laparaskopija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
- razocarana
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
MoniBoni veruj da nema uopšte potrebe da se plašiš laparaskopije,ali te razumem jer sam se ja smrtno plašila pa sam na prvu laparaskpoiju otišla i usput se oprostila od života odvratan osećaj.kada sam se probudila iz anestezije prvi komentar je bio samoj sebi da sam luda čega sam se ja bojala upošte nije bilo ništa strašno.prošla sam dve laparaskopije u roku devet meseci.koliko sam oba puta videla pupak ne razvezuju nego ga probuše imam dva mala reziĆa koji se UOPŠTE NEVIDE i imam jedan rez sa leve starne ravan veličine 2cm a sa desne i sa desne kao x veličine 1cm odprilike.rezovi se uopšte ne vide taman ih skrivaju gaćice a i kupaći.koliko sam upućena oni probuše pupak i tuda naduju stomak kao balon a kroz rupice sa leve i desne strane idu sa tim nekim kamericama sondama.ako će te umiriti to da sam i ja imala strah od bolova,ožiljaka veruj sve je extra prošlo i rekla sam ako ikada budem morala da se operišem pristajem samo ako je to laparaskopski jer je brz oporavak,bolovi nisu nešto posebno jaki(inače sam jako mekana po pitanje bola),3dana u bolnici nema bolje varijante.Želim ti sve najbolje slobodno pitaj bilo šta da te interesuje rado ću ti odgovoriti.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 12:21 am
Cao devojke
Ja sam bas u Frontu odradila HSG, i bilo je nekoliko devojaka koje su isto jutro imale laparaskopiju. Sve su ok prosle, uz konstataciju da nije nista strasno, i da su se plasile i vise nego sto treba. Jedino si malo smlacen od anestezije, ali sta sad. Brz je i postoperativni tok, tako da smo isti dan i pustene kuci. Jedan dan duze ostala je samo devojka koja je imala vanmatericnu trudnocu. U bolnici su uslovi zaista korektni, naravno nije kao kod kuce, ali mnogo bolje nego sto sam se nadala. Sestre su bile ljubazne i strpljive, izlazile nam u susret za sve, klopa skroz korektna i higijena takodje. Nijedna se devojka nije zalila ni na doktora niti na bilo sta drugo, pa zasto bi onda placali tu intervenciju, ako ne mora. A da, sad je od prvog januara laparoskopija besplatna u Frontu, uz uput naravno.
Meni ako zatreba, ako se ne desi trudnoca u narednom periodu, opet bih izabrala ovu bolnicu bez problema.
Meni ako zatreba, ako se ne desi trudnoca u narednom periodu, opet bih izabrala ovu bolnicu bez problema.
Ponekad nije dovoljan samo razum.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 10:00 pm
Ja sam radila pre par godina laparoskopiju u frontu i tada je trebalo da se kod njih iskljucivo odrade nalazi pa se tek onda zakazivao termin sa doktorom a tada je najbolji za to bio Vasiljevic. Posto ni ja nisam iz BG morala sam da imam uput za stacionarno lecenje overen u mom socijalnom. Proveri ponovo to ali tako je bilo tada. Pozdrav.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm
-
- Novi član
Draganice, laparaskopiju je devojci koja je primljena kad i ja radila dr Soldo, i ona je sa njom skroz zadovoljna. ja se pre HSGa nisam raspitivala o doktorima nego sam za izabranog lekara na tom odeljenju uzela doktorku koja je bila to jutro na prijemu. To je doktorka Biljana Jocic. I ja sam sa njom takodje zadovoljna, pa ako mi zatreba dogovorile smo se da opet dodjem kod nje. Ona je malo odsecnija u komunikaciji, ali i vrlo odredjena, pa je meni to ok. Laparo se zakazuje i treba ti uput za stacionarno lecenje kao i jos neki nalazi. Znam da nisi iz Beograda, ali bi bilo najbolje da dodjes u savetovaliste za sterilitet makar jednom, jer ti oni tamo daju tacan spisak stvari koje treba da sakupis, izaberes lekara, otvoris karton. Daju informacije i preko telefona, pa mozes i da ih pozoves i pitas sve sto te interesuje.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Stalni član
Hopsice hvala ti mnooogooo!
