Imam gadan problem :(

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

AtinaM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 02, 2011 4:28 pm

Imam gadan problem :(

Post od AtinaM »

Molim za savet..... Pokusacu sto krace da napisem o cemu se radi.
Naime, vec neka 3 meseca imam bolove u donjem desnom delu stomaka i doktori kazu da nije slepo crevo. 27.10.2010. sam isla na ginekoloski pregled privatno nadajuci se da ce se doktorka bolje posvetiti mom problemu nego u drzavnim ustanovama. Ona mi je uradila Papa test (rezultat je II), vaginalni sekret je III grupa i manuelni pregled po kom je zakljucila da imam Andexoparametritis chronica i prepisala mi je Doxyciklin tbl. 1x1 10 dana, Chymoral tbl. 3x1 15 dana i Polyginax vaginalete 12 dana.....
Sve je bilo ok dok je trajala terapija, medjutim, nakon meseca dana (kada su se bolovi ponovo javili), otisla sam na kontrolu i tada mi je dijagnoza bila Adnexitis subacuta i Colpitis pa sam dobila da pijem Hemomicin 6 dana i Gino-daktanol vaginalete (koje nisam mogla da koristim jer sam radila nocne smene pa nije bilo izvodljivo ali mislila sam da ih koristim cim mi prodje menstruacija).
Sve to bude ok, ja dobijem menstruaciju 21.12. i trajala mi je do 28.12. MEDJUTIM, JA PONOVO DOBIJEM 1.1.2011. (bas onako za srecnu Novu godinu).
Sad se vec plasim, jer pored silne terapije nije me bas prosao "problem" i vec mi svasta prolazi kroz glavu kao sto je npr. vanmatericna trudnoca koja moze biti uzrok krvarenja van menstruacije. Planiram da zakazem pregled cim prodju praznici i cim mene prodje ova neocekivana menstruacija.. Zaboravih da pomenem, ciklusi su mi na 30 do 35 dana, tako da su me ovih 10 dana razmaka izmedju dve menstruacije bas uzdrmali.... :(
Unapred zahvaljujem svima koji ce mi (nadam se) pomoci ili bar pokusati.... Pozdrav!
AtinaM
Novi član
Novi član

Re: Imam gadan problem :(

Post od AtinaM »

I da.... Nisam napisala sta me konkretno brine....
Plasi me to sto sam ponovo "dobila" kad nije vreme i sto to nije tipicno krvarenje vec je dosta tamnije i oskudnije.... :/
Molim sve devojke i zene koje su imale slican problem da me posavetuju i kaze kako su ga resile.
dragana.ljalja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 04, 2011 6:06 pm

Post od dragana.ljalja »

Citam tvoj post i kao da sam ga ja pisala sve do dijagnoze.
Naime,ja imam iste te probleme vec godinama.
Prvi put se javilo 2005.Slali su me od ginekologa do lekara opste prakse,setali tamo-vamo,sve sa bolovima od kojih sam se previjala po hodnicima,da bi mi na kraju rekli da ne znaju sta je u pitanju.
Nije sl.crevo,nije jajnik,jednostavno ne znaju sta je i to je to.
S vremena na vreme me boli,par dana,otrpim bolove(kao i zadnja tri dana),prodju sami od sebe i to je to.
U medjuvremenu sam rodila,znaci nije uticalo na plodnost,a to me je najvise brinulo.
Nisi napisala da li si imala ciste ili nesto slicno.
Ja sam ih pre trudnoce stalno imala.
Eto,draga,nisam ti pomogla,samo da znas da nisi sama...
Ndam se da ces resiti problem. :-*
AtinaM
Novi član
Novi član

Post od AtinaM »

HVALA VAM PUNO!!!!
Naravno da ste mi pomogli. Iskustvo i savet mi puno znace! :)
Imam cistu na desnom jajniku velicine 2cm ali je to otkriveno na ultrazvuku koji sam samoinicijativno uradila. Svi su se cudili da mi ginekolog ni jednom nije uradio ultrazvuk pa sam ja resila da uzmem uput i vidim sta se to desava, medjutim doktorka koja mi je radila UZ kaze da je sve uredu (pritom je ona gledala ceo abdomen i rekla da ne vidi problem sa hiruske strane), jedino ta cista koja je tecna i po njenom misljenju nije cista uzrok problema.
I bas kao sto ste rekli, bolovi se sami jave i posle izvesnog vremena sami i prodju, ali su toliko tupi i neprijatni da mi dodje da iskocim iz svoje koze...
11.01. idem ponovo na ginekoloski pregled pa ako opet "sve bude uredu" obraticu se hirurzima...
Jos jednom, veliko hvala!!!
Pozdrav
dragana.ljalja
Novi član
Novi član

Post od dragana.ljalja »

