Sobzirom da je tim nekim produvavanjem dobila rezultate da meni nisu jajovodi zacepljeni vec da je od samog stiska tj od grcenja prouzrokovanog bolom jer napominjem hsg je radjen bez ikakve anestezije doslo do toga da rastvor nije prosao kroz jajovode .
To produvavanje koje je starije od grcke je dovelo do toga da je rastvor prosao skroz tako da sam ja imala bolna ramena sto je po doktorima indikator da su jajovodi prohodni.
Jer posle prvog soka od hsg meni je sve jedno bilo hoce li da boli ili ne tako da sam se totalno bila opustila

I na osnovu toga doktorica mi je dala da pijem clomid radi povecanja ovulacije.
Medjutim po mome drugom doktoru moje ovulacije su redovne a folikula ne fali jer je pratio mjesecne ovulacije i folikule na ultrazvuku

Ali mi je isto tako rekao da ne bih smjela piti clomid jer njegove propratne reakcije su povecanje jajnika a samim tim moze da dodje do pojave cisti kojima sam inace sklona jer sam do skoro imala cistu i to povecu spremnu za operaciju kaja je na moju srecu pukla 2 dana pred ovulaciju

A nalaz histeroskopije pokazuje da mi je i materica kao i jajnici u odlicnom stanju te su zbog toga oni odlucili da ukoliko ne ostanem trudna u narednih 6 mjeseci idem na vantjelesnu.
A sto se tice doktora ni sama neznam koliko sam ih promijenila a gospodja koja je rekla da mi je materica podijeljena na dva dijela radi vantjelesne jedina sreca u tome jeste da ih neradi sama vec dolaze neki doktori iz italije i njemacke te mjesecno odradjuju njen posao a ona naravno uzima pare