e pa mogu da vam kazem da sam konacno i to zavrsila, uradila sam HSG! moram vam reci da sam, iskreno osjetila razocarenje, jer je sve u redu. mislila sam da ce to rijesiti moj problem, ali ipak nije... sta sada?
sad sam u dilemi gdje da krenem? zivim u PG, imamo kliniku Life, ali u poslednjih godinu dana, svi jako hvale bolnicu na Cetinju.. psihicki sam spremna za VTO
Gde uraditi HSG? (sva iskustva dobrodosla)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lady 79,
Ako su ti jajovodi prohodni i ako je spermogram dobar obično se ne radi VTO jer je to poslednje što se radi ako ništa drugo ne uspe.
Trebalo bi prvo ispitati hormonski status i videti da li ima ovulacije (folikulometrija) a onda, kada se nadje uzrok ići na stimulaciju ovulacije sa ili bez insemenacije, zavisno od uzroka.
Endometrioza je isto ozbiljniji problem i to se dijagnostikuje i istovremeno uklanja laporaskopijom. Ona se ne radi ako ne postoje očigledne indicije da endometrioza postoji ili u slučaju neuspelih stimulacija.
Što se bolnica tiče u CG, nemam pojma ali u Beogradu znam gde šta i kako.
Pozrav i sretno!
Ako su ti jajovodi prohodni i ako je spermogram dobar obično se ne radi VTO jer je to poslednje što se radi ako ništa drugo ne uspe.
Trebalo bi prvo ispitati hormonski status i videti da li ima ovulacije (folikulometrija) a onda, kada se nadje uzrok ići na stimulaciju ovulacije sa ili bez insemenacije, zavisno od uzroka.
Endometrioza je isto ozbiljniji problem i to se dijagnostikuje i istovremeno uklanja laporaskopijom. Ona se ne radi ako ne postoje očigledne indicije da endometrioza postoji ili u slučaju neuspelih stimulacija.
Što se bolnica tiče u CG, nemam pojma ali u Beogradu znam gde šta i kako.
Pozrav i sretno!
- meco
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 4:30 pm
- Kontakt:
draga lady 79 i ja sam iz podgorice i nemam ti neko iskustvo bas najljepse sto mozes procitati iz mojih poruka !
posle svih muka kojih su mi priredili doktori u pg i na cetinj ja sam imala vanmatericnu trudnocu i na kraju su mi odstanili jajovod i odradili laparaskopiju lijevog jajovoda !
zelim ti puno srece jer to nam je najvise potrbno sa ovim nasim doktorima
posle svih muka kojih su mi priredili doktori u pg i na cetinj ja sam imala vanmatericnu trudnocu i na kraju su mi odstanili jajovod i odradili laparaskopiju lijevog jajovoda !
zelim ti puno srece jer to nam je najvise potrbno sa ovim nasim doktorima
osmijeh produzuje ZIVOT i daje nadu za bolje sjutra ljudima oko tebe, zato OSMIJEHNI SE
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 7:15 pm
jesa71 napisao:Andjela:
-odmah promeni lekara,to sto o njemu govoris je necuveno
-NIJE TACNO da laparoskopija toliko kosta,zapravo mnogo mnogo manje
-naravno da testove treba da uradis pod OBAVEZNO da prilikom postupka ne bi doslo do eventualnog sirenja infekcije
Potpuno te razumem,poslacu ti PP sa cenama u gradu i imenima lekara i klinika koje rade dijagnosticke postupke te vrste pa razmiusli jos jednom...ti samo prolazis putem kojim smo mi vec prosle,kad vec nemas lekara iskoristi pomoc prijatelja.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 7:15 pm
nova clanica
cao svima...kao sto vidite po predhodnim greskama ja sam nova clanica...vec godinu dana se lecim od steriliteta...krenuli smo lecenje od folikulometrije i povremeno su izostajale ovulacije zbog cega sam pila klomifen...nakon cega sam imala problem sa prolaktinom i to je sada sanirano,ali jos uvek pijem th. bromokriptin...ono sto jeste moja dilema je preporuka mog lekara da uradim laparoskopiju da se ustanovi da li postoji mehanicka prepreka,a drugih da uradim HSG...da li neko moze da mi priblizi ove dve metode i pomogne mi da resim dilemu,jer lekar nema puno vremena da se udubljuje u objasnjenj
Molim za savet.
Planiram trudnocu, a imala sam infekciju hlamidijom, mozda oko godinu dana nisam znala da je imam, a za to vreme sam osecala povremene bolove u donjem stomaku i jajnicima. Zanima me da li bih ja pre svega trebala uraditi HSG, ili mozemo bez bojazni da pocnemo da radimo na trudnoci, pa ako do nje ne dodje, onda da uradim HSG? Najvise me je strah vanmatericne trudnoce, pa me zanima sta se u ovakvom slucaju preporucuje? Koliko je rizicno raditi na bebi ako vec znam da sam imala hlamidiju, a ne produvati jajovode pre toga?
Hvala
Planiram trudnocu, a imala sam infekciju hlamidijom, mozda oko godinu dana nisam znala da je imam, a za to vreme sam osecala povremene bolove u donjem stomaku i jajnicima. Zanima me da li bih ja pre svega trebala uraditi HSG, ili mozemo bez bojazni da pocnemo da radimo na trudnoci, pa ako do nje ne dodje, onda da uradim HSG? Najvise me je strah vanmatericne trudnoce, pa me zanima sta se u ovakvom slucaju preporucuje? Koliko je rizicno raditi na bebi ako vec znam da sam imala hlamidiju, a ne produvati jajovode pre toga?
Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 12:21 am
Cao
I meni je prvobitno pronadjena hlamidija, i mogu ti reci ko zna od kad je vucem. Mislila sam da mi je to sigurno zacepilo jajovode, zato sto vec skoro godinu i po dana radimo na detetu. Kad sam se oslobodila hlamidije, ato je hvala Bogu bilo posle prve terapije antibioticima, dr me je poslala na HSG. To mi je radjeno pre dva dana, i jajovodi su prohodni. Ako nekog interesuje, radila sam u Frontu i bas sam zadovoljna. Oni imaju bas organizovano savetovaliste za sterilitet, i sve informacije mogu se dobiti tu. Jedina je mana sto morate da racunate na tri slobodna dana, koliko se kod njih ostaje u bolnici. Ali, sama intervencija kratko traje, prespava se zbog anestezije, tako da stvarno nije nista strasno. Meni nekako ono osoblje, lekari i sestre koje sam za tih par dana sretala, ulivaju poverenje. Sada mi je dr koja je to radila rekla da imam tri meseca fore da napravimo dete, ako nista ne bude da joj se javim pa da vidimo sta cemo dalje.
Sve u svemu, nista strasno, a ipak jedan korak blize cilju tj. bebironu. Ako nekoga interesuju detalji, slobodno neka me pita.
Sve u svemu, nista strasno, a ipak jedan korak blize cilju tj. bebironu. Ako nekoga interesuju detalji, slobodno neka me pita.
Ponekad nije dovoljan samo razum.
Re: Gde uraditi HSG? (sva iskustva dobrodosla)
Pozdrav svima!!
I ja sam radila HSG u ordinaciji "Soldo" u Beogradu.
Iskustvo: posle raznih naplasenih prica, posle intrvencije , iste mogu da bacim u vodu. To je jednostavno jedan bezbolan deo.. devojke, verujte mi da me vise boli stomak kada dobijem menzis nego nakon HSG_a
Samo napred , resavajte svoje probleme!