Nema na cemu draga. :wink:
Iskreno,ja sam vec mislila da je problem u mojoj glavi jer mi nisu nasli nista a nisam ni nasla nekoga sa slicnim problemom.
A bolovi se idalje javljaju.
Meni su jednom nasli neku cudnu"masu"na desnom jajniku i doktorica je mislila da je najgore jer je bilo cudnog oblika i bili je ogromno.
Poslala me je u bolnicu na neki UZ(ne znam tacno da ti kazem kakav jer je to bilo davno,bila sam klinka od 15-16.god pa me to nije zanimalo).
Nakon pregleda mi je receno da nije nista ozbiljno,samo imam 12.cisti na jajniku i u tim cistama 8.drugih.
Ja sam ostala :o
Da li je to uopste moguce?Ne znam ni sama,samo mi je to receno i da se nista ne brinem,popucace pri prvoj menst.jer su vodene.
Desilo se da su pukle dok sam sedela u cekaonici i izgledala sam kao da sam se pomokrila. :oops:
Nisam ni znala sta mi se to desilo pa mi je moja tadasnja ginek.rekla da su ciste poucale.
Od tada ih nisam imala tako cesto,ali su se pojavljivale.
Al sam oduzila. :oops:
Da te samo jos pitam,da li si nekada imala hormonski poremecaj?
Meni je receno da je moguce da je i od toga,jer sam imala problema sa tim i od 14.do 16.god sam pila hormonske tablete.
I onda kazu da je lepo biti zena... :evil:
AtinaM
Novi član
Novi član

Post od AtinaM »

I ja sam pomislila da postajem hipohondar, polako ali sigurno... :)
Hormonski poremecaj nisam imala, bar mi do sada nije nista slicno receno. Od 12. godine tj. od kako sam dobila prvu menstruaciju, nikada nisam imala problema. Menstruacije su bile relativno redovne, na 30 do 35 dana, osim slucaja od pre par dana kada sam posle redovne menstruacije ponovo "dobila".... To me je dodatno uznemirilo (u prevodu: jos mi je to falilo) :((((
Mada, imam predispoziciju za hormonski poremecaj buduci da moja tetka (tatina rodjena sestra) upravo iz tog razloga ne moze da ima decu.
Ali, sve se nekako nadam da nije to....
I da znate, puno mi znace Vase reci, bar znam da negde postoji neko ko me razume...
dragana.ljalja
Novi član
Novi član

Post od dragana.ljalja »

[quote="AtinaM"]I ja sam pomislila da postajem hipohondar, polako ali sigurno... :)

Dobro dosla u klub! :lol:
Ja sam dobijala na 15-16 dana i onda 10.dana bolnie i obilnie menst.
Nakon toga mi je dijagnostikovan hor.poremecaj.
Meni je receno da verovatno necu moci imati dece,ali eto imam moje malo cudo od 11.meseci.
Kad budes isla kod gin. pitaj ga i za to i spomeni tetku.Nije na odmet da se spomene i proveri.
I da,i moja rodjena tetka(tatina sestra)nema dece,ali ne znam da li je to razlog jer nije isla na detaljne preglede.
Draga,ne moj mi,molim te persirati.Ja imam samo 23.godine. :lol:
Ja tebi ne persiram jer sam stalno po forumima,tamo se svi znamo(virtuelno)pa nisam navikla. :wink:
AtinaM
Novi član
Novi član

Post od AtinaM »

:D Ja sam nova ovde i obecavam da ti necu vise persirati.... :)
A i nisam puno mladja, samo 3 godine :)
Moracu da kazem sve sto mi padne na pamet kad odem na pregled... Resila sam ovaj put da promenim ginekologa i idem kod zene koja mi je u srednjoj skoli predavala ginekologiju... I to je pomalo smesno... Zavrsila sam srednju medicinsku i ne mogu cak ni da predpostavim u cemu je moj problem... :/
Citala sam dosta o pucanju cista, pa kakvo je tvoje iskustvo bilo sa time?
I jesu li ti bolovi malo popustili nakon pucanja?
Jedan veeeeliki poljubac tebi i tvom malom cudu!!! :D
AtinaM
Novi član
Novi član

Post od AtinaM »

:D Ja sam nova ovde i obecavam da ti necu vise persirati.... :)
Moracu da kazem sve sto mi padne na pamet kad odem na pregled... Resila sam ovaj put da promenim ginekologa i idem kod zene koja mi je u srednjoj skoli predavala ginekologiju... I to je pomalo smesno... Zavrsila sam srednju medicinsku i ne mogu cak ni da predpostavim u cemu je moj problem... :/
Citala sam dosta o pucanju cista, pa kakvo je tvoje iskustvo bilo sa time?
I jesu li ti bolovi malo popustili nakon pucanja?
Jedan veeeeliki poljubac tebi i tvom malom cudu!!! :D
dragana.ljalja
Novi član
Novi član

Post od dragana.ljalja »

[quote="AtinaM"]:D Ja sam nova ovde i obecavam da ti necu vise persirati.... :)
Moracu da kazem sve sto mi padne na pamet kad odem na pregled... Resila sam ovaj put da promenim ginekologa

