klinike za veštačku oplodnju

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

copapica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 1:08 pm

klinike za veštačku oplodnju

Post od copapica »

copapica
Novi član
Novi član

Post od copapica »

volela bih da mi neko kaže gde najuspešnije rade veštačku oplodnju, kada je u pitanju muški sterilitet?
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

U mom slucaju je u pitanju muski sterlitet tj azoospermija i ja sa radila VTO kod profesora Veljka Vlaisavljevica u Jevremovoj. I uspelo je, sada sam 14 nedelja trudnoce!
copapica
Novi član
Novi član

Post od copapica »

Čestitam. Da li vam je uspelo iz prvog puta?
Mi smo se odlučili za dr Gordanu Ivanović, međutim oteglo se skoro pola godine, a ništa se ne dešava, a posebno me nervira što je teško doći u kontakt sa doktorkom, i samo ostavljaš poruke sestri, koja se javlja na telefon. Razmišljamo se da posetimo Jevremovu, ali ne znam kog lekara, za sada sam dosta pozitivno čula o dr Ljubiću.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

Za Ljubica ne mogu nista da vam kazem jer ne znam! Cula sam i pozitivne a i Bogami dosta negativnih komentara, tako da...ako vas ne zanima drugi lekar u Jevremovoj (Vlaisavljevic kod kojeg je meni uspelo) ja bih se, da biram izmedju Ljubica i Ivanovicke, odlucila ipak za Ivanovicku jer sudeci po pricama ima vise uspeha od njega!
copapica
Novi član
Novi član

Post od copapica »

Kad smo krenuli u ovu priču, posle dosta raspitivanja, dr Ivanović je imala ubedljivo prvo mesto!
Možeš li mi ukratko opisati šta me uopšte čeka, kada budemo krenuli u taj proces?
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

CAO

Post od slavojka »

GALA06
imam za tebe jedno pitanje
da li ste isli na biopsiju testisa posto ti muz ima azoo ili???
i kod nas je azoo slucaj pa zato te i pitam
copapica
Novi član
Novi član

Post od copapica »

Ne, nismo išli na biopsiju! Šta više nismo radili ništa osim hormona iz krvi.Zato me zanima da li me čekaju mnogobrojne analize, pre same veštačke, jer, iskreno mi nismo postavljali mnogo pitanja, nego smo se prepustili da nas vode. Ne znam ni šta obuhvata sam proces, a ne mogu da saznam ni iz foruma, jer vidim da su svi poprilično dobro informisani i ne diskutuje se o samim koracima.
copapica
Novi član
Novi član

Re: CAO

Post od copapica »

slavojka napisao:GALA06
imam za tebe jedno pitanje
da li ste isli na biopsiju testisa posto ti muz ima azoo ili???
i kod nas je azoo slucaj pa zato te i pitam
Sorry, tek sad vidim za koga je pitanje. :)
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

Imali smo dogovorenu prvo punkciju pa biopsiju testisa, ali u zadnjem momentu nasli su mu nekoliko zivih spermatozoida u ejakulatu tako da nismo ni isli. Mislim da su bar malo pomogli proxed i trental koji mu je prepisao urolog dr. Kozomara!

Copapica, za problem azoo jako je bitno imati dobrog biologa,i dobru laboratoriju zato preporucujem Jevremovu i prof. Vlaisavljevica! U stvari, cula sam da je najbolji Maribor gde takodje radi Vlaisavljevic, ali se ceka godinu dana! profesor. Veljko Vlaisavljevic ima biologa Boruta Kovacica koji je odlican. A za Ljubica ne znam ni ko mu je biolog ni kakav je. Ljubic , mene licno, asocira na hiperstimulacije, ako cemo biti iskreni jer kofga god da sam pitala za Ljubica receno mi je da ih je prestimulisao a sada da li je to tacno-ne znam.
Biolog je taj koji treba da nadje i izdvoji upotrebljive spermice.
Kod Ivanovica, kada smo bili na konsultacijama receno nam je da ne rade punkciju ni biopsiju.
Jako dugo sam se raspitivala i istrazivala i jedini doktori za koje sam cula da imaju uspeha kod teskih oblika muske neplodnosti kao sto je azoospermija(tu ne racinam oligoastenospermiju i dr.) su profesor Vlaisavljevic i njegov biolog Borut , takodje sam cula da je dobra biolog Tabs koja radi u Genesisu u Novom Sadu, zatim imas dobre lekare u Pragu, Segedinu koji imaju uspeha sa VTO u slucaju azoo.

A kako tece postupak... U Jevremovoj ide na sledeci nacin: cim ustanove da nemate nista upotrebljivo u ejakulatu, zakazu ti punkciju, pa ako nema ni tu idete na biopsiju. Ako nemate ni u biopsiji predlazu vam donatorsku oplodnju u Pragu. Ukoliko imate materijala onda oni to tkivo zamrznu pa upotrebe za vantelesnu oplodnju.
copapica
Novi član
Novi član

Post od copapica »

Gala06, hvala ti za ove jako značajne informacije i na vremenu, koje si izdvojila da mi sve opišeš! Mislim da sam tek sada shvatila ozbiljnost situacije, a ne samo ono: imamo problem, dobro tu je veštačka i trudna sam-ima tu mnoooogo toga! Hvala još jednom!
copapica
Novi član
Novi član

Post od copapica »

Gala06, sorry, zanima me još da li te je dr Vlaisavljević sve vreme vodio, obzirom da je iz SLO?
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

Ne! Stimulaciju(uzimanje hormona, odredjivanje doze, i odredjivanje kada je vreme za punkciju jajnih celija) je vodila doktorka Milica Janicijevic. uostalom ti biras lekara kojeg zelis da te prati, a ja sam izabrala dr. Milicu Janicijevic i profesora Aleksandra Stankovica za koje sam dobila odlicne preporuke.
A Vlaisavljevic je dosao na vreme kada su mi sazrele i izvadjene jajne celije, onda je Borut od njih i spermatozoida napravio embrione. A Vlaisavljevic mi je obavio Embriotransfer-ET(vracanje embriona nazad)
I, eto tako, dr. Milicu Janicijevic sam izabrala da nastavi dalje da mi vodi trudnocu.
copapica
Novi član
Novi član

Post od copapica »

Hvala puno na svim odgovorima. Želim ti sve najbolje.
danijela9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 2:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od danijela9 »

da li si vec bila kod Goce Ivanovic ,pa si nezadovoljna ili jos nisi stigla do nje? Ovo te pitam zato sto sam i ja njen pacijent i ja sam skoro sest meseci i nista konkretno nisam uradila samo sam svaki mesec isla na folikulometriju.Ja isto razmisljam da promenim kliniku ali neznam gde cu i bojim se da cu opet cekati jos toliko/
Odgovori