I ja sam radila HSG u ordinaciji "Soldo" u Beogradu.
Iskustvo: posle raznih naplasenih prica, posle intrvencije , iste mogu da bacim u vodu. To je jednostavno jedan bezbolan deo.. devojke, verujte mi da me vise boli stomak kada dobijem menzis nego nakon HSG_a
Samo napred , resavajte svoje probleme!

Pobeze mi post , a nisam sve napisala
Nego ja imam sada jos 2 stvari da zavrsim:
1. Laparoskopiju ( mislim da je to potrebno jer mi nisu prohodni jajovodi)
2. Histeroskopija - da mi uklone pregradu u materici , jer imam uterus septus
Moje je pitanje : Jeli su i ove 2 stvari bezbolne kao i hsg?
Ako jesu onda super, a ako nisu, sta me ceka da se pripremim...mislim pre svega psihicki
Pozdrav!!!
Nego ja imam sada jos 2 stvari da zavrsim:
1. Laparoskopiju ( mislim da je to potrebno jer mi nisu prohodni jajovodi)
2. Histeroskopija - da mi uklone pregradu u materici , jer imam uterus septus
Moje je pitanje : Jeli su i ove 2 stvari bezbolne kao i hsg?
Ako jesu onda super, a ako nisu, sta me ceka da se pripremim...mislim pre svega psihicki
Pozdrav!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Ja sam radila HSG i laporoskopiju.
HSG nije operacija a laporoskopija jeste.
Ali nije strašno.
Razlika je u tome što je za Laporoskopiju potrebna "prava" anestezija sa intubacijom a ne kratkotrajna kao za HSG. Budjenje iz anestezije je teže, npr ja ceo dan nisam uspela da ustanem iz kreveta, tek uveče, i jako mi se vrtelo u glavi. Ceo dan su mi davali neke infuzije jer sam bila sva komirana. Kući su me pustili sutradan, kretala sam se ali kao ranjenik jer me je boluckalo sve. Za jedno 5-7 dana sam bila ok. Dakle, ništa strašno i samo napred.
ps Ja sam HSG radila isto u soldu i isto sam bila jako zadovoljna. Laporoskopiju sam radila u državnoj bolnici i to svima preporučujem, ipak je to operacija.
Sretno.
HSG nije operacija a laporoskopija jeste.

