze vrijeme pa sam tako ulazila na razne stranice,nasla razne informacije,a onda pronasla i vas i odlucila da vas pitam nesto sto me zbunilo.. Ginekolog kod koga sam bila i koga sam pitala da mi preporuci zastitu preporucio mi je logest i jako mi odgovara,zadovoljna sam s njim.problem je u tome sto je sve sto mi je ginekolog tada rekao je da pijem peti dan menstruacije i ja sam tako uradila ne samo prvi put od pocetka koriscenja tableta nego i svaki naredni put,pa i sad(danas).menstruaciju dobijam treci dan nakon popijene 21-e tablete i po tome sto pijem peti dan menstruacije svatam da time ne pravim pauzu od 7 dana nego 6 jer sedmi je popijem a sada sam nasla informaciju da se pauza pravi 7 dana a nova kutija tableta pocinje piti osmog dana.mislila sam da sam sve dobro radila i sad me ovo jako :( i zbunjena sam.da li je to nesto sto mi moze naskoditi ili bilo kako lose uticati? molim vas za odgovor i posto su ginekolozi kod kojih sam bila na preglede i konsultacije skrti na rijecima molim vas da mi kazete dal trebam praviti tu pauzu 7 dana i s novim pakovanjem pocinjat osmog dana a ne peti dan menstruacije?unaprijed hvala..
Sombrita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:02 pm

Post od Sombrita »

Pauza koju bi trebalo da pravite izmedju dve kutije Logesta mora da bude tacno 7 dana, znaci od dana kada zavrsite sa poslednjom tabletom prethodne kutije, izbrojte 7 dana i onda osmog pocnite sa sledecom kutijom. Sto se tice dosadasnjeg koriscenja, ne bi trebalo da ostavi nikakve posledice osim sto verovatno niste bili u potpunosti zasticeni od nezeljene trudnoce. Sada samo nastavite da pijete tacno onako kako bi trebalo i sve je ok. Dosta o ovoj temi je vec pisano na forumu, ukucajte "logest" ili "kontracepcijeske pilule" u "Trazi" i sigurno cete naci jos dosta korisnih informacija.
Pozdrav :)
Sombrita
Novi član
Novi član

Post od Sombrita »

Da, i nije bitno koji je dan ciklusa, da li 5. kao sto ste vi mislili da treba, ili je tek poceo ciklus..bitno je samo da ispostujete ovu pauzu od 7 dana i da pocnete sa novom kutijom 8. dana. Jos jednom pozdrav :)
majjamaca
Novi član
Novi član

Post od majjamaca »

hvala vam puno..malo sam se uspanicila i prepala kad sam svatila da ne radim sve skroz ispravno i bilo mi je bitno da znam da nisam sebi naskodila time.hvala jos jednom
Sombrita
Novi član
Novi član

Post od Sombrita »

Nema na cemu :) Veliki pozdrav
Sekica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 3:53 pm

ista stvar

Post od Sekica »

Sombrita, i ja sam radila upravo istu stvar kao i ti! :) posle 4 meseca sam shvatila da u stvari pocinjem ponovo 7. a ne 8. dana, pa sam pitala svog lekara, i rekao mi je da nije nista strasno i da samo dalje nastavim sa pauzama od punih 7 dana. i mene je u startu zbunjivalo to sto sam pocinjala od 5. dana, a ne od 1., ali su me i tu razuverili da je sve ok. pozdrav!
Sombrita
Novi član
Novi član

Post od Sombrita »

Mala ispravka, ja sam dala odgovor, a "majjamaca" je postavila pitanje :D To naravno nije ni bitno, vazno je pomoci i dati savet onom kome je potreban, veliki pozdrav! :)
majjamaca
Novi član
Novi član

Post od majjamaca »

Sekice,sad mi je mnogo lakse kad znam da nisam jedina:) i da ti je dr rekao da nije nista strasno:) i hvala ti sto si se ukljucila u temu:)
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm

Post od fridakahlo »

meni je doktor rekao da moram da uzimam prvog dana ciklusa i da cju samo tako biti zaista zashticjena. Naravno sa pauzom 7 dana posle...
majjamaca
Novi član
Novi član

Post od majjamaca »

vise njih mi je isto reklo da su im doktori rekli da ih pocnu pit 5-og dana.izgleda da je nebitno,kao sto kaze sombrita
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

majjamaca napisao:vise njih mi je isto reklo da su im doktori rekli da ih pocnu pit 5-og dana.izgleda da je nebitno,kao sto kaze sombrita
ne znam...nisu to bombomice da bi bilo nebitno...ja zaista nigde nisam chula za taj 5ti dan...no dobro....
majjamaca
Novi član
Novi član

Post od majjamaca »

pitaj par ginekologa.meni su 2 rekla tako
Sombrita
Novi član
Novi član

Post od Sombrita »

Vec 4 god. pijem Logest, i zato se javljam na ovu temu, da podelim svoje iskustvo i misljenje sa Vama :) Bitno je da kad tek pocinjete da pijete tablete, znaci prvi put, da to bude prvi dan ciklusa. I onda kad prodje 21 dan, pravite pauzu 7 dana, pa osmog dana pocinjete sa novom kutijom i tako svaki naredni put... Medjutim, posle tog prvog uzimanja, prve tablete, prvog dana ciklusa, Vi dalje ne treba da podesavate i razmisljate za svaku narednu kutiju koji Vam je dan ciklusa i sl., bitno je samo taj prvi put to da ispostujete, a posle vise ne razmisljate o tome. Jer u toj pauzi od 7 dana neko dobije menstruaciju odmah, neko posle 3 dana, neko posle 5, tako da je to dalje individualno i ne treba da Vas opterecuje :) Nadam se da se situacija sad malo razjasnila :)
Veoiki pozdrav!
majjamaca
Novi član
Novi član

logest

Post od majjamaca »

A da li smijem ovaj mjesec popiti 1tableticu manje da bi regulisala menstruaciju? nisam to nikad radila a rekli su mi da se smije pa ja rekoh da pitam:)
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

bolje pitaj doktora, jer postoje neke varijacije u uzimanju kada hocjesh da je od,ozhish...na primer zbog mora.
Odgovori