help

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Marinaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 10:35 pm

help

Post od Marinaaa »

imam 16 godina i sa deckom sam vodila ljubav.Poslednji put pre 10 dana.Ni jednom nije svrsio u mene to sam videla svojim ocima.Sada mi menstruacija kasni 4 dana.dobila sam je pre 4 godine.Boli me stomak,jajnici,malo sam prehladjena.Jako se plasim da nisam trudna...Mozete li mi pomoci jer,sam zabrinuta.Bila sam na moru,nervirala sam se.Molim vas mi recite sta da radim i zbog cega menstruacija moze kasniti.hellp
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Mislim da ti nisu tada bili plodni dani(ne znam koliko ti je razmak izmedju dva ciklusa)! Mislim da nisi trudna, ali proveri za svaki slucaj, kupi u apoteci test za rano otkrivanje trudnoce!
I, nemoj vise spavati s deckom bez zastite. nema veze ako ne svrsi u tebe, uvek iz penisa moze izadji makar kap sperme, a da vi to ne vidite, i eto ti trudnoce!
A menstruacija moze kazniti: zbog trudnoce, zbog promene klime, stresa, hormonskih poremecaja itd. zato kazem idi da utvrdis!
javi sta si uradila!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ma jeste sad, svaka koja spava sa dechkom je odmah i trudna, ajde bre zene trgnite se iz malogradjanshtine i shpanskih serija.

Nisi trudna vec se tvoje telo sasvim drugachije sada ponasha!

Ti si mlada ali to ne opravdava tvoje neznanej o svom telu! Knjigu u ruke ili internet i saznaj sve o svom telu pre nego shto se opet nadjesh u slichnoj situaciji, i naravno poseti ginekologa, vreme je vec da to uradish pogotovo sada kada si aktivna!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ambiental
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 8:04 pm

Post od ambiental »

u tvojim godinama nije neuobicajeno da menstruacija koji dan i zakasni. najverovatnije kasni zbog prehlade, a mozda i zbog tvoje zabrinutosni. Bolovi koje osecas verovatno nagovestavaju da ces uskoro dobiti. Ako ne mozes da se smiris kupi u apoteci test za rano otkrivanje trudnoce ili cim pre kod ginekologa.

Ne boj se, bice sve u redu, pozzzzzzz
Marinaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 10:35 pm

Post od Marinaaa »

Hvala svima,javicu vam sve...
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

tamaraft napisao:Ma jeste sad, svaka koja spava sa dechkom je odmah i trudna, ajde bre zene trgnite se iz malogradjanshtine i shpanskih serija.

Nisi trudna vec se tvoje telo sasvim drugachije sada ponasha!

Ti si mlada ali to ne opravdava tvoje neznanej o svom telu! Knjigu u ruke ili internet i saznaj sve o svom telu pre nego shto se opet nadjesh u slichnoj situaciji, i naravno poseti ginekologa, vreme je vec da to uradish pogotovo sada kada si aktivna!
*Tamaraft u pravu si skroz i ja se cesto pitam: Da li ovde ove devojcice puno zele da ostanu u drugom stanju,pa ocekuju pozitivan odgovor ili je to sve neznanje pa ih plasi?Bolje da se na vreme edukuju,jer ce im to u zivotu praviti veoma velike probleme i psihicke i fizioloske.

I ja mislim da je mala verovatnoca da si trudna,sacekaj malo....i ne brini sve je to normalno.Ima vremena i za decu i sve ihhhhhhhhhhh..

Topli pozdrav za sve! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
ambiental
Novi član
Novi član

Post od ambiental »

Iva i Tamara, nismo ovde da drzimo pridike ljudima koji su ionako vec zabrinuti, nego da pomazemo jedni drugima.

Pozdrav[/quote]
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

ambiental napisao:Iva i Tamara, nismo ovde da drzimo pridike ljudima koji su ionako vec zabrinuti, nego da pomazemo jedni drugima.

Pozdrav
[/quote]

PA I VI TAMARIFT I MENI SAD DRZITE PRIDIKU!!!!! :roll:

Nemojte da komentarisete nesto sto i sami radite.....Ali ovo je klasican psiholoski problem,da sugerisemo samo one stvari koje ne volimo u nama samima....

I Vama pozdrav! :P :P :P :P :P
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

ambiental napisao:Iva i Tamara, nismo ovde da drzimo pridike ljudima koji su ionako vec zabrinuti, nego da pomazemo jedni drugima.

