Hormonska spirala Mirena

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Jassy
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 9:06 pm

Post od Jassy »

Evo i mene posle nekoliko dana.
Dakle, mogu samo da vam se pridužim u pohvalama Mireni. Jutros sam koleginici rekla da kada sve zajedno skupim ovo što mi curka 2 meseca, manje je nego 1 dan pre Mirene. Pa neka curka :) koliko god treba.
Marta, ja sam kao dobila 18.04. nakon 23 dana. I još nešto ide. I kod mene se menjaju boje:od roze,braonkastog,bordo...najčešće je roze. Ali drage moje, ja ovo skoro da i ne primećujem. Naravno da smo svaka slučaj za sebe, ponegde se sretnemo, ali izuzeci samo potvrdjuju pravilo.
Pozdravljam vas i kuckamo se :)
MINADA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 7:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od MINADA »

Drage moje,ja isla jutros na pregled,sekret je ok,dao mi baktrim preventivno da pijem i povidon jod vaginalete do ciklusa i u utorak,sredu tj sl. nedelje da dodjem na ugradnju.I bas sam pomenula ovaj forum i on se odusevio.Sutra imam ultrazvuk.Nije mi naplatio pregled,zao mu sto sam morala spiralu da kupim jer on nije imao osnova preko konzilijuma da mi je trazi na recept.Kaze imas troje dece,treba ti hraniti.Kupi im za te pare cokoladu.I tako sam i ja na korak do SMIRENJA.POZDRAV
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Zdravo drage moje Smirenice!!!Samo da vas pozdravim i da vratim temu na pocetnu sranu.Ne zamerate,jel da?
Minada,javi nam kad ugradis mirenu da cujemo tvoje utiske.Znam da ce sve biti u redu,drzim ti palceve :D
Babyblue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 21, 2008 3:51 pm

Post od Babyblue »

Pozdrav svima :D
Lekari sa foruma sajta www.21dan.com se bave pitanjima vezanim za koriscenje Mirene. Pogledajte sajt i forum sigurno cete naci jos neke korisne informacije o spirali i ginekoloskom zdravlju... e da a i ujedino odgovaraju na pitanja svakodnevno..
Vodim ljubav,vodim racuna.
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

Ne znam da li je neko vec postavljao ovaj sajt, tu ima dosta da se procita o mireni.
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
Jassy
Stalni član
Stalni  član

Post od Jassy »

Pozdrav svim Smirenicama od mene pomalo već nervozne :(
a evo zašto sam nervozna: od 18.04. meni još traje menzis ili kako god se to već zvalo. Nije obilno, samo je dosadno. IO taman kad pomislim da će da prestane, pojača se. Poslednja 2-3 dana me bolucka i stomak povremeno, a grudi ne mogu da dodirnem-napete i bole :(
Koliko god da znam da moramo proći kroz različite faze prilagodjavanja, ne mogu da kažem da se prijatno osećam.Dva dana sam imala nesnosnu glavobolju, nikakva tableta to čudo nije mogla da ublaži.Ne znam da li da to povežem sa Mirenom jer nikada nisam imala glavobolju.
Pominjala sam u nekim ranijim postovima da imam problem sa kožom:nastavlja se.Masti mi se lice i izlaze mi džinovske bubuljice i na licu i na telu :( mogu to da preživim, samo da se sve drugo sredi.
Pre par dana sam pričala sa poznanicom koja ima Mirenu 2 godine.Žena je prezadovoljna, oduševljena, preporodjena.Period prilagodjavanja trajao joj oko 5-6 meseci. Bodri ne da izdržim i naravno, izdržaću i bez ičijeg bodrenja.
Samo želim da sve ovo podelim sa vama i sa nekim budućim članica ovog Foruma :)
Puno vas sve pozdravljma
MINADA
Stalni član
Stalni  član

Post od MINADA »

Pozdrav,sad se i ja mogu nazvati Smirenica.Oko 10h mi je doktor insertovao Mirenu.Nije bolelo,samo neki nelagodan osecaj.Sad krvarim onako,ali bez bolova.Sve je supeer proslo zasad.Pozdrav,pisacu vam cim stignem posto idem na put sa moja tri praseta.Doktor kaze da se ponasam normalno i da mi 4h putovanja nece smetati.Pozdrav pa pisemo opet :)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Cao drage moje smirenice!!!!

Minada,dobro dosla u klub!

