Kako se nositi sa pobacajem??!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

ljubilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 28, 2010 5:35 pm

Kako se nositi sa pobacajem??!

Post od ljubilica »

Nova sam na forumu i želim da ispričam svoju tužnu priču i da je podelim sa nekim.10.10.2010.sam izgubila bebu u 28 nedelji.Najgori dan u mom životu!Trudnoća je do poslednjeg dana bila savršena izuzev visokog pritiska,koji sam imala od početka trudnoće,a koji je moja dr.potpuno zanemarila tako što mi je lekove dala 2,5 nedelje pre nemilog događaja!Šta da vam kažem na to!!??U bolnicu sam primljena sa dijagnozom prsnuće plodovih ovojaka.Porodila sam se najnormalnije ali moja beba,moj sin je bio mrtav.Nije zaplakao i ja ne znam kako sam to preživela.To je ukratko moja priča.Sve je prošlo a ja ne znam kako dalje!!!
DraganaC
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 4:17 pm

Re: Kako se nositi sa pobacajem??!

Post od DraganaC »

:-(
Mozda mogu samo da naslutim kako ti je jer se i meni slicno nesto dogodilo, samo u mnogo manjoj trudnoci. Tesko je u pocetku, ali najbitnije je da kraj sebe imas osobu koja te razume i podrzava. Imacete jos prilika da postanete roditelji! Pogledaj na forumu * - ima puno postova na ovu temu koji su meni psihicki puno znacili...
Ako ce te utesiti, imam rodjaku koja je do 7. meseca trudnoce izgubila oba deteta u blizanackoj trudnoci (i to u poznijim 30-im godinama), a sada je ponosna mama jednog zdravog 3-godisnjaka! Budi jaka i gledaj napred!
Pozdrav!
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja odraslog coveka stedi 64 dinara;
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.
ljubilica
Novi član
Novi član

Post od ljubilica »

DraganaC hvala puno na rečima podrške,puno mi znači!!!!Jako mi je teško ali meni dragj ljudi mi daju podršku i ne znam kako bi bez njih.Valjda će vreme učiniti svoje....hvala,još jednom!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

:(

Ima nas puno koji smo preziveli neke slicne stvari...

Ne verujem da iko preboli tako nesto. Samo naucis da zivis sa tim, posle nekog vremena...

Nadam se da ces ubrzo imati bebu i da ce ti biti lakse...
Sve najbolje.
anahata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 28, 2010 4:52 pm

Post od anahata »

Potpuno te razumem jer sami dozivela slicnu pricu ali tebi ostaje dva izbora da tugujes i dalje ili da dignes glavu i krenes u novu pricu koja ce doneti novu bebu i novu totalno uspesnu pricu zvanu zdrava trudnoca i zdrava beba.Mozda surovo zvuici ali stavi tacku i kreni dalje. :) VELIKI ZAGRLJAJ OD MENE
ljubilica
Novi član
Novi član

Post od ljubilica »

Hvala vam svima na recima podrske!!!!Ja sam jos uvek jako tuzna.. :( Prvo sam bila jako besna a sada je to preslo u ogromnu tugu!!!Znam da moram dalje ali nikako ne mogu da stavim tacku na to.Cak pomisljam da se obratim nekom strucnom licu za pomoc!Ne znam da li bi mozda to urodilo plodom!?
aleksandra83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 20, 2010 5:53 pm

Post od aleksandra83 »

Ne znam kako bih te utesila, ali , ne daj se!
Procitaj temu <<sterilitet>> i procitaj ste se meni desilo,do duse nije tako bolno ali ja sad imam i te kakve posledice a ti Bogu hvala mozes opet da zatrudnis i rodis bebu :lol:
Ne daj se,sta da ti kazem osim da ti zelim da sto pre pocnes da mislis na nesto lepo,procitaj neku lepu knjigu....
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Post od GS74 »

ljubilica napisao:Hvala vam svima na recima podrske!!!!Ja sam jos uvek jako tuzna.. :( Prvo sam bila jako besna a sada je to preslo u ogromnu tugu!!!Znam da moram dalje ali nikako ne mogu da stavim tacku na to.Cak pomisljam da se obratim nekom strucnom licu za pomoc!Ne znam da li bi mozda to urodilo plodom!?
Na zalost, potpuno te razumem, iz slicnog (jos goreg) licnog iskustva. Malo je proslo, vrlo malo. Daj sebi jos vremena. Nije lose potraziti pomoc psihologa, naravno, ali stvarno je proslo malo vremena, sve je jos sveze. Bice bolje, veruj mi, sa psihologom ili bez.

