Oooo drage moje smirene prijateljice, sapatnice, puno vas pozdravljam! Naravno i naseg novog druga, Marka, pozdravljam. Pa to je divno da muz brine o svojoj zeni na takav nacin...to je ono malo sto nam obicno nedostaje, a nasim dragim muzevima ne uspevamo da objasnimo...ali...mi smo stare kajle, pa smo navikle, a i eto-imamo jedna drugu za tako te nase problemcice. Dakle, Marko, ja mislim, ali ti to proveri i na npr. sledecem sajtu
www.schering.co.yu , a i na drugim sajtovima, takodje i kod lekara (podvlacim-kod dr koji je posebno obuchen za ovu vrstu spirale) da zanemarljiva kolicina hormona ide kroz telo. Pazi, PMS propratne pojave ne bih rekla da tek tako prolaze samom "ugradnjom" mirene, nego jednostavno, lishene tih tegoba, postajemo smirenije i opustenije. Opet, mozda nisam u pravu, mozda direktno utiche i na ublazavanje PMS-a. Meni je jedan od lekara hteo da da pilule za kontracepciju radi regulisanja preobilnih meca, ali ja to nisam htela ni pod tackom"razno". Oralno uzimanje hormona mislim da je zaista opasno, ali i to kazem kao totalni laik. Ipak, znam jednu zenu koja je totalno sj.... takvim nacinom "lecenja". Martat, Nasto, Jassy, Minada, pa naravno da cemo da osnujemo klub i da idemo na ekskurziju u Berlin! Tamo se nase drage spravice prave-proverila sam na netu, mada sam mislila da je to u Holandiji, Belgiji...Nema veze, ici cemo mi redom i siriti nas klub, jer imamo ocigledno prijateljica po celom svetu. Voli vas Sanyalica.
P.S. Zaboravila sam da napisem kako je moj pametni muz pre neke 4 god, dakle pre mirene, dok sam se borila u kupatilu s ugrushcima velicine rukometne lopte (malo sam preterala s velicinom lopte), pitao:"E pa sta ti kazes, da kupimo taj auto?"
grrrr prethodno smo neki gledali, a on zaista nije shvatao koliki me problem muchi neprekidno godinama...