IVF/ICSI i Chlamidia

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

IVF/ICSI i Chlamidia

Post od holly-molly »

Stvari stoje ovako,u postupku sam za IVF/ICSI u Jevremovoj u Beogradu,zavrsila sa Stedirilom i sedam dana uzimam Suprefact i danas sam podigla rezultate briseva (koje sam,by the way) radila na sopstvenu inicijativu,svi su negativni osim Chlamydie.Test na Hlamidiju sam radila pre godinu dana i bio je negativan,tako da sam sad poprilicno razocarana.Odmah sam nazvala Jevremovu,oni su mi rekli da u ponedeljak posaljem rezultat da pogleda doktor i onda ce mi javiti terapiju.E sad,moje su dileme,zbog svih posledica hlamidije da li mogu bezbedno da nastavim sa IVF-om.Punkcija i transfer bi trebali da budu pocetkom aprila.Da li je sigurno po eventualni plod da ja sada uzimam tolike doze jakih antibiotika ? Da le se uopste moze izleciti hlamidija za 15 dana ? Znam da je ona uzrok mnogih spontanih pobacaja i zato ne znam sta da radim.Vidim da su u Jevremovoj mrtvi-hladni,pa ne znam da li je to opravdano ili im je samo vazno da uzmu pare za IVF.Ukratko,da li je bolje da prekinem postupak ili da nastavim ?
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Molim Obgyna iPedju da mi odgovore,posto mi je prilicno vazno i hitno.Dobila sam terapiju Hemomycin 1 gr odjednom i posle Dovicin 2x1 pet dana.
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Iskreno, ja bih prekinula postupak.
lecenje hlamidije i nije tako brzo i lako a IVF postupak nije ni malo bezazlen ni jeftin. Sada dok primas Suprefact nije nista strasno prekinuti postupak. Nemas opasnost od izostanka ciklusa...meni su recimo kad sam privi put krenula u postupak u septembru prekinuli 21 dan uzimanja jer mi se pojavila folikularna cista i ja sam dobila normalno znaci Suprefact ne utice na odlaganje ciklusa on samo stopira rad hipofize da ne salje impulse za stvaranje polnih hormona.
IVF je jako skup postupak da bi se igrala sa tim sanse su manje za zacece a i ako zatrudnis a imas hlamidiju veca je opasnost od spontanog. Ja sam imala spontani zbog ureaplasme pre 2 god. prirodna trudnoca i veruj mi sad na 2 meseca proveravam bakterije. Radili su mi reviziju infekcija prosisala i unistila jajovode a ja pri tome nisam znala da imam bakteriju za godinu dana napravila je haos.
moje misljenje je da bi trebala da prekines postupak, izlecis bakteriju i hladne glave krenuti u novi postupak. Sam IVF je veoma stresan za par a zamisli jos da se glodjes da li ce sehlamidija izleciti...Razumem da je tesko prekinuti i da si s psihicki pripremila da krenes u postupak...ali da sam na tvom mestu ja bi htela sve da omogucim da taj IVF uspe i bez rizika i posledica ostvarim trudnocu.
Ovo je moje misljenje ipak nisam lekar a sad cekamo Obygn ili Pedju da se jave.
Puno pozdrava i srece
Blonde
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Janica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 3:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Janica »

Svakako treba uraditi kontrolnu analizu na bakteriju, i ako je i dalje prisutna, postupak prekinuti.
A sta ako nije prisutna? Da li to znaci da moze za tako kratko vreme da se izleci i da se nastavi s postupkom? Sve je moguce.
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Zvala sam Maribor malopre i sestrica tamo mi kaze da ni oni pod obavezno ne traze taj bris na hlamidiju i da lepo zavrsim terapiju i nastavim dalje sa IVF postupkom,uz kontrole hlamidije :-? .

Nisam pametna sta da radim :( ...valjda ce se Obgyn javiti sto pre...
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Mm je danas dobio rezultate brisa na hlamidiju i negativni su.

Eto,ako je zaista imam,ne znam gde sam je pokupila,posto ga (jos uvek :wink: ) nisam varala :-? ...
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Ponovo sam u ponedeljak radila test na hlamidiju u drugoj laboratoriji (jos nisam bila zapocela sa terapijom) i sada su mi javili da je taj nalaz negativan.Sta sad to znaci :o ? Sto je najgore,oba testa su radjena DIF metodom i oba je potpisao isti mikrobilog.Da li je moguce da test bude lazno pozitivan i kako je moguce ?
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Kako se nisam setila da ti kazem da neradis kod privatnika test na hlamidiju :oops: . Sve bakterioloske nalaze i briseve radi u drzavnoj laboratoriji (zavod za mikrobiologiju ili u Batutu u Dr. Subotica) najpouzdaniji su. Ja sam imala problema u Uromedici gde su nam lazirali podatke isto je suprug "kao" imao hlamidiju.
Srecno u postupku :D
:wink:
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Blonde napisao:Kako se nisam setila da ti kazem da neradis kod privatnika test na hlamidiju :oops: . Sve bakterioloske nalaze i briseve radi u drzavnoj laboratoriji (zavod za mikrobiologiju ili u Batutu u Dr. Subotica) najpouzdaniji su. Ja sam imala problema u Uromedici gde su nam lazirali nalaze isto je suprug "kao" imao hlamidiju.
Srecno u postupku :D
:wink:
SlikaSlika
Slika
Janica
Stalni član
Stalni  član

Post od Janica »

Blonde, zasto se ponavljas? :o :D
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Janica napisao:Blonde, zasto se ponavljas? :o :D

Htedoh da izmenim svoj post ali nisam skontala da nemamo tu opciju vec samo citiranje :roll: :D 8)
SlikaSlika
Slika
Janica
Stalni član
Stalni  član

Post od Janica »

Drugi put pazi sta radis :evil: :P
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Zena ocigledno zivi u Sloveniji, tako da dr Subotica, odnosno Beograd verovatno nisu izvodljivi :) Mozda najbolje da pita nekoga ko ima iskustva sa njihovim laboratorijama i rezultatima. A u Beogradu je postala na zalost omasovljena pojava davanja laznih pozitivnih rezultata.
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Zasto onda ide u Jovanovu ili u Jevremovu (zaboravih koju od ove dve) ordinacije? Koliko sam skapirala ona radi IVF kod Vlaisavljevica ali u Beogradu.
SlikaSlika
Slika
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Nalaze sam radila u Subotici,a IVF cu raditi u Jevremovoj u Beogradu kod dr.Vlaisavljevica (zato sam i zvala Maribor da pitam za njihovo misljenje).
Odgovori