kratko pitanje vezano za pilule

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

kratko pitanje vezano za pilule

Post od DusaniMilica »

Uzimam Yasmin, i sticajem okolnosti desilo se da sam jedan dan popila dve umesto jedne, ne zato sto sam neku propustila, vec sasvim slucajno. Lekar mi je rekao da je sve u redu i da nastavim redovno uzimanje. Samo me zanima, posto cu onda uzimati ove pilule 20 a ne 21 dan, da li da praivm 7 ili 8 dana pauze? Hvala unapred.
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

dve umesto jedne

Post od Silvie »

Iako ste greskom uzeli dve tablete, nece vam nista biti. Pauza u uzimanju tableta je uvek 7 dana- nakon toga se pocinje sa sledecom tablom. Ako napravite pauzu od osam moze se desiti da vam tog meseca tablete nece pruziti dovoljnu zastitu.
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od A_Girl »

Evo u ovoj temi da postavim pitanje - da li ce zastita biti umanjena ako se sa prvom tabletom zakasni 10 sati, a ostale se uzmu u redovno vreme (kao i sve prethodne kutije)? Koristim Jeanine kao terapiju zbog amenoreje, ukoliko to moze da utice nekako...
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

A_Girl - dok sam ja uzimala pilule znam da je pravilo bilo ne odstupati vise od 6 sati... e sad, naravno da to ne mora nista da znaci ali ako hoces da budes sigurna onda koristi neki dodatni metod jedno vreme (pise na uputstvu tacno koliko je dodatna zastita potrebna u odnosu na okolnosti).
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

A_Girl - dok sam ja uzimala pilule znam da je pravilo bilo ne odstupati vise od 6 sati... e sad, naravno da to ne mora nista da znaci ali ako hoces da budes sigurna onda koristi neki dodatni metod jedno vreme (pise na uputstvu tacno koliko je dodatna zastita potrebna u odnosu na okolnosti).
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

A_Girl
Stalni član
Stalni  član

Post od A_Girl »

Hm... Na uputstvu za Jeanine pise da je zastita pouzdana ukoliko ne prodje vise od 12 sati, ali me je zabrinulo ovo sto je Silvie gore napisala "Ako napravite pauzu od osam moze se desiti da vam tog meseca tablete nece pruziti dovoljnu zastitu". Da li se to kasnjenje od deset sati moze racunati kao taj osmi dan... :(
Silvie
Novi član
Novi član

Post od Silvie »

[quote="A_Girl"]Evo u ovoj temi da postavim pitanje - da li ce zastita biti umanjena ako se sa prvom tabletom zakasni 10 sati, a ostale se uzmu u redovno vreme (kao i sve prethodne kutije)? Koristim Jeanine kao terapiju zbog amenoreje, ukoliko to moze da utice nekako...[/quot

Mozete da zakasnite do 12 sati.
A_Girl
Stalni član
Stalni  član

Post od A_Girl »

Ok, to jeste logicno, ali cisto da budem mirna... :)
Hvala!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

kada pilule ne deluju...

Post od Iksa »

Da ne bih otvarala novu temu, pitacu ovde u nadi da ce se dr Pedja javiti...

Za koji mesec bicu Vam koleginica :D no, posto razliciti predavaci drugaciju pesmu pevaju, treba mi Vasa pomoc... neki kazu da je potrebno praviti pauzu sa kontraceptivnim pilulama posle 8 meseci, dr. kazu ne mora :roll: ... ja diane 35 pijem zbog kozmetickog efekta- 7 meseci, na momente je bilo bolje, ali generalno- nisam zadovoljna. I dalje iskoci po koja potkozna bubuljica, a koliko znam organizam je trebalo do sada da se navikne na hormone i prosto da se stabilise.

Moje konacno pitanje glasi: da li treba da prestanem da ih uzimam jer ocito nema (ocekivanih) efekata, ili da nastavim? Organizam ih dobro podnosi.

Hvala!
Silvie
Novi član
Novi član

diane 35

Post od Silvie »

Sta to znaci na momente iskoci? Koliko je to cesto? Ako situacija nije makar pedeset posto bolja a proslo je 8 meseci, ni ja nebih bila zadovoljna ali bi se obratila lekaru koji mi ih je prepisao.
Ja pravim pauzu u uzimanju taleta(kontraceptivne svrhe) na svakih godinu dana jer moj ginekolog to preporucuje, mada mislim da je to ipak stvar tvoje odluku da li ces ili neces napraviti pauzu.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Pa... trenutno na jednom obrazu imam 4 pokoznih u liniji poredjanih :evil: , i stoje vec 5 dana! Proslog meseca sam bila zadovoljna, lice je uglavnom bilo mirno, ali sada uzas! Recimo da je bolje 40% u odnosu na pre.

Silvie, hvala sto si se ukljucila :wink:
Silvie
Novi član
Novi član

diane

Post od Silvie »

pa probaj onda jos dva meseca makar....
JOHN_55555
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 21, 2008 8:05 pm

Post od JOHN_55555 »

Evo da i ja pitam ovde. E ovako, djevojka mi je popila greskom 2 yasmin tablete u drugoj (1. dan) sedmici u istom danu, a posto smo imali polni odnos 2 dana prije za svaki slucaj je popila i jednu postinor i tek onda shvatila sta je uradila. Znaci ona je sve rednovno pila i kada je normalno trebala da popije jednu tabletu, ona je uzela jos jednu i postinor. Sta sada da radi, da zavrsi kutiju tu redovno i uzme jos jednu tabletu iz nove kutije ili nesto drugo.... I da li onda ide pauza 7 dana i sve normalno ponovo ???? Hvala unaprijed
sophie87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 6:40 pm

Re: kratko pitanje vezano za pilule

Post od sophie87 »

DusaniMilica napisao:Uzimam Yasmin, i sticajem okolnosti desilo se da sam jedan dan popila dve umesto jedne, ne zato sto sam neku propustila, vec sasvim slucajno. Lekar mi je rekao da je sve u redu i da nastavim redovno uzimanje. Samo me zanima, posto cu onda uzimati ove pilule 20 a ne 21 dan, da li da praivm 7 ili 8 dana pauze? Hvala unapred.
Isti slucaj i kod mene...Pa sta sada?
Kupiti novo pakovanje i uzeti tu jednu za 21. dan ili ?
Jos jedno pitanje - primjetila sam da od uzimanja Yasmin pilula na grudima imam jakO puno malih strija crvenkaste boje ? Sta da radim? NEcim da mazem ili da mijenjam pilule? Tek mi je 2. kutija .

Hvala unaprijed!
Medicus curat, natura sanat.
Odgovori