:wink: Osecam se matoro lad mi kazes vi. :D
Sto se tice pitanja,ja sam,a narocito u trudnoci kada se javlja tzv"trudnicki sindrom zaboravljanja,"pravila spisak sa pitanjima.
Cim se setim sta me zanima,napisem na papir i dodjem spremljena,naoruzana GOMILOM pitanja.
Moj gin.se uvek zezao kad me vidi da vadim papiric sa pitanjima-Evo-je 1000zasto1000zato. :oops:
Ali sam uvek mirna jer mi on sve lepo objasni i protumaci.
Ako ne verujes svom gin.tj ako smatras da nije dovoljno dobra-menjaj je.
Moja bivsa je mene zavlacila,kljukala me gomilom kojekakvih lekova,da bi mi na kraju,posle 4.god.lecenja rekla''Mi se nismo dobro lecile.Nemas blblbl(to nesto na sta je ona sumnjala i bezuspesno lecila)vec blbl(nesto).
Idi na letovanja par godina zaredom,zimovanja,cist zrak,da se oporavis od pijenja lekova.''
Ja sam ostala :o :o
Odmah sam je promenila.Glupaca.
Mene nije bolelo samo pucanje cisti.A posle je neverovatno olaksanje i smanjenje pritiska u donjem delu stomaka.
A danas sam bila kod gin.zbog jakog bola od ponedeljka.
Nasao mi je cistu od 28mm na desnom jajniku.
Odbila sam hormone jer dojim,pa mi je dao vaginalete i naredio strogo mirovanje,ne dizanje tereta,savijanje...
Ali jbg.cim sam dosla kuci,mala pruza rukice,ja se sagnula da je uzmem iz setaljke,podigla je.igrala sa njom... :-?
Rekao je da se javim posle prve menst.da vidimo jel otisla,ako ne... :cry: OPET lekovi... :cry:
Kako tvoji bolovi?
Draga,a da li si uradila test na trudnocu?
Moja starija sestra je tako dobila posle par dana nakon sto joj je stalo.Mrljalo je 2-3 dana,bilo cudne boje i kako doslo tako i proslo.Jednostavno stalo.Mi je nagovorimo da uradi test,a ono +. :D
Sada dadiljamo zajedno. :lol:
AtinaM
Novi član
Novi član

Post od AtinaM »

Sto se tice bolova u donjem desnom delu stomaka (da kucnem u drvo) malo su popustili, ali sad imam novi problem... Sad me muci bol ispod levog rebarnog luka... Nemam vise snage da se jos i time opterecujem... cutim, trpim pa ce valjda proci...
Sto se trudnoce tice.... Hmmmmm......
Idem na pregled 11. januara pa cu videti sta ce biti.... U svakom slucaju javicu se... :)
Eh te ciste... Nikad ih se otarasiti... :/
Drzim ti palceve da ode do sledeceg pregleda pa da uzivas sa svojim malim cudom bez razmisljanja o bilo kakvim problemima :wink:
dragana.ljalja
Novi član
Novi član

Post od dragana.ljalja »

Hvala ti,draga na zeljama.
I ja se nadam da ce proci.Imam i ovako problema,jos mi je samo to falilo. :(
Javi sta ti je rekla doktorica.
Veliki poljubac od moje devojcice i mene i da i ti ljuljas uskoro... :lol:
ronaldoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 8:32 pm

Post od ronaldoo »

zdravo svima....imao sam operaciju pre nekih 20tak dana(slepog creva).zanimaju me misljenja(ako ima stucnih jos bolje).Dobro se osecam,super sam podneo operaciju,rana zarasta i sve je ok!Ali trebalo bi da pocnem sa aktivnostima(fudbal)...da li neko zna posle operacije koliko dana(vremena) treba da prodje da bih poceo sa treninzima??? :)

Izvinjavam se unapred ako je neko vec postavio ovakvo pitanje....tj.ako ima odgovora(nisam nasao) :roll:
AtinaM
Novi član
Novi član

Post od AtinaM »

Specijalisti savetuju da se posle operacije najmanje 15 dana treba uzdržavati od fizičkih aktivnosti. Posle perioda oporavka može se nastaviti sa sportskim aktivnostima, u početku sa ne preterano zamornom rekreacijom (plivanje, vožnja bicikla). Mesec dana kasnije sve ulazi u normalu.
Eto, tako kaze internet :)
Koji su tvoji simptomi bili? Jel to trajalo duze vreme ili se bol iznenada javio pa si zavrsio na operacionom stolu?
AtinaM
Novi član
Novi član

Post od AtinaM »

@: dragana.ljalja
Bila sam na pregledu kod doktorke koja u mom mestu vazi za jednu od boljih i pritom je meni predavala ginekologiju u srednjoj skoli...
Toliko se obradovala kad me je videla da me je naterala da sama sebi postavim dijagnozu... Kaze: "Atina, na tom testu si dobila 5-icu, sad se seti sta smo ucili" :o hihihi
Od nje sam dobila 3. dijagnozu.... Bakterijska vaginoza.... :/
Dobila sam Orvagil tablete i vaginalete....
Mada ne znam koliko ce mi to pomoci kada su bolovi u pitanju ali ce valjda srediti problem III grupe vaginalnog sekreta....
A zbog bolova ispod levog rebarnog luka idem kod hirurga danas da me malo ispipa... :)
Veliki pozdrav i poljubac maloj i velikoj devojcici!!!!
Odgovori