I stvarno,ponekad nije dovoljan SAMO razum! Zvala sam savetovaliste i pitala za UZ pre laparoskopije - treba samo da dodjem sa uputom jer pregled ne zakazuju. A trebalo bi i da uradim briseve kod njih pa cu valjda uspeti sve u jednom danu. Jos samo da Dr. dodje-valjda je na odmoru.Veruj mi ovo skupljanje papira mi je gore od bilo kog pregleda!
Samo da mi uspemo u ovim poduhvatima - sve ruzno se brzo zaboravi!
Veeeliki pozdrav
I stvarno,ponekad nije dovoljan SAMO razum! Zvala sam savetovaliste i pitala za UZ pre laparoskopije - treba samo da dodjem sa uputom jer pregled ne zakazuju. A trebalo bi i da uradim briseve kod njih pa cu valjda uspeti sve u jednom danu. Jos samo da Dr. dodje-valjda je na odmoru.Veruj mi ovo skupljanje papira mi je gore od bilo kog pregleda!
Samo da mi uspemo u ovim poduhvatima - sve ruzno se brzo zaboravi!
Veeeliki pozdrav
-
- Stalni član
Da,zaboravih da te pitam - otkud to da je laparo. besplatna uz uput? Meni nisu htele da kazu za cenu preko tel.- sve ce mi Dr. objasniti!
A mozda je to samo za one sto se spremaju za VTO preko fonda? Ja sam kroz to vec prosla- laparo. su mi predlozili kad vec nisu znali sta da traze. Ma sto te gnjavim - kad odem videcu i cuti sve sto mi treba
Pozdrav jos jednom
A mozda je to samo za one sto se spremaju za VTO preko fonda? Ja sam kroz to vec prosla- laparo. su mi predlozili kad vec nisu znali sta da traze. Ma sto te gnjavim - kad odem videcu i cuti sve sto mi treba
Pozdrav jos jednom
-
- Novi član
Ma ne gnjavis me uopste, i ja sve volim da znam unapred i potpuno te razumem. Ta devojka koja je primljena kad i ja, a kojoj su radili laparo nam je bas rekla, jer je i sama bila iznenadjena, da se od nove godine to vise ne placa. Eto, tako znam. Ja licno nisam pitala, ali ne verujem da bi ona pricala o tome da nije bilo tako. Bas je rekla da je ponela pare za dzabe, i da je prijatno iznenadjena. Inace, mislim da se ne sprema za VTO, posle laparo predlozili su joj inseminacije.
Sto se tice interniste, ja sam to obavila kod njih, a pre prijema u bolnicu. E sad, to je za HSG, mozda se za laparo razlikuje.
Drago mi je ako sam bila od bilo kakave pomoci!
POZZZZZ
Sto se tice interniste, ja sam to obavila kod njih, a pre prijema u bolnicu. E sad, to je za HSG, mozda se za laparo razlikuje.
POZZZZZ
-
- Novi član
Ma ne gnjavis me uopste, i ja sve volim da znam unapred i potpuno te razumem. Ta devojka koja je primljena kad i ja, a kojoj su radili laparo nam je bas rekla, jer je i sama bila iznenadjena, da se od nove godine to vise ne placa. Eto, tako znam. Ja licno nisam pitala, ali ne verujem da bi ona pricala o tome da nije bilo tako. Bas je rekla da je ponela pare za dzabe, i da je prijatno iznenadjena. Inace, mislim da se ne sprema za VTO, posle laparo predlozili su joj inseminacije.
POZZZZZ
POZZZZZ