kontraceptivne pilule
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
kontraceptivne pilule
Nedavno sam pocela sa pijem Qlaira pilule za kontracepciju,ali apetit mi se znatno povecao. Da li smem da prekinem uzimanje pilula iako sam popila tek 5 ili moram da zavrsim pakovanje? Sta bi se desilo ukoliko bih odjednom prekinula?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: kontraceptivne pilule
Završite kutiju... A bilo bi lepo da se iskontrolišete s tim apetitom...Nanny22 napisao:Nedavno sam pocela sa pijem Qlaira pilule za kontracepciju,ali apetit mi se znatno povecao. Da li smem da prekinem uzimanje pilula iako sam popila tek 5 ili moram da zavrsim pakovanje? Sta bi se desilo ukoliko bih odjednom prekinula?

Tablete uzimate samo zbog kontracepcije ili imate neki drugi problem?
Samo zbog kontracepcije
Pila sam i Novynette i Yazz oko 2 godine, pa sam pauzirala 3 meseca i sada sam presla na Qlairu. Zanima me da li pilule goje same po sebi ili samo otvaraju apetit? Tj. da li moze da se desi da neka dijeta nema rezultata zbog tih pilula, da one blokiraju mrsavljenje na neki nacin? 

Haj! Imam jedno pitanje ako moze neko da mi pomogne. Pijem kontraceptivne pilule i danas mi se desilo da sam nakon uzimanja pilule povracala. Da li da uzmem sledecu iz pakovanja? Ne znam hoce li mi to poremetiti nesto u ovom mesecu...
Unapred hvala na odgovoru!
-
- Aktivan član
Ako ste povraćali pola sata nakon uzimanja pilule i duže nemate razloga za brigu... u suptotnom uzmite ponovo tabletu. Ovaj ciklus koristite i kondom... za svaki slučaj... pozzzSneska123 napisao:Haj! Imam jedno pitanje ako moze neko da mi pomogne. Pijem kontraceptivne pilule i danas mi se desilo da sam nakon uzimanja pilule povracala. Da li da uzmem sledecu iz pakovanja? Ne znam hoce li mi to poremetiti nesto u ovom mesecu...
Da pitam jos nesto...pijem tablete Diana 35, priznajem na svoju ruku, bez konsultacije sa ginekologom ali mi je od njih strasno muka i imam jake glavobolje. Imam 41 godinu. Imate li neku preporuku koje bi mi tablete vise odgovarale? Hvala!
-
- Aktivan član
Tablete za OC se ne uzimaju "na svoju ruku"!!!!! Pogotovo ne u tim godinama....Sneska123 napisao:Da pitam jos nesto...pijem tablete Diana 35, priznajem na svoju ruku, bez konsultacije sa ginekologom ali mi je od njih strasno muka i imam jake glavobolje. Imam 41 godinu. Imate li neku preporuku koje bi mi tablete vise odgovarale? Hvala!
JA bih vam savetovao da presstanete sa pilulama i da ugradite spiralu MIRENA. Sigurnije i bolje. I isplativije na duže staze...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 21, 2012 7:30 pm
Evo imam i ja pitanje vezano za kontraceptivne pilule.Ja sam pila microginon(ako se ovako pise bacila sam kutiju)Redovno sam ih uzimala 21 dan zadnja mi je bila sad 4tog maja,znaci trebala sam da dobijem 6,7 otprilike.I da naglasim da sam u toku uzimanja tableta imala konstantno dijatereju.Medjutim nisam dobila islo mi je nesto malo rozo i smedje i to je to.Sta se samnom desava?? 

