Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ka1 napisao:Zelja za sexom te uhvati pre posle i za vreme menstruacije? Kakve to ima veze sa ovulacijom?
Jedan od "simptoma" ovulacije bi trebalo da bude povecana zelja za sexom. Kao, organizam signalizira da je vreme za rad na reprodukciji... :D Nasalila sam se jer ja nemam taj "simptom". Mene povecana zelja za sexom uhvati oko menstruacije kao sto sam i rekla, mada to u hormonskom smislu nema logike. Ali izgleda da nisam jedina.
Moram da ispravim Cat, povecana zelja u vreme ovulaciji I TE KAKO ima veze sa hormonima, zato sto se u tim danima pojacano u zenskom telu luci testosteron, koji ima bas tu ulogu da poveca zelju da bi doslo do zaceca...
Pitanje za nekoga ko je imao krvarenje u periodu ovulacije: Da li se javlja ODMAH nakon ovulacije, ili moze da prodje recimo 24h?
kikica napisao:
Moram da ispravim Cat, povecana zelja u vreme ovulaciji I TE KAKO ima veze sa hormonima, zato sto se u tim danima pojacano u zenskom telu luci testosteron, koji ima bas tu ulogu da poveca zelju da bi doslo do zaceca
Samo malo bolje pročitaj moj raniji post, ja sam i napisala da je u hormonskom smislu logičnije da je želja za seksom povećana oko ovulacije, što kod mene nije (bio ) slučaj.
lycos napisao:moze li mi neko odgovoriti-da li moze doci do trudnoce, ako sam prvog dana nakon prestanka menstruacije imala odnos bez zastite?
Ovulacija je pracena i braonkastim sekretom ili sukrvicom u sekretu, jel tako.
Meni se desilo sledece. Sa momkom planiram bebu, i nakon jednog odnosa nakon sto sam dosla kuci desilo se to da mi je u sekretu koji je bio jako sluzav i proziran bilo i malo sukrvice.
Da li to znaci da sam najverovatnije ostala trudna.?Po svim znakovima (sredina ciklusa i vec navedeno) imali smo odnos bas u vreme ovulacije?
Cicamaca, postoji verovatnoca, ako pogledas neke opste statistike, oko 20-25% parova u prva 3 meseca pokusavanja ostaje trudno, oko 50% za prvih 6 meseci, a oko 80% za godinu dana...Naravno ako nemate nikakav problem, sto vam od sveg srca zelim!
za Ciklorimer:
5000 dinara za folikulometriju je stvarno preskupo. Ja sam isla isto privatno ali sam placala isto koliko i obican ultrazvuk ( jer to u stvari i jeste ). Ja ne znam sta radi taj doktor pa to toliko kosta.
A inace, ja sam imala ovulaciju 21.dana i ostala u drugom stanju.
ja imam problem sa bolnim ovulacijama,.. U zadnje vreme osecam kao da mi neko nozem sece stomak,.. boli me sve zivo,.. bila sam pre 3 dana na folikulometriji- jer sam na terapiji clomifenom, i imam dva velika zrela folikula,.. jel moguce da me boli zato sto ih je dva? bas boli,.. ne mogu da sedim niti da stojim,..
Sperma u sebi sadrzi prostaglandin, hormon koji doprinosi kontrakcijama materice (zato, kao i zbog infekcije, se ne preporucuje seks u rizicnim trudnocama - a preporucuje se da podstakne kontrakcije kod zena koje su prenele trudnocu). Mozda ti burnije ragujes/osecaj te kontrakcije. To bi imalo smisla jer kada ne dodje do kontakta sa spermom, nema ni prostaglandina koji bi izazvao kontrakcije.
Najbolje je meriti bazalnu temperaturu, svakog jutra pre ustajanja iz kreveta, istim toplomerom i u isto vreme u ustima. Temperatura blago padne (dan ovulacije) a zatim se poveća na oko 37C i tako ostane do pred dobijanje menzisa, eventualno dan pre toga padne. Najbolje je nacrtati grafik i istovremeno pratiti cervikalnu sluz. Za vreme ovulacija a i nekoliko dana pre je vodenkasta i rastegljiva.