HITNO MOLIM ZA POMOĆ DOKTORKU ObGuy ili barem u, OCAJNA SAM!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

vekidj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 22, 2009 8:05 am

Re: HITNO MOLIM ZA POMOĆ DOKTORKU ObGuy ili barem u, OCAJNA SAM!

Post od vekidj »

A ORLINE je u pravu, od doktora OgGyn ili Pedje ni reci, valjda im je tako lakse :( .
Reci utehe koje su nekada i potrebne i na kojima sam SVIMA zahvalna, od njih to nisam, niti ocekujem. Zelela sam neka objasnjenja, pojasnjenja, uputstva, savet, njihovo misljenje...
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

vidis,mi ti ne mozemo pomoci sa tim detaljima oko bolesti,nismo skolu zavrsili za to,ali ti svakako mozemo utesiti,mozda mislis da ne pali a daljinu,ali videces...inace,moras biti mnogo hrabrija,jer ti si gotovo 20 godina starija od mene,imas 36 a ja 17...i jos nesto,pogledaj samo,ja sam se godinu dana lecio a bio sam taj 4. stepen,ako cemo po tome,ti bi trebala onda da se izlecis za maximalno 3 meseca...nije to tako daleko,dobro je jer nema metastaza...nije lako,ali mozes da pobedis tog gada,ako je on tebi zagorcao zivot,zagorcaj i ti njemu... :D
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

SLAVKO_SLAVKO NE MEDALJA, ORDEN ZA HRABROST, VOLJU, ZELJU, OPTIMIZAM, MA ZA SVE. VERUJEM DA SU TVOJI RODITELJI PONOSNI NA TEBE, NAJPONOSNIJI NA SVETU.
TI SI JEDNO VELIKO HRABRO SRCE!!! :D :D :D I SAMO TAKO NASTAVI, BUDI TAKAV ZA SVE LEPO A I RUZNO STO TE CEKA U ZIVOTU I UVEK CES BITI POBEDNIK!!! DEVOJKA KOJA JE S TOBOM ILI CE BITI, PRAVA JE SRETNICA.

Tvoja prica me je oborila s nogu, mada sam vec bila na kolenima :cry: Valjda cu i ja jednog dana biti kao ti. Jednog dana....

Veliki pozdrav tebi i tvojoj porodici
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

hvala puno na ovim komplimentima,jednostavno covek svasta nauci iz losih stvari...bio sam van skole dosta dugo,mnogo mi je smetalo to sto moji drugovi idu u dkolu a ja sedim u bollnici,primam terapiju,ali kad sam dosao u skolu,video sam koliko sam inace voljen,koliko dobrih ljudi je oko mene...sada ces lepo moci da razgranicis ko je dobar a ko ne,jer:u muci se poznaju junaci...ako si vec sad skrhana,samo se seti svega sto sam napisao,ipak sam ja uspeo da pobedim rak,uspeces i ti,i sve ce biti ok...i jos nesto,opet ti opnavljam,nije bre kraj sveta...mnogo su se vise moji roditelji potreali oko ove bolesti nego ja,ja sam to stoicki izdrzao,a kad sam ja,klinac,sve to pregurao,preguraces i ti,odrasla zena,nista to nije strasno... :wink:
ma koliko da je sve crno uvek se nadje tracak svetlosti nade koji sve menja...time sto ces biti nervozna nista neces postici,samo ces jos gore postici...zato,gledaj to sa druge strane,zdrave strane...videcemo kad sve ovo preguras kako ces da razmisljas,ima da se ocelicis mnogo,mnogo...
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Jos jednom ti puno hvala velika-mala HRABRICE.
Dok citam tvoju poruku :oops: , shvatam koliko sam slaba. Razara me osecaj nemoci. Jednostavno, strasno je kad se suocis sa problemom koji ne mozes sam da resis, brzo i lako. Ja sam bar bila takva, za mene nisu postojale prepreke, sve se moglo resiti, bilo koji problem. Sada je sve drugacije. Kao da sam naletela na nepremostivu prepreku.
Ali bice valjda bolje...
Pisemo se hrabri decace.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

nisamni ja bio nesto preterano jak dok nisam iskusio sta znaci biti tesko bolestan...jok koju nedelju da sam pricekao i mozda nebi bio ovde gde jesam,kazem,bilo je vrlo gadno...kad sve to prodje,onda ce ti biti smesno kako si se plasila i kako si se nervirala...inace,prepreka jeste nepremostiva,ali nije neresiva...ovo jeste velika stvar,ali sve ce to proci,kazem,moli boga sto se otkrilo u ranoj fazi,i sto kad se budes operisala to nikada nece vratiti...sve ce to biti nocna mora...ja samo kad bi mogao da se zahvalim mamama koje su me podrzavala ikoje me podrzavaju,bas na ovom forumu...samo ne znam kako da im se zahvalim...i jos nesto,izbaci iz recnika rec valjda,i opet ti ponavljam,sebi moras ponavljati da si zdrava,da to nije nista,i da ce proci...pa i ako budes morala na hemoterapije,nije kraj sveta,barem ces znati da ces ozdraviti... :wink:
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Jos jednom hvala veliki-mali covece :D

Volela bih da se neko i od cuvenih lekara sa ovog foruma javi.
A tvoje reci su mi ko najbolji lek, veruj mi.
Pozdrav
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Veki nadam se da si videla odgovor dr Radoncica.
Pretpostavila sam da je malo proucio citav problem pa je zato kasnio sa odgovorom.