Pozdrav
[/quote]

Jedina pomoc koju ova mlada zena sebi moze da pruzi je da se edukuje i sada kad se vec upustila u seksuaalne odnose da shvati da mora da odraste i postane neko ko o svom telu misli i zna poneshto, a ne da misli o detinjim stvarima! Da nauchi shta se sa njenim telom deshava kada izgubi nevinost, koji hormoni pochinju da deluju, na koji nachin deluju, da nauchi shta je to normalan menstrualni ciklus i kada se regulishe i na koji nachin a ne da se sve zadrz na prichama mame i tate koji inache i ne prichaju u svemu ovome sa svojom decom. Dokaz tome su ovakve rasprave na internetu, sa potpunim strancima!

Ja sam na pitanje odgovorila a da li cu uz odgovor reci josh neshto to je samo moja odluka i moje pravo kao uchesnika ovakvih javnih dopisivanja, a shta neko misli o njima zaista u mom svetu nije bitno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

ivamatic napisao: i ja se cesto pitam: Da li ovde ove devojcice puno zele da ostanu u drugom stanju,pa ocekuju pozitivan odgovor ili je to sve neznanje pa ih plasi?Bolje da se na vreme edukuju,jer ce im to u zivotu praviti veoma velike probleme i psihicke i fizioloske.

ivamatic napisao: Nemojte da komentarisete nesto sto i sami radite.....Ali ovo je klasican psiholoski problem,da sugerisemo samo one stvari koje ne volimo u nama samima....
U pravu si, vidi se i na tvom primeru! :P
ambiental
Novi član
Novi član

Post od ambiental »

Pozdrav svima,
mislim da je u slucaju alarmantnog problema prioritet da se tako nesto resi, a ne kritika zbog nedostatka edukacije. To nikome nije od koristi.
I u takvim slucajevima je neophodan psiholoski pristup.

Caos!!!
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Pozdrav svima. Pažljivo sam pročitala sve što ste napisali i drago mi je da ste spremni da dobronamerno posavetujete zabrinutu devojčicu ( svako na svoj način naravno) Ja ima dva sina njenih godina i nadam se da će se, ako budu imali ovakav problem, prvo meni obratiti. Da me ne shvatite pogrešno, mislim da sa decom treba razgovarati otvoreno, bez zadrške o ovakvim stvarima jer su oni i pored svega što MISLE da znaju, pročitaju, popričaju sa drgaricama ipak samo DECA koja misle da su odrasli.
Trudim se da sa decom izgradim odnos poverenja ,posebno kada su ovakve stvari u pitanju jer povlače sa sobom hiljadu drugih problema i zato osećam potrebu da ovoj devojčici poručim da razgovara sa roditeljima a oni će već znati šta im je činiti.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

Gala06 napisao:
ivamatic napisao: i ja se cesto pitam: Da li ovde ove devojcice puno zele da ostanu u drugom stanju,pa ocekuju pozitivan odgovor ili je to sve neznanje pa ih plasi?Bolje da se na vreme edukuju,jer ce im to u zivotu praviti veoma velike probleme i psihicke i fizioloske.

ivamatic napisao: Nemojte da komentarisete nesto sto i sami radite.....Ali ovo je klasican psiholoski problem,da sugerisemo samo one stvari koje ne volimo u nama samima....
U pravu si, vidi se i na tvom primeru! :P
He he ehe he e naravno,kada sam rekla "sugerisemo"mislila sam i na sebe ,to svi rade,ukljucujuci i tebe,ali trebalo bi malo pazljivije da citas sta je napisano,ali to ko na koji nacin cita i kako ,to vec nije moj problem!

Srdacan pozdrav! :P :P :P :P :P
ivs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 24, 2005 12:55 am

Post od ivs »

ivamatic napisao:

Pozdrav
PA I VI TAMARIFT I MENI SAD DRZITE PRIDIKU!!!!! :roll:

Nemojte da komentarisete nesto sto i sami radite.....Ali ovo je klasican psiholoski problem,da sugerisemo samo one stvari koje ne volimo u nama samima....

I Vama pozdrav! :P :P :P :P :P
Ivamatic vidi se da si ti jako iskompleksirana i frustrirana osoba. Moj savet za tebe: vise sexa a manje proseravanja po forumima! :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Slika
Odgovori