kako zena zna kada je ovulacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

kako zena zna kada je ovulacija

Post od ana69 »

Zanima me kako zena moze subjektivno odrediti kada je ovulacija (sekret,bolovi,neke druge promene)?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Povecana zelja za sexom, npr... :wink:
Ljubicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2005 11:23 am

Post od Ljubicica »

cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

yeap
povecana zelja za seksom.. :oops: .dok ja mislim da su kod svakog razliciti simptomi.
meni se npr sekret smanji do te mere..da ga ni nemam.

Ima neki metod merenja vaginalne temperature,ali u to se ne razumem.Samo sam nacula
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

trudnjaca napisao:Povecana zelja za sexom, npr... :wink:
Onda ja nemam ovulaciju :lol: jer sam u tom periodu prilicno ravnodusna, dok me zaista 'uhvati' par dana pre, tokom i posle menstruacije... :lol:

Imam cesto bolove sa desne strane bas u predelu jajnika recimo jedan dan ili dva negde na sredini ciklusa pa pretpostavljam da je to to. Mada, citala sam negde da se spekulise da je moguce vise od jedne ovulacije tokom ciklusa...
Ljubicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2005 11:23 am

Post od Ljubicica »

Ne znam za vaginalnu temperaturu, ali postoji metod merenja bazalne temperature. O tome takodje ima na linku koji sam ostavila.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Cat napisao:Onda ja nemam ovulaciju :lol: jer sam u tom periodu prilicno ravnodusna, dok me zaista 'uhvati' par dana pre, tokom i posle menstruacije... :lol:
Ne razumem ovo sto si rekla. Ovulacija se desava negde na sredini izmedju dva menstrualna ciklusa, otprilike 15-i dan posle menstruacije.

Zelja za sexom te uhvati pre posle i za vreme menstruacije? Kakve to ima veze sa ovulacijom?
natasica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 20, 2005 2:25 am
Kontakt:

Post od natasica »

draga,jasam imala jako bolne ovulacije t.j boleli su me jajnici do te mere da sam pila tab protiv bolova,takodje sam imala i povecan sekret,Sto se tice zelje za sexom :lol: javljala mi se tek pred mecu sto znaci kada mi se zavrsi ovulacija.Kada sam planirala trudnocu od mog ginekologa sam dobila savet da merim vaginalnu temperaturu i kada je 37 da je tada ovulacija ON THE TOP i vreme je za bebu ili za izbegavanje iste :P .Ja sam je poslusala i sada sam u 5 mesecu trudnoce.BYE
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ka1 napisao:Zelja za sexom te uhvati pre posle i za vreme menstruacije? Kakve to ima veze sa ovulacijom?
Jedan od "simptoma" ovulacije bi trebalo da bude povecana zelja za sexom. Kao, organizam signalizira da je vreme za rad na reprodukciji... :D Nasalila sam se jer ja nemam taj "simptom". Mene povecana zelja za sexom uhvati oko menstruacije kao sto sam i rekla, mada to u hormonskom smislu nema logike. Ali izgleda da nisam jedina.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Meni se jednom desilo da mi se uz neugodan bol pojavila sukrvica u sekretu i ja sam naravno uspaniceno pitala doktoricu o cemu je rec,pa mi je odgovorila da mnoge zene imaju redovno krvarenje za vreme ovulacije.

Potrebno je samo osluskivati svoje telo,jer se vidi iz navedenih odgovora da je svako zaista drugaciji.
bonbi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am

Post od bonbi »

probaj maybe-baby, bolje je od merenja temperature i crtanja dijagrama. eto, meni se pojavila paprat i sada sam u petom mesecu......
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Post od SnezanaR »

[quote="Ka1 Ovulacija se desava negde na sredini izmedju dva menstrualna ciklusa, otprilike 15-i dan posle menstruacije.
quote]

Pa ovo i nije sasvim tacno. Kod vecine zena ovulacija zaista jeste u sredini ciklusa (11-15,16,17 dana) ali ne kod svih. Kod jednog broja zena, iako imaju urednu menstruaciju, ne mora da dodje do ovulacije (najcesce je u pitanju neki hormonski poremecaj). Ima zena kod kojih se tokom ciklusa desi nekoliko ovulacija i to dokazuju najnovija naucna istrazivanja. Ona su prilicno iznenadila strucnjeke a potvrdila ubedjenje jednog broja zena koje su ostale trudne u vreme "sigurnih" dana.
zaki_i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2007 11:31 pm

Re: kako zena zna kada je ovulacija

Post od zaki_i »

ana69 napisao:Zanima me kako zena moze subjektivno odrediti kada je ovulacija (sekret,bolovi,neke druge promene)?
ciklorimer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 9:59 am

Post od ciklorimer »

Najsigurniji način je folikulometrija, u privatnim klinikama košta oko 5.000 dinara, bitno je da dođeš nekoliko dana nakon ciklusa i dr. će ti već sve objasni, naravno ukolika si ovo pitanje postavila jer želiš trudnoću,
s tim u vezi ništa nije toliko pouzdan metod koliko "pravljenja bebe" svaki dan...nama je tako i uspelo iz prve.
Srećno!
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

Pomalo sam zbunjena sa tim praviti bebu svaki dan??
Pa zar muskarcu nije potrebno barem 48 h da u potpunosti obnovi kolicinu i kvalitet sperme? Meni je dr rekla da bismo trebali da apstiniramo neko vreme, tj da upraznjavamo odnose najvise jednom u 48 h pre, za vreme i posle ovulacije,.. tj. za vreme plodnih dana,.....
Odgovori