zato sto sprecavaju ovulaciju, samim tim sprecavaju i stvaranje ovarijskih cista i mnoge druge tegobe koje dolaze uz to.. eto ti jedan primer.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Upravo o ovome sto je dr ObGyn napisala sam ja pricala. Izludjuje me ta nasa "zatucanost"[opet: ne prozivam nikoga sa foruma].Ono sto sam i ja imala prije kanadskog iskustva, jeste ta nasa balkanska iskljucivost i nemogucnost ! i odbijanje prihvatanja bilo kakve druge ideje, koja se kosi sa nasim predrasudama naslijedjenim od komsinice koja je rekla "pa je s' ti luda ? ti ces da se igras hormonima ? bolje ti je ne probavaj nista nego samo prirodno "...
Ovo sam takodje i ja zelela da istaknem. Zaista se ne moze ocekivati od tinejdzerki da 'budu razumne', i znam to po svom primeru. Istina je da nisam imala bas takvu situaciju, ali jesam slicnu, i moram priznati da sam imala dosta srece u svojoj ludosti.Neke djevojke / zene ovdje govore sa aspekta zrelih godina ( pretpostavljam 30-te )...ako te muskarac ne voli, nece da koristi kondom...ako ne koristi kondom...ostavi ga i nadji drugog koji ce te respektovati...takav proces razmisljanja se ne desava u glavi 16, 17, 18 godina stare djevojke a u toj populaciji imate najvise nezeljenih trudnoca i kada se njima desi nezeljena trudnoca, njihov zivot je u haosu ! One nisu zrele da kazu NE onome sto je nerazumno ! i zato smo mi tu da im pomognemo da kao velika djeca ne dobiju malu djecu !
*Aleksandra* napisao:
Zaista se ne moze ocekivati od tinejdzerki da 'budu razumne', i znam to po svom primeru. Istina je da nisam imala bas takvu situaciju, ali jesam slicnu, i moram priznati da sam imala dosta srece u svojoj ludosti.