Cao! Imam pitanje vezano za zaboravljanje pilule. Zaboravila sam da popijem pilulu u 3. nedelji, i popila sam je 2 dana kasnije kada sam videla da sam zaboravila. E sad, znam kad se zaboravi u 3. nedelji sta treba da se radi, ali ja ne mogu zaredom bez pauze novu kutiju da pocnem, posto mi je ginegolog sad dao nove i novo pakovanje treba da pocnem posle pauze od 7 dana, zato ne mogu da pravim pauzu. Interesuje me koliko dugo treba da koristim dodatnu zastitu, dok pilule ne pocnu da deluju kao pre, bez da menjam nesto, nego sad napravim novu pauzu i pocinjem posle 7 dana sa novom kutijom isto kao i uvek?
Hvala unapred!
Hvala unapred!

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 1:51 pm
Mene interesuje, ako bih pocela da pijem Diane 35, da li cu nakon prestanka uzimanja istih imati neke probleme? Imam policisticne jajnike i doktor mi je preporucio te tablete kako bi resila problem policisticnih jajnika, ali me interesuje da li cu npr nakon nekog vremena uzimanja tableta imati iste probleme sa jajnicima? Da li se prestaje sa koriscenjem kontraceptivnih pilula samo ukoliko zelim da dodje do trudnoce ili to ne mora biti jedini razlog?
Do moje dr je skoro pa nemoguće doći češće od jednom godišnje, da uradiš papa, a posle te samo sestre vraćaju sa šaltera - eventualno ti kažu da ostaviš knjižicu i rezultat, a dr će ti napisati.... e tako napismeno sam i ja dobila preporuku da koristim mirenu kao kontracepciju, a nisam imala prilike da razgovaram sa dr i da je pitam da li je to jedino prihvatljivo rešenje u mom slučaju. Naime - nemam sad novaca ni vremena za Mirenu, a interesuje me da li bi bilo strašno loše ili rizično ili besmisleno i šta već, da koristim pilulu nekih 6 meseci do godinu dana, dok se ne presaberem i ugradim spiralu.
Podaci na osnovu kojih dobih pisamce sa savet o kcp: mirena iud su sledeći: imam 40 god, jedno dete od tri godine i dosta mi je to jedno, miom na prednjem zidu 30mm (dg tokom trudnoće, smanjio se sa 75mm), l ovarium bo. d ovarium b.o, mamografija bi raids 2, PA. II, anamneza lična b.o., porodična: Ca mammae....
Moje pitanje - dal da trošim pare na privatni pregled za savet o pilulama, il će mi i drugi dr najverovatnije reći da se manem pilule i kupim mirenu?
Podaci na osnovu kojih dobih pisamce sa savet o kcp: mirena iud su sledeći: imam 40 god, jedno dete od tri godine i dosta mi je to jedno, miom na prednjem zidu 30mm (dg tokom trudnoće, smanjio se sa 75mm), l ovarium bo. d ovarium b.o, mamografija bi raids 2, PA. II, anamneza lična b.o., porodična: Ca mammae....
Moje pitanje - dal da trošim pare na privatni pregled za savet o pilulama, il će mi i drugi dr najverovatnije reći da se manem pilule i kupim mirenu?
-
- Aktivan član
Mante se pilula... A ako nemate nekih drugih ginekoloških problema možete ugraditi običnu, bakarnu "spiralu" koja košta 1500 dinara.... i koja će vam završiti posao... isto kao i Mirenaimemoje napisao:Do moje dr je skoro pa nemoguće doći češće od jednom godišnje, da uradiš papa, a posle te samo sestre vraćaju sa šaltera - eventualno ti kažu da ostaviš knjižicu i rezultat, a dr će ti napisati.... e tako napismeno sam i ja dobila preporuku da koristim mirenu kao kontracepciju, a nisam imala prilike da razgovaram sa dr i da je pitam da li je to jedino prihvatljivo rešenje u mom slučaju. Naime - nemam sad novaca ni vremena za Mirenu, a interesuje me da li bi bilo strašno loše ili rizično ili besmisleno i šta već, da koristim pilulu nekih 6 meseci do godinu dana, dok se ne presaberem i ugradim spiralu.
Hvala na odgovoru. Laik sam za medicinu, ali što više čitam po netu, sve mi se manje sviđa išta sa hormonima i sve više mi se sviđa obična spirala - ali mislim da mi je nije preporučila zbog mioma koji imam. Nešto mi je spomenula, kad sam bila za pappa test, da spirala ne radi dobro kad postoji miom... ali tad mi je priču skratila sa: "Videćemo kad stignu rezultati" i "Ima sad oralnih kontraceptiva koji se bez problema uzimaju do menopauze, pa i posle." ... jedino nisam znala da je, kad stignu rezultati, neću ni videti, a kamoli nešto pitatiZli doktor napisao: Mante se pilula... A ako nemate nekih drugih ginekoloških problema možete ugraditi običnu, bakarnu "spiralu" koja košta 1500 dinara.... i koja će vam završiti posao... isto kao i Mirena

