HITNO MOLIM ZA POMOĆ DOKTORKU ObGuy ili barem u, OCAJNA SAM!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

vekidj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 22, 2009 8:05 am

Re: HITNO MOLIM ZA POMOĆ DOKTORKU ObGuy ili barem u, OCAJNA SAM!

Post od vekidj »

Operisana 08.12.2009. i nov HP nalaz koji glasi:
Tumor je najvecim delom uklonjen predhodnom kiretazom pa se njegove dimenzije ne mogu proceniti. Tumor ne infiltriruje u mijometrijum, ali zahvata fokalno endocerkvalne zlezde. Limfovaskularna invazija nije nadjena. Tkivo cerviksa sa blagim znacima hronicnog z
apaljenja.
pT2aNxMx FIGO IIA
Moja doktorka sledeceg misljenja: To sto je bilo je bilo, izvadili smo, ti si zdrava zena, nije potrebna nikakva dodatna terapija, na vreme smo ga uhvatili.
Odlazim na konzilijum kad tamo:
-doktor koji me je operisao zajedno sa mojom doktorkom (a clan je konzilijuma) je misljenja: preventivna brahiterapija (unutrasnja), uz maksimalnu postedu jajnika.
-na to se javlja radiolog, citiram: ma ne dolazi u obzir, i spoljnje i unutrasnje zracenje, i to ne blago, to je FIGO IIA, bezveze ste joj ostavljali jajnike i ovako nece od njih ostai nista :(
-na to se javlja patolog: pacjentu tj. meni je zahvacena samo jedna endocerkvalna zlezda, bez limfnovaskularne invazije, na grlicu nema nista
I tu pocne takva rasprava...a ja ko na teniskom mecu :roll:
Raspravu prekida mislim onkolog koji predlaze da uradim rekto-klonoskopiju i CA 19-9, pa da se nakon toga odluci sta dalje. Ja sludjena izadjem, a na pola puta do kuce vec pocnem i da se smejem - od muke. Elem, uradim kolonoskopiju :oops: :x , koja je uredna i CA19-9 koji izosi 4,2 ref. vrednost 33
I sada cekam naredni konzilijum, sa njihovim novim idejama ili mozda konacnom odlukom.
Tri lekara, tri razlicita misljenja....mozete zamisliti kako mi je. U totalnom sam ludilu. Bar da tu raspravu nisu vodili u mom prisutvu. A da ne pominjem doktorku po kojoj sam sa operacijom zavrsila sve.
Eto, to je moja prica. Volela bih da cujem sta vi mislite o svemu. Unapred zahvalna i puno, puno vas pozdravljam
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:35 pm

Post od orline »

Ja stvarno mislim da je sve u redu sada. I da si potpuno zdrava zena, bez bojazni od povratka. Iskreno. Sta god da odluce, poslusaces, imace svoje razloge, mada msilim da posle kolonoskopije ce prevagnuti misljenje da ides bez dalje terapije, mislim na radiolosku.
P.S.Drago mi je da si se javila. Sad pocinje novo poglavlje zivota.
Pozdrav :)
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Hvala Orline, osecam se dobro. Jos uvek sam uplasena, ali sta je tu je. Mislim da necu proci bez radioterapije ipak je to FIGO IIA. Moja doktorka koja me je operisala misli da mi nista nije potrebno. Ali ona nije clan konzilijuma!
Jedan clan konzilijuma misli da mi je potrebna blaga brahiterapija-unutrasnje zracenje a dok radiolog misli suprotno i spoljne i unutrasnje zbog te jedne jedine endocerkvalne zlezde kod koje i ne postoji limfnokapilarna invazija...No, sta cu. Cekam konzilijum sa ovim nalazima pa cu videti sta dalje :o Malo me i plasi radioterapija i kako se sve to podnosi, ali cekam petak pa su se onda konsultovati sa svima vama kako najlakse proci kroz to.
Veliki pozdrav :D
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

SRETNA VAM NOVA GODINA. Zelim da ona svima donese neke bolje dane. Hvala vam na podrsci, meni mnogo znaci. Veliki pozdrav, posebno za Slavka-Slavka.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Veki nadam se da ce sada sve biti u redu. Ja ti zelim mnogo srecniju 2010. godinu i da sve ruzno ostavis iza sebe.

Pozdrav
Vaš potpis za vise beba možete dati ovde http://formular.srb.rs/view.php?id=1
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Da li Vam je poznata situacija zdravastva u Srbiji? Posle konzilijuma u N. Frontu ce Vam biti malo jasnija, ma ne jasnija-komicna. Evo ovako...

Konstatuju da je kolonoskopija uredna kao i tumor marker Ca19-9. Radiolog i dalje za 6 ambulantnih brahiterapija i 20 ambulantnih spoljnih zracenja, uz negodovanje ginekologa koji misli da spoljno zracenje nije potrebno. Dok to govori doktorka radiolog gricka cokoladu.
Krene da diktira terapiju koju treba sprovesti u IROS u Beogradu, u to se javi jedan od clanova konzilijuma koji kaze da sam iz Vojvodine (Pancevo, koje je inace 12 km udaljeno od Beograda). Radiolog obustavlja svoju terapiju i kaze:
Oooo, pa vi niste za IORS u Beogradu, upucujemo vas u regionalni onkoloski centar u Sremskoj Kamenici - tamo se upucuju svi iz Vojvodine, tamo ce konzilijum dalje odlucivati o modalitetima vaseg daljeg lecenja. Evo prepisacu:

Odluka: kolonoskopija uredna, tumor marker Ca 19-9 b.o. Za postoperativnu zracnu Th preko regionalnog onkoloskog centra u Sremskoj Kamenici. Do vidjenja!