Dobro procitaj i razmisli. Njegove pretpostavke su mozda zaista tacne. Potpuno je neverovatno da se karcinom tek tako razvio ako si redovno isla na preglede, a odlicno znam koliko ih je tokom lecenja steriliteta. Pa stalno trube da idemo na redovne Papa testove, a sad ispade da ni to nije garant.

Potrazi vise misljenja OBAVEZNO.

Napisi mu ono sto je trazio i sigurno ce odgovoriti

pozdrav
Vaš potpis za vise beba možete dati ovde http://formular.srb.rs/view.php?id=1
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

DR BOKICE, videla, procitala, odgovorila....

Strasno me je zbunio sa pitanjima, a videces i sta sam mu odgovorila. No, BAR JE NEKO OD LEKARA ODGOVORIO.
Da, da u zadnje dve godine uradila sam minimum 4 papa testa i kolposkopska pregleda. I svi su bili O.K. Medjutim, sad mi svi ginekolozi koje sam pitala kazu da se papom ne ispituje endometrijum vec grlic materice. Ispade da se moraju raditi i histeroskopije...

Meni su zakazali operaciju za sledeci utorak :o :o .Jajnici ipak ostaju. Doktorka me je ubedila. Vec me hvata panika, a i onako vec nocima ne spavam.
Ponekad se i ponadam da ce patoloski nalaz materice biti isti kao i sa histeroskopije, pa valjda nece biti potrebno zracenje i ostalo...prosto ne znam kako cu se suociti sa novim nalazom i kako cu to psihicki podneti dalje lecenje. Prvi me je totalno istraumirao.
A sada i odgovor dr.Radoncica...
Hvala ti na javljanju. Hvala svima
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

Veki,
procitah i drugi odgovor dr Radoncica.

Ne znam sta da ti kazem, osim da bih silno volela da je u pravu i da tvoje sanse nisu izgubljene.
Sto se tice procenta prezivljavanja videla si da ne treba da brines.
Nasi lekari mnogo vole "da izvade sve" i to im je cesto najlakse i najsigurnije.

Postoji ck sansa i da ocuvas sposobnost radjanja.

O crnim mislima sto se tice ishoda necu vise ni da vidim da si pisala.

Glavu gore i potrazi jos neko strucno misljenje. Jos neku kliniku, lekara, mozda da konatktiras neku stranu kliniku?

Nema mesta panici i dobro razmisli.

Ajde izvesti me sta mislis o svemu.
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Eh, drga moja dr bokice...sta da ti kazem...
Konstatovala sam jos dva lekara u Bgd-u, istog su misljenja-materica mora napolje, a za inostranstvo vise nemam vremena, operacija je u utorak.
Vise mi to i nije toliko strasno, pomirila sam se sa tim, odnosno verovatno cu se miriti celog zivota sa cinjenicom da svoje dece necu imati. Kao sto sam i ranije pisala, ima toliko dece kojima su roditelji i dom potrebni, pa mi je ostalo da se nadam da smo to mozda moj muz i ja. Ostaje mi samo da se nadam-da operacija protekne dobro, da novi HP nalaz bude koliko toliko dobar i ne zaglavim na hemioterapiji i/ili zracenju, da ja budem dobro i ostanem normalna dok se sve to zavrsi. Uzasava me pomisao na zracenja i hemioterapije i sve ono sto sa njima dolazi.

Vidis dr bokice, samo nade, nade,nade...strasno je kad ti se zivot i buducnost zasniva samo na nadama a da pri tom ti nemas nikakav uticaj, nemas prostora da nista uradis da nadu pretvoris u stvarnost :( :( :(
Izvini, danas sam skroz mracna. ALI, kao sto neko rece - I OVO CE BITI NEKADA JUCE.
Hvala ti na javljanju. Drzi mi palceve.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

evo da ne pametujem previse,ako budes zivela samo sa nadom,bez cilja-gadno ces proci,ako budes zivela sa nadom i sa ciljem:da ozdravis,onda ces proci bez ikakvih vecih ozleda...proci ec sve dobro,videces...a i ako moras na terapije ili na zracenja-pa sta,nije kraj sveta,to je za tvoje dobro,to moras shvatiti,odrasla si zena,imas muza koji ce biti sa tobom,mi smo tu da te posavetujemo...javi nam se posle operacije da cujemo dobre vesti,da ph nalaz bude dobar,pa da se vratis normalnom zivotu,vazi? :D
vekidj
Novi član
Novi član

Post od vekidj »

Hvala Slavko, HVALA SVIMA.
Javljam se kad stignem iz bolnice.
Do tada, pozdrav!
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:35 pm

Post od orline »

Veki, drzimo palceve, i mislimo na tebe.
Javi nam se, obavezno.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

Veki srecno, mislicemo na tebe.
Pisi kad se vratis iz bolnice.
pozdrav
Odgovori