EMBRIOTRANSFER I KASALJ

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Tamara79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

EMBRIOTRANSFER I KASALJ

Post od Tamara79 »

KAO PRVO POZDRAV SVIMA
JUCE SU MI UBACILI EMBRIONE ALI MOJ PROBLEM JE STO SAM PREHLADENA I PO MALO KASLJEM PA ME INTERESUJE DALI JE OPASNO POSTO SE MALO NAPREZEM DOK KASLJEM MOLIM VAS SVAKI ODGOVOR MI JE DOBRO DOSAO JAKO SE BRINEM :(
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Re: EMBRIOTRANSFER I KASALJ

Post od Gala06 »

Nije problem kasalj, ali leci prehladu jer nije pozeljena u trudnoci!
Kada se ubaci embrion, to ti je, kako su meni objasnili kao da ubacis...recimo trepavicu u sendvic od mamerlade. Trepavica se zalepi i nema sanse da ispadne!
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

Gala hvala ti mngo na odgovoru. :D
nadam se da ce uspeti. Javicu :D
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Post od JZM »

Cao Tamara79

Kako ide iscekivanje srecnog dana? U kojoj si klinici radila VTO?

ja sam u postupku kod Ivanovica i juce sam pocela sa Suprefaktom. Kako si podnosila hormonsku terapiju?

Drzim ti fige da sve bude kako si zamislila

pozz
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

Cao JZM
Mislim da je iscekivanje gore od terapije bar meni,terapiju sam podnela odlicno nisam imala nikakve komplikacije.U Svajcarskoj sam radila tu i zivim.Juce sam imala na trenutak bolove preko stomaka i leda i desnog jajnika :-? traje nekih 10 min pa prode samo juce danas sve ok sem sto neprimetno na gacicama imam braon sekret koliko je to dobro ili ne videcemo sutra ujutru vadim betu.A tebi zelim sve najbojle drzim i ja tebi fige :wink:
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Bice sve OK videces, obavezno sutra podeli svoju radost sa nama.
Svajcarska... neverovatna slucajnost. Meni je muz svajcarac i trenutno zivi na relaciji Basel-BGD jer ja nikako ne mogu da se odlucim da napustim posao i odselim u "obecanu zemlju", valjda ce mi trudnoca i bebe pomoci u tome...
puno pozdrava
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

Svasta, pa ja sam u Baselu koja slucajnost.
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Eto vidis kako je svet mali...
Jesi li rodjena u Swiss ili si naknadno dosla da zivis?
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

Ovde sam dosla sa 6 godina al veruj mi imam strasnu nostalgiju ipak je sloboda u nasoj Srbiji.Pretrazujem neke stranice u vezi ovog braonkastog sto mi se pojavilo na gacicama pa se brinem da ipak nije uspelo :cry: .Kad odprilike trebas da radis punkciju i u kojoj klinici samo opusteno i bice sve ok.
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Nemoj da te brine braonkasti trag na gacicama, to bi trebalo da bude dobar znak. Nisam htela da ga komentarisem kad sam ga procitala da nesto ne izbaksuziram.... ako se nije pojacavao u vecoj meri onda to najverovatnije znaci da ti je uspelo i da je taj tragic sve od menstruacije sto ces videti narednih 9 meseci...
Isti slucaj je bio i kod sestre i rodjake malo braonkastog sekreta i to je sve.
Zasto ne uradis test na trudnocu, da budes mirna. Predpostavljam da ti je sutra 14 dan od ET i sutra kada budes vadila betu ona ce imati vrednosti preko 200, sto znaci da test na trudnocu vec danas moze pozitivn da odreaguje.
Da li uzimas ultragestan ili neke slicne tablete progesterona?

Ja radim u BGD kod Goce Ivanovic, Ginekoloska ordinacija Ivanovic i trebalo bi oko 15.10 da bude punkcija ako sam dobro proracunala.

Bas sam nestrpljiva da cujem lepu vest od tebe. Sta je bio vas problem? Kod nas je los spermogram.
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

Mogu da ti kzem da si stvarno predivna ,hvala ti na podrsci ja se zaista nadam da ce i kod tebe biti sve u redu.Ja sam juce zvala mog ginekologa posto sam se zaista uplasila to sto mi curka i bolova pa mi je rekao sutra da vadim krv .Sutra mi je 10 dan od transfera,uradila sam ja test pokazao mi je nakon sat vremena bledu drugu crticu ,cudno mi je malo inace pokazuje od 5 do 10 min.
Do mene je problem imam zacepljen jajovod ,a drugi mi je odstranjen pre dve godine imala sam vanmatericnu trudnocu nazalost.Tako da nam je ovo 4 pokusaj ja se nadam i negubim snagu valda ce sve jednom da se zacne bebac. :wink:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Na zalost posle sat vremena test nema vrednost.(radila sam ih puno i vazi se samo ono sto se pokaze u vreme koje pise na uputstvu). No to sto crtice jos uvek nema na testu ne znaci nista. Najbolje je da uradis betu kao sto si i planirala. I meni je prvi test (prerano uradjen) bio negativan a evo ga moje malo sad trcka po kuci....
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

Hvala Dea na odgovoru i meni je to bilo malo cudno,nakon sat vremena videcu sutra sta kaze Beta hvala jos jednom
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Tamara, predpostavljam da ces u toku dana dobiti rezultate bete, molim te obavezno javi!
Deveti dan od zaceca je malcice rano da bi test pokazao trudnocu, meni su u klinici rekli da se test radi tek 14tog dana od prilike u vreme ocekivane menstruacije.
Dea je u pravu, testovi razlicito reaguju
Danas ti je verovatno jedan od najtezih dana u zivotu, ali izdrzi, videces da ce se isplatiti i da cemo se mi jos sretati po ginekoloskim ordinacijama u Baselu i meriti ciji je stomak veci...
Samo jos malo i onda ce nervoza oko iscekivanja pozitivne bete biti zamenjena nervozom oko iscekivanja prvog UZ i tako...
videces da ce se sav trud isplatiti
JZM
Aktivan član
Aktivan član

Post od JZM »

Tamara, nema te?
Jel sve OK?
Odgovori