Lepo su prebacili lopticu na drugi konzilijum, a mene da cekam odluku o daljoj terapiji nakon Nove Godine. Ispade moj slucaj takva zamrzlama, pa ce ga resavati dva konzilijuma. A sta ce tek oni tamo da odluce i kakve ce ideje imati (mozda ce pored zracenja ukljuciti i hemioterapiju, ko zna) necu ni da razmisljam, sem sto ovo odlaganje i cekanje psihicki ubija coveka...da poludis.

Konzilijum u Kamenici je zakazan za 18 januar, tako da cu valjda konacno znati sta dalje...
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Imam jedno pitanje za sve vas.
Sa svih strana me bombarduju prijatelji i rodjaci savetima o koriscenju raznih preparata tipa ECOMER, ALOJA NA STO NACINA, CAJEVI OD OVOG I ONOG, cudesni NONI sok, brusnica, preparati na bazi organskog GERNANIJUMA (onaj sa tri atoma kiseonika). Ovo sa germanijumom sam malo proucavala na netu i slusala neku doktorku na TV-u o njegovoj primeni u Japanu. Delovanje germanijuma mi deluje logicno i smisleno, hemicar sam po struci i sa te strane se cini da je ODLICAN ali...nisam lekar, posmatram to samo sa hemijske strane.
I tako, slusajuci sve ja jos uvek ne koristim NISTA!!! A svi oko mene u cudu!
Sto se ishrane tice, ni to nisam narucito promenila. Nikad nism bila posebni ljubitelj mesa, svinjskog posebno eventualno piletina, junetina, teletina, ponekad riba. Voce i povrce sam uvek jela, svakodnevno, ali bas svo voce i povrce. Uvek sam pila enormne kolicine jogurta i vocnih jogurta, i jela dosta ostalih mlecnih proizvoda-sto je znalo da utice na moju kilazu , jedino sam to sada smanjila. Znaci corbice, supice, voce, povrce na sto nacina, ponekad meso, jogurt, ujutru caj i jednu ili dve kafe dnevno. Tako sam se hranila nekad a tako i sada.
Da li gresim? Mislim, misam neki neverni Toma, prosto sam zbunjena od toliko informacija. Jedino nisam pristalica koriscenja cudotvornih preparata i travki od nekih tamo Mika, Pera, Zika .
Negde sam iscaskala da je greska ne koristiti nikako crveno meso, cak naprotiv da ga treba koristiti u odredjenoj meri jer sadrzi kiseonik koji ce u organizmu ucestvovati u stavaranju antioksidacionih molekula-tela za koje se zna kako uticu na kancerogene celije.
Sta vi mislite?
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ima ovde dosta ljudi koji imaju iskustva sa Kamenicom, pitajte njih, koliko vidim trebace vam dobri zivci, ali sta cete, takva je situacije, gledajte da se izborite za sebe, sto bolje mozete. Primetila sam i ja da kad neko operise bilo kakav karcinom, krenu svi da bombarduju sa savetima i to je nekako postalo normalno da covek navali da koristi hiljadu prirodnih preparata. Valjda im je tako lakse, bore se, pa sta bude.. Mislim da treba da nastavite sa zdravim stilom zivota, onoliko kao i do sad plus da jacate imunitet, krvnu sliku i da se cuvate prehlada, infekcija i sl i da se borite sa stresom, sto je kod vas sad sigurno najvise izrazeno...
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Nadam se da ce se jos neko javiti sa znanjem o pomocnim sredstvima, ako ima neki konkretno da daje rezultat...
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Eh, evo i mene...
Bila na konzilijumu u S. Kamenici. Predala svoju medicinsku dokumentaciju, posle nekog vremena su me prozvali i vrlo ljubazna doktorka (mislim da je radiolog) mi je saopstila da je njihova odluka da mi je potrebna brahiterapija, kako mi je rekla-to je zbog toga jer je zahvacena ta fokalno endocerviklna zlezda, iako nije nadjena limfovaskularna invazija a i zbog vasih godina (sta god to znacilo, mislim na godine :( ).
Dobila sam 5 terapija, jednom nedeljno a pocinjem negde u drugoj nedelji februara, bicu obavestena o danu prvog zracenja. Na brzinu mi je objasnila da u toku terapije, pre svakog zracenja moram doci sa analizom krvne slike-leukociti (diferencijalno) i kreatinin. Predpostavljam da je to zbog pada imuniteta koji nastaje zbog zracenja. Otprilike to je to.
Sad malo istrazujem kako da te leukocite odrzim u normali, ali raspitacu se na onom drugom topiku
Malo sam uplasena, sta cu uvek sam bila panicar. Moram se i raspitati kako ce to uticati na moje jajnike, predpostavljam da od njih nece ostati nista, da li cu u toku terapije moci da radim ili opet bolovanje, kakve posledice zracenja mogu da ocekujem, ma imam milion pitanja.
Bila bih zahvalna kad bi se javio neko ko je prosao takvu terapiju.

Veliki pozdrav svima!
Odgovori