kratko pitanje vezano za pilule
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm
kratko pitanje vezano za pilule
Uzimam Yasmin, i sticajem okolnosti desilo se da sam jedan dan popila dve umesto jedne, ne zato sto sam neku propustila, vec sasvim slucajno. Lekar mi je rekao da je sve u redu i da nastavim redovno uzimanje. Samo me zanima, posto cu onda uzimati ove pilule 20 a ne 21 dan, da li da praivm 7 ili 8 dana pauze? Hvala unapred.
dve umesto jedne
Iako ste greskom uzeli dve tablete, nece vam nista biti. Pauza u uzimanju tableta je uvek 7 dana- nakon toga se pocinje sa sledecom tablom. Ako napravite pauzu od osam moze se desiti da vam tog meseca tablete nece pruziti dovoljnu zastitu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hm... Na uputstvu za Jeanine pise da je zastita pouzdana ukoliko ne prodje vise od 12 sati, ali me je zabrinulo ovo sto je Silvie gore napisala "Ako napravite pauzu od osam moze se desiti da vam tog meseca tablete nece pruziti dovoljnu zastitu". Da li se to kasnjenje od deset sati moze racunati kao taj osmi dan... 

[quote="A_Girl"]Evo u ovoj temi da postavim pitanje - da li ce zastita biti umanjena ako se sa prvom tabletom zakasni 10 sati, a ostale se uzmu u redovno vreme (kao i sve prethodne kutije)? Koristim Jeanine kao terapiju zbog amenoreje, ukoliko to moze da utice nekako...[/quot
Mozete da zakasnite do 12 sati.
Mozete da zakasnite do 12 sati.
kada pilule ne deluju...
Da ne bih otvarala novu temu, pitacu ovde u nadi da ce se dr Pedja javiti...
Za koji mesec bicu Vam koleginica
no, posto razliciti predavaci drugaciju pesmu pevaju, treba mi Vasa pomoc... neki kazu da je potrebno praviti pauzu sa kontraceptivnim pilulama posle 8 meseci, dr. kazu ne mora
... ja diane 35 pijem zbog kozmetickog efekta- 7 meseci, na momente je bilo bolje, ali generalno- nisam zadovoljna. I dalje iskoci po koja potkozna bubuljica, a koliko znam organizam je trebalo do sada da se navikne na hormone i prosto da se stabilise.
Moje konacno pitanje glasi: da li treba da prestanem da ih uzimam jer ocito nema (ocekivanih) efekata, ili da nastavim? Organizam ih dobro podnosi.
Hvala!
Za koji mesec bicu Vam koleginica

Moje konacno pitanje glasi: da li treba da prestanem da ih uzimam jer ocito nema (ocekivanih) efekata, ili da nastavim? Organizam ih dobro podnosi.
Hvala!
diane 35
Sta to znaci na momente iskoci? Koliko je to cesto? Ako situacija nije makar pedeset posto bolja a proslo je 8 meseci, ni ja nebih bila zadovoljna ali bi se obratila lekaru koji mi ih je prepisao.
Ja pravim pauzu u uzimanju taleta(kontraceptivne svrhe) na svakih godinu dana jer moj ginekolog to preporucuje, mada mislim da je to ipak stvar tvoje odluku da li ces ili neces napraviti pauzu.
Ja pravim pauzu u uzimanju taleta(kontraceptivne svrhe) na svakih godinu dana jer moj ginekolog to preporucuje, mada mislim da je to ipak stvar tvoje odluku da li ces ili neces napraviti pauzu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 21, 2008 8:05 pm
Evo da i ja pitam ovde. E ovako, djevojka mi je popila greskom 2 yasmin tablete u drugoj (1. dan) sedmici u istom danu, a posto smo imali polni odnos 2 dana prije za svaki slucaj je popila i jednu postinor i tek onda shvatila sta je uradila. Znaci ona je sve rednovno pila i kada je normalno trebala da popije jednu tabletu, ona je uzela jos jednu i postinor. Sta sada da radi, da zavrsi kutiju tu redovno i uzme jos jednu tabletu iz nove kutije ili nesto drugo.... I da li onda ide pauza 7 dana i sve normalno ponovo ???? Hvala unaprijed
Re: kratko pitanje vezano za pilule
Isti slucaj i kod mene...Pa sta sada?DusaniMilica napisao:Uzimam Yasmin, i sticajem okolnosti desilo se da sam jedan dan popila dve umesto jedne, ne zato sto sam neku propustila, vec sasvim slucajno. Lekar mi je rekao da je sve u redu i da nastavim redovno uzimanje. Samo me zanima, posto cu onda uzimati ove pilule 20 a ne 21 dan, da li da praivm 7 ili 8 dana pauze? Hvala unapred.
Kupiti novo pakovanje i uzeti tu jednu za 21. dan ili ?
Jos jedno pitanje - primjetila sam da od uzimanja Yasmin pilula na grudima imam jakO puno malih strija crvenkaste boje ? Sta da radim? NEcim da mazem ili da mijenjam pilule? Tek mi je 2. kutija .
Hvala unaprijed!
Medicus curat, natura sanat.