-
- Aktivan član
Izgleda mi da je i vaša doktorka laik za medicinu... OC pilule neka uzima ona do svoje menopauze, ali vi nemojte... Po tuđem d...tu 25 batina nje ništa... Baš me zanima da li i ona uzima kontraceptive i da li ih preporučuje svojim najbližimimemoje napisao:Hvala na odgovoru. Laik sam za medicinu, ali što više čitam po netu, sve mi se manje sviđa išta sa hormonima i sve više mi se sviđa obična spirala - ali mislim da mi je nije preporučila zbog mioma koji imam. Nešto mi je spomenula, kad sam bila za pappa test, da spirala ne radi dobro kad postoji miom... ali tad mi je priču skratila sa: "Videćemo kad stignu rezultati" i "Ima sad oralnih kontraceptiva koji se bez problema uzimaju do menopauze, pa i posle." ... jedino nisam znala da je, kad stignu rezultati, neću ni videti, a kamoli nešto pitatiZli doktor napisao: Mante se pilula... A ako nemate nekih drugih ginekoloških problema možete ugraditi običnu, bakarnu "spiralu" koja košta 1500 dinara.... i koja će vam završiti posao... isto kao i Mirena

Što se tiče obične bakarne spirale i tog miomčića koji imate mislim da ukoliko miom ne remeti kavum i ako je u zidu materice i prema spolja ne bi trebalo da pravi bilo kakav problem pošto nije impozantnih dimenzija...
Javite se na pp da vam preporučim nekog normalnog doktora...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 10:49 am
imam jedan hitan problemcic pa vas molim ako neko zna nesto za savet 
evo ovako.. juce mi je ginekolog prepisao pilule za kontracepciju Qlaira. Sinoc sam popila prvu u 21h (bio mi je prvi dan ciklusa pa da bi zastita od nezeljene trudnoce pocela odmah). Posle 3 sata pocela je blaga mucnina. Jutros sam imala sitnu temperaturu od 37.1 i blagu nesvesticu. Inace imam policisticne jajnike, a sto se krvne slike tice sve vrednosti su u okviru referentnih vrednosti. Zanima me sta vi mislite da li da nastavim veceras u 21h da pijem ove tablete posto se pomalo bojim.. :/
isla bih kod lekarke ali mi nije dobro pa ne bih da izlazim iz kuce a onaj telefon za konsultacije sa ginekologom koliko ja vidim vise ne postoji

evo ovako.. juce mi je ginekolog prepisao pilule za kontracepciju Qlaira. Sinoc sam popila prvu u 21h (bio mi je prvi dan ciklusa pa da bi zastita od nezeljene trudnoce pocela odmah). Posle 3 sata pocela je blaga mucnina. Jutros sam imala sitnu temperaturu od 37.1 i blagu nesvesticu. Inace imam policisticne jajnike, a sto se krvne slike tice sve vrednosti su u okviru referentnih vrednosti. Zanima me sta vi mislite da li da nastavim veceras u 21h da pijem ove tablete posto se pomalo bojim.. :/
isla bih kod lekarke ali mi nije dobro pa ne bih da izlazim iz kuce a onaj telefon za konsultacije sa ginekologom koliko ja vidim vise ne postoji