Sve najbolje ti zelim, drzi se. Pozdrav :)
ljubilica
Novi član
Novi član

Post od ljubilica »

GS74,ako smem da pitam kakvo je tvoje lose iskustvo?!
GS74
Novi član
Novi član

Post od GS74 »

ljubilica napisao:GS74,ako smem da pitam kakvo je tvoje lose iskustvo?!
Kao prvo, zelim da se izvinim zbog reci "jos goreg". Kada su tako grozne stvari u pitanju, nema "jos goreg" ili "boljeg" iskustva.
Veoma je slicno tvome, s tim sto je ukljucivalo svesnu odluku o gubljenju deteta, kao posledice loseg rezultata amniocenteze. Takve odluke razaraju psihu i srce do krajnjih granica, i sa tim ucim da zivim vise od pola godine posle.
Zelela sam, zapravo, da ti kazem da ce biti bolje, da das sebi jos vremena i da verujes u to. Ima ovde dosta slicnih iskustava, i sve te zene te podrzavaju i misle na tebe. Ne daj se.

Pozdravljam te i zelim sve najbolje. :-)
zaklinap
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 12:20 am

Post od zaklinap »

Cao Ljubilice!Ja samo mogu da ti kazem da te potpuno razumem mozes procitati moje iskustvo http://www.doktor.rs/forum/ginekologija ... ka#p248518 !
Zelim samo da ti kazem da ne odustajes i da se ne predajes ja sam posle tri meseca od nemilog dogadjaja ostala trudna! Prvo nisam mogla sama da se izborim potrazila sam strucnu pomoc jer po mojim postovima mozes videti da mi nije prvi put da gubim bebu i eto rezultat je tu sad sam u 25 nedelji trudnoce! Ne predaj se, moras da nastavis dalje sto pre to bolje jer kako vreme odmice bice ti teze! Citaj neku opustajucu literaturu, slusaj muziku radi stvari koje te cine srecnom.
Znam da ti nije do zivota prosla sam to i cak pomisljala na svakakve stvari, dijagnoza mi je bila anksiozno-depresivna! Ali za sve ima lek ja sam na primer posle toga pocela drugacije da se oblacim promenila sam frizuru, boju kose druzila sam se sa ljudima koji umeju da nasmeju a izbegavala one koji su crni sumorni i nisam slusala tudje price i mogu da ti kazem da sam jako brzo stala na svoje noge i upustila se u novu trudnocu!Neko mi je napisao cini mi se ovde na forumu da je neka zena imala 19 pobacaja u poodmaklim trudnocama i na kraju rodila dvoje dece! To me je utesilo donekle ali svakome je svoja muka najveca.
I kada budes ponovo zatrudnela videla dve crtice na testu prihvati to sa rezervom u fazonu ok trudna sam ali videcemo sta ce biti! Sve ovo ti mozda zvuci cudno ali veruj mi pali. Ja ne kazem da se ne bojim i sad mi je tesko i razmisljam da li ce sve biti ok ali borim se sa tim i pozitivna sam pa ne moze uvek da bude lose mora jednom da bude i dobro.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla ukoliko ti nesto treba slobodno se javi tu sam! Pozdravljam te i nadam se da ces uskoro uspeti da savladas taj bol!
jana s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 02, 2011 6:07 pm

Post od jana s »

evo jos jedne sa losim iskustvom. posle onoga sto mi se desilo 15.10 ne znam kako sam ziva. ljubilice draga nisi sam. moja beba je otisla u 36 nedelji trudnoce. nikakvih simptoma za to nije bilo, cela trudnoca je bila odlicna ali eto... valjda Bozja volja. ne znam vise kako da razmisljam. i ja sam imala prvo napade besa a sada je to tuga, mada guram dalje i ne spustam glavu. to je najbitnije. dobro je sto postoji ovakvo mesto gde covek moze da prica o ovakvim nemilim dogadjajima jer treba pricati o tome, lose je sve drzati u sebi. samo napred drage moje...
ljubilica
Novi član
Novi član