Jassy,ovo sto se trenutno tebi desava meni se desilo na samom pocetku.I ja sam imala glavobolje,dugo mi je trajalo krvarenje posle same ugradnje,onda isto tako produzeno posle prve menstruacije,pa bolovi u grudima.Ma sve sam to vec pisala,secas se sigurno.Kod tebe je islo drugacije,kao sto i sama kazes razlicito se prilagodjavamo.Ja verujem da je to sve prolazno i da ce se srediti.Proslo je 2 meseca,jos samo malo i sve ce biti extra,sigurna sam :D
Ja se ovog puta iznenadih jer nisam dobila 18.dan kao prethodna 2 puta.Tj.danas mi je 22 dan i ja jos cekam,haha.a kako ce biti kad mi krene,videcemo.U svakom slucaju,javicu se da podelim iskustva.
Sve vas puno pozdravljam i ocekujem sa lepim vestima :D
Jassy
Stalni član
Stalni  član

Post od Jassy »

E, pa Marta, ja se još patim :(
Ti znaš i kad ti je 18-ti dan i kad je 22-gi, a ja to više pojma nemam :(
Menzis je bio 26.03. pa mi je ovo što još ide, počelo 18.04. A danas je već 03.05. Ja više ne znam šta mi se dešava...prepustila sam se...a nervoza mi sve veća. Čekam ponedeljak, da vidim da li će se do tada nešto desiti, a onda pravac kod doce.
Ljubim vas i držite se :)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Draga Jassy,
mozda ne bi bilo lose da opet nazoves lekare sa sajta 21 dan i popricas sa njima.Sigurno je u pitanju period adaptacije,ali dok ne odes kod svog doktora,mozda bi ti njihovo misljenje bilo od koristi.Ja ocekujem da dobijem,grudi me bole ali su mene bolele i pre Mirene u ovoj fazi ciklusa tako da ja jos cekam.Pozz
MINADA
Stalni član
Stalni  član

Post od MINADA »

Drage moje Smirenice evo i mene konacno.Mirenu ugradih u utorak 29.04.sve je proslo super.Jos 2 dana posle toga imala menzis.Nakon toga dva dana nikakvo TACKASTO KRVARENJE ali nakon tog pocelo je nesto rozikasto,sukrvicasto,nije obimno,dnevni to moze da pokupi samo je BRLJAVO kako kaze moj doktor.Posto imam veliku matericu(troje dece i nisu mi davali posle porodjaja injekciju za skupljanje materice)doca kaze da mi je zbog toga jaci ciklus ali da bi sve trebalo da bude ok uz Mirenu.Kaze da ako dobijem jako krvarenje to moze da znaci da je telo odbacilo spiralu inace da se normalno ponasam i samo opusteno.Grudi me ne bole,koza mi je ok,zasad nikakvih drugih promena osim tackastog.Pozdrav pa izdrzacemo mi to privikavanje,doktor kaze 2-3 meseca u krajnjem slucaju 6 meseci
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Jassy draga,

kako si,jesi li bila kod dr?
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

Ooo dushice drage, smirenice moje, konacno nadjoh malo vremena, pa reko' da vidim sta mi rade drugarice! Ccc nemojte, bre, da se brinete, nema razloga za to, verujte mi. Da vas podsetim, mirenu imam 2,5 god. i sve je, Bogu hvala, u redu. Najvazniji je 1.korak, a to je da vam telo ne odbaci spiralu, pa zar ne?Ali dobro, i ako se to desi, idemo dalje...Znachi, sve sto vam se desava je apsolutno normalno. Jedino sto predstavlja opasnost je eventualno nenormalno krvarenje-to bi bio znak da mirena nece da ostane u nasem telu. Ja vam predlazem da se opustite i ne brojite dane, ma ko ih...shisha. Nebitno je da li je 22, 23, 18 ili ne znam koliko dana, jer MENSTRUACIJE one LUDACHKE, ODVRATNE, BLJUZGAVE- N E M A ! Pa to nam je bio problem, zar ne?Posle onih patnji kad nisam mogla do wc-a da idem normalno, nego pridrzavajuci se za zid, prestanak tih muka je zaista frapantan, ali verujte da je to vreme iza nas, jer smo mi srecnice-mirenice! Voli vas vasha sanyalica. :D
P.S. Martat, ti si jedno srce. Citala sam postove i zaista je divno koliko se trudis da ohrabris nase drugarice, forumashice, doktorice.
MINADA
Stalni član
Stalni  član

Post od MINADA »

Pozdrav sadasnjim i buducim Smirenicama.Molim za objasnjenje onih koje vec imaju Mirenu duze od mene.Kako bi zaista trebalo da izgleda to tackasto krvarenje?Da li kao sukrvica,kao pocetak menzisa,sta znam kao sekret ali rozikasto,crvenkasto.Doktor mi je rekao da je dovoljan 1 ulozak dnevno i to traje 2-3 meseca.Meni nekad ima malo,nekad nema,nekad je kao da tek pocinje menzis.Nista me ne boli samo sam ocekivala kad se kaze tackasto zaista se to i podrazumeva.Ja ne stizem da brojim dane.I jos nesto da li je ok imati dobar opusteni sex kad nema brljanja tj tog crvenkastog?Da li odnosi mogu da pojacaju to tackasto?Pa hvala vam unapred. :oops:
Odgovori