Razlika je u tome što je za Laporoskopiju potrebna "prava" anestezija sa intubacijom a ne kratkotrajna kao za HSG. Budjenje iz anestezije je teže, npr ja ceo dan nisam uspela da ustanem iz kreveta, tek uveče, i jako mi se vrtelo u glavi. Ceo dan su mi davali neke infuzije jer sam bila sva komirana. Kući su me pustili sutradan, kretala sam se ali kao ranjenik jer me je boluckalo sve. Za jedno 5-7 dana sam bila ok. Dakle, ništa strašno i samo napred.
ps Ja sam HSG radila isto u soldu i isto sam bila jako zadovoljna. Laporoskopiju sam radila u državnoj bolnici i to svima preporučujem, ipak je to operacija.
Sretno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 02, 2016 8:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ja sam nova na forumu, osetila sam potrebu da podelim svoje iskustvo sa HSG-a. Pre nego sto sam uradila, danima sam citala tudja iskustva i dosta mi je to znacilo.
Nakon duge psihicke pripreme (godinu dana
), odlucila sam da napokon uradim HSG.
Doktorka koja me vodi mi je rekla da mogu da uradim u Visegradskoj ali da oni rade bez anestezije i da mozda mogu da probam u Frontu ili ako zelim privatno da odradim, preporucila mi je Soldo medicinu.
Ipak sam se odlucila za trecu varijantu, razlog je bio to sto nisam zelela da lezim u bolnici.
Pozvala sam ih, zakazala, rekli su mi koja je priprema (sterilni brisevi i krvna slika sa sedimentacijom), i koja je cena (15000 dinara).
Intervencija mi je bila zakazana u 10 sati, odmah su mi rekli da se skinem, dobije se kompresa u koju sam se uvila, odmah se stavi ulozak na gacice i to se ostavi u garderobi.
Dr Petar Ilic koji mi je radio intervenciju me je pitao neka osnovna pitanja, anesteziolog takodje (da li sam nekada bila u opstoj anesteziji i sl)
Nakon toga se legne na sto, polozaj je kao za ginekoloski pregled.
Pre svega doktor i obavi pregled, anesteziolog mi je stavila braunilu (nisam osetila, zaista), i onda pricaju neobavezno, koji je tok intervencije, koliko traje i sl.
U svemu tome, vec sam dobila anestetik i sledece cega se secam jeste da sam pricala sa njima ko me vodi od doktora. U tom momentu su pustili mog supruga da udje i ja sam tek tada shvatila da je intervencija gotova.
Ustala sam, obukla se, sedela malo, doneli su mi vodu, saopstili kakav je nalaz i nakon toga kuci
Stomak me je malo boleo nakon intervencije, malo vise uvece, popila sam Buskopan 2 tablete i sutradan sam bila kao nova
Nisam krvarila uopste, pijem Hemomycin 6 dana.
Sve u svemu ja sam zaista prezadovoljna strucnoscu i ljubaznoscu tima Soldo medicine.
Nakon duge psihicke pripreme (godinu dana

Doktorka koja me vodi mi je rekla da mogu da uradim u Visegradskoj ali da oni rade bez anestezije i da mozda mogu da probam u Frontu ili ako zelim privatno da odradim, preporucila mi je Soldo medicinu.
Ipak sam se odlucila za trecu varijantu, razlog je bio to sto nisam zelela da lezim u bolnici.
Pozvala sam ih, zakazala, rekli su mi koja je priprema (sterilni brisevi i krvna slika sa sedimentacijom), i koja je cena (15000 dinara).
Intervencija mi je bila zakazana u 10 sati, odmah su mi rekli da se skinem, dobije se kompresa u koju sam se uvila, odmah se stavi ulozak na gacice i to se ostavi u garderobi.
Dr Petar Ilic koji mi je radio intervenciju me je pitao neka osnovna pitanja, anesteziolog takodje (da li sam nekada bila u opstoj anesteziji i sl)
Nakon toga se legne na sto, polozaj je kao za ginekoloski pregled.
Pre svega doktor i obavi pregled, anesteziolog mi je stavila braunilu (nisam osetila, zaista), i onda pricaju neobavezno, koji je tok intervencije, koliko traje i sl.
U svemu tome, vec sam dobila anestetik i sledece cega se secam jeste da sam pricala sa njima ko me vodi od doktora. U tom momentu su pustili mog supruga da udje i ja sam tek tada shvatila da je intervencija gotova.
Ustala sam, obukla se, sedela malo, doneli su mi vodu, saopstili kakav je nalaz i nakon toga kuci

Stomak me je malo boleo nakon intervencije, malo vise uvece, popila sam Buskopan 2 tablete i sutradan sam bila kao nova

Nisam krvarila uopste, pijem Hemomycin 6 dana.
Sve u svemu ja sam zaista prezadovoljna strucnoscu i ljubaznoscu tima Soldo medicine.