Post od ljubilica »

Drage moje dame,šta bih ja bez vas!!!Puno mi značite...i mnogo mi je lakše kad vam otvorim dušu a i kad čujem vaše probleme!!!Malo sam stala na noge jer sam se u međuvremenu udala,nismo hteli više da odlažemo(jer to radimo već 3god.zbog gomilu ružnih stvari)!!Ali...pre neki dan sam išla kod ginekologa na kontrolu(dr.Srđan Đurđević,divan čovek)koji nakon čitanja obdukcionih nalaza nam govori da nam je beba bila zdrava i prava,100%zdrava!!!!Ne govori direktno da je kriva moja dr. jer naravno da oni čuvaju leđa jedni drugima,ali nam potvrđuje ono što smo slutili!!! :( Šta da vam kažem,taman sam malo došla sebi i sad me je ovo saznanje opet pokopalo!!! :( Nosila sam zdravu bebu 7meseci i zbog jedne ćurke,koja je potpuno zanemarila moj visok pritisak,ja sam ostala bez moje bebe!!!!!Šta da vam kažem!!!!Očajna sam....
GS74
Novi član
Novi član

Post od GS74 »

Cini mi se da ti je bolje, bar tako deluje iz teksta. Ne znas koliko mi je drago zbog toga! :-) Cestitam na udaji :-)

Zelim jos nesto da ti kazem. Dok sam bila u bolnici (Visegradska, BGD), upoznala sam dve zene koje su izgubile trudnocu zbog PROM sindroma. Da ne pominjem da je meni to bio jedan od vecih strahova tokom trudnoce. Ne znam tacno kakva je kod tebe bila situacija i zaista ne zelim da branim tvoju lekarku, ali ni jedna od te dve zene nije imala probleme sa pritiskom niti bilo kakve probleme sa trudnocom do tog kobnog pucanja vodenjaka. Jedna je imala 23 godine i vec jedno dete od godinu dana, a druga 27 i to joj je bila prva trudnoca. Obe zdrave prave trudnice sa urednim trudnocama do tog trenutka. I obe su kasnije (koliko znam) imale savrsene rezultate sa histopatologije (zdrav plod, posteljica bez virusa, bakterija, rezultati krvi u redu...). Necu da kazem da nisi u pravu jer to ne znam, ali bolje da zaboravis na to i radis na svom oporavku, fizickom i psihickom. :-)

Hocu da ti kazem da treba zaboravis prethodnu trudnocu, lekarku o kojoj ne treba vise da razmisljas, da se usredsredis na sebe, muza, brak i sledecu trudnocu. Mozda bi zaklinap mogla najbolje da te posavetuje jer je ona (cini mi se) imala istu dijagnozu. Leci svoj ocaj i radi na sledecoj trudnoci (kad lekari dozvole, naravno), jer ce bebica najbolje pomoci u tome :-)

Svu srecu zelim tebi i ostalim devojkama :-)
ljubilica
Novi član
Novi član

Post od ljubilica »

Hvala GS74!!! :) U pravu si visok pritisak nema veze sa pucanjem plodovih ovojaka,nego bakterije!!!A to je jos jedan propust moje dr.jer mi ni jednom nije radila bris na bakteriju!!!Sto znaci kod mene se potrefio i pritisak i bakterija!!!A sve se to moglo izbeci...a to je ono sto me boli jer je sve moglo biti dobro!!! :( Rekli su mi do maja da se cuvam,da ne zatrudnim,jer mi je organizam jos u soku i treba da se vrati na staro!!!GS74 da li si ti posle svega toga ostala trudna??!Imam pitanje i za janu s i za zaklinap!!!Za JANU S:sokirala sam se kad sam procitala tvoj tekst i samo zelim da ti kazem da mi je jako zao i da te razumem!!Kako si ti i jel guras napred?!Veliki pozz!!!Za ZAKLINAP:kako napreduje trudnoca i jel sve ok?!Drage moje dame,puno vas pozdravljam i ljubim, javite se bice nam svima lakse!!!!!!!!!!!
Odgovori