... brže-bolje odgovaram. Izgleda sam ja među prvima stavila Mirenu od svih vas Smirenica, haha. Stvarno mi je krvna slika sada kao u kobile, i morala sam da počnem da dajem krv ne bi li nekako simulirala obilne menstruacije na koji je moj organizam očito navikao.
Tačno je da smo vršnjakinje, u aprilu sam napunila 39, mada se osećam kao tinejdžerka (jer kako objasniti da se žena sa dvoje pubertetske dece vucara po koncertima rok grupa i nosi farmerke i patike i pored 20 i više kg viška...). Nego odoh ja van zadate teme, evo koncentrišem se na istu
.
Period navikavanja na Smirenu je trajao oko 6 meseci. Prve dve ili tri mece su bile sa svežom krvlju ali mnogo manjeg obima nego ranije. Između meca mi se pojavljivalo tačkasto krvavljenje u vreme ovulacije, dva tri dana braonkata mrljica zbog koje sam stavljala mini-dnevni uložak i to je to. Nikad nisam gurala prste unutra da proveravam konce, niti mi je to moja doktorka rekla (moram da pohvalim mog giniša Dr. Marijanu Banašević iz DZ Voždovac u Krivolačkoj ulici- VI dom zdravlja). Išla sam na kontrolu posle par nedelja od stavljanja, na UZ pregled i posle toga na 6 meseci kontrole.
Mogu reći da je Mirenica odlična stvarčica (sem pomenutog gojenja) i da sam samo par puta tokom malo grubljih intimnih odnosa osetila nelagodnost u donjem delu stomaka... posebno u jednoj pozi.
Mece su manje više redovne, kad-kad na 28, nekad na 25 dana, traju 4-6 dana braonkastog krvarenja za koje mi maltene i ne treba ni mini-dnevni uložak, al se sa njima bolje osećam.
Jedino mi se sad pri zadnjoj meci desilo da "krvarim" skoro 15tak dana, ali mislim da je to posledica menjanja klime (tri nedelje hrvatskog primorja učinilo je svoje hahaha) pa kad sam se vratila nikako da prestane to dosadno tačkasto mrljanje gaćica (ne mogu ga nazvati krvarenje kad to i nije).
Sutra idem kod giniša, pitaću je da li da vadim Mirenu zbog povećanja težine ili da pričekam još koji mesec.
Pozdrav svim Smirenicama koliko vas ima....