doktor nije video bebu na ultrazvuku!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
doktor nije video bebu na ultrazvuku!!!
Htela sam da pitam da li je moguće da u 21. veku ginekolog ne vidi bebu na ultrazvuku?Naime,u maju sam se javila svom ginekologu zbog sumnje na trudnoću.Rečeno mi je: da verovatno nije jer imam hormonski poremećaj,ali da ipak izvršimo proveru na ultrazvuku.Ultrazvuk radim istog dana i moja doktorka konstatuje da nije u pitanju trudnoća(tada je plod bio star 9 nedelja-po kasnijim istraživanjima sa KCS).Počinju stravični bolovi,i ja skoro svakodnevno idem kod ginekologa.Dobijam terapiju za "upalu jajnika"(mada sam tvrdila da to nije ta vrsta bola)-12 gentamicina od 120(2 puta dnevno).Šalju me na ispitivanja kod drugih lekara i pijem:diklofenak duo.Pa onda po preporuci ginekologa odlazim kod lekara opšte prakse gde mi napamet,bez ikakvih analiza prepisuju:doksiciklin 4 kutije zbog "veroatno nekih bakterija".Ginekolog me je pregledao bar 10 puta i posle 3 meseca konstatovao TRUDNOĆU.Pustila me je da se obradujem,i ništa ne govoreći šalje me u Klinički centar Srbije u genetsko savetovalište.Na moje pitanje ZAŠTO-"to je normalno kada imate 30 godina".Počinj noćna mora u KCS.Razna ispitivanja,i pitanje "pa zašto ne rodite možda će biti zdravo"?Dve nedelje pakla,suza...Degradirana kao čovek,kao pacijent koji se redovno javljao lekarima!VI SIGURNO NI NE ŽELITE TU TRUDNOĆU,i drugi ne profesionalni komentari su me dotukli.Ginekolozi sa privatnih klinika su mi rekli da me slučajno niko ne nagovori narađanje jer dete sigurno neće biti zdravo.I konačno posle 3 nedelje komisija mi odobrava prekid trudnoće zbog konzumiranja zabranjenih lekova u trudnoći.
I ako je prošlo samo mesec dana od mog izlaska i bolnice,ja sam i sada polu-luda.Hoćete li probati da mi objasnite kako je moguće da se ovakva stvar desi u 21 veku,uz svu savremenu medicinsku opremu?Kome verovati?Da li su doktori stvarno doktori?
I ako je prošlo samo mesec dana od mog izlaska i bolnice,ja sam i sada polu-luda.Hoćete li probati da mi objasnite kako je moguće da se ovakva stvar desi u 21 veku,uz svu savremenu medicinsku opremu?Kome verovati?Da li su doktori stvarno doktori?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ivana, zanimanje lekara je lep ali i odgovoran posao. Zbog odredjenog broja ljudi koji svoj posao ne obavlja kako bi trebalo ne treba problem generalizovati. Bas zbog toga, da bi to sprecili, uvek kao mogucnost ostaje da tuzis lekara koji ti je prepisao stetnu, neadekvatnu terapiju i time ugrozio tvoje zdravlje. Nazalost, to defiitivno ne moze da nadoknadi gubitak koji si pretrpela.
Puno srece
Puno srece
Ne vredi da tuzi nikoga,ona je devojka dozivela stres zbog cele situacije,treba da cuva zivce kako bi naredne godine mogla da zatrudni ponovo i misli na bebu.
Ivana pokusaj da ne razmisljas mnogo o losem iskustvu koje si dozivela,gledaj da nadjes dobrog doktora za ubuduce koji ce ti se posvetiti vise,ja razumem kako ti je, i ja sutra treba da nosim bebu,i mene je tvoja prica potresla.
Sve najbolje..
Sara
Ivana pokusaj da ne razmisljas mnogo o losem iskustvu koje si dozivela,gledaj da nadjes dobrog doktora za ubuduce koji ce ti se posvetiti vise,ja razumem kako ti je, i ja sutra treba da nosim bebu,i mene je tvoja prica potresla.
Sve najbolje..
Sara
Ako će ti biti za utehu meni su posle operacije rekli da nemam desni jajnik i jajovod i da je tu skinuto pri prethodnoj operaciji da bi na drugoj kontroli posle ph nalaza ustanovili da ga ipak ima neki deo ali ga ima, bukvalno su mi rekli da će cista ponovo da formimra iako je poznato da meni operacije uopštne ne prijaju i eto zbog jedne ne konsultacije šta sve može da se desi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 05, 2006 1:10 am
vi stvarno ne znate sta je neodgovornost lekara. ja sam se porodila u oktobru i rodila blizance dva decaka posle dve nedelje sam primetila da jedan jako tesko dise i sve vreme mrda glavom na pitanje sta mu je doktor mi je odgovorio da je to zato sto je prejako upakovan u pelene... Da ne duzim malisa je umro zbog nezatvorenog duktusa koji mora da se zatvori 72 sata nakon porodjaja a to nemarnoscu lekara nije primeceno na vreme...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 9:43 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Maj 25, 2005 9:34 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Maj 25, 2005 9:34 pm
Znate sta, zaista je bolje da vise i ne dolazim na ovaj forum. Ono sto sam ovde procitao, to ni u najgorim horor filmovima nisam gledao. Plus ono sto citam u novinama svakodnevno (na primer, ona devojka koja je umrla jer je u pancevackoj bolnici nisu lecili od upale slepog creva koje je posle puklo). Ali, definitivno, ovo mi ujedno i mnogo znaci da znam na sta sve moram da budem spreman i cega sve ima.
Kapiram da ce ovu moju poruku izbrisati cim pre, ali moram da iskazem svoje licno misljenje po pitanju strucnosti lekara, bez zelje da bilo kog lekara odavde svrstavam u bilo koju grupu.
1/3 - "lekari" koji su na sumnjiv nacin dosli do diplome i koji bukvalno pojma nemaju sa medicinom (vas primer i primer te devojke iz Panceva).
1/3 - Izrazito neljubazni, bezobrazni, korumpirani lekari koji mrze sve oko sebe, mrze ustanovu u kojoj rade, mrze pacijente, mrze svoju platu, jednostavno oni su potpuno nezadovoljni zivotom. U tu grupu spada doktorka koja se pre neki dan izdrala na mog ujaka koji je pre 2-3 meseca imao infarkt zato sto je dosao kod nje na pregled. Rekla mu je: "Zasto ste dosli kod mene sada? Ima da dodjete samo ako padnete!!!".
1/3 - Lekari u pravom smislu te reci, saosecajni, kulturni ljudi, puni razumevanja, koji vole svoj posao i zele da pomognu ljudima.
Vidite, da je ovo normalna zemlja, taj "lekar" koji je vama konstatovao da niste trudi ne da ne bi vise nikada ali NIKADA radio u medicini nego bi isao u zatvor... ali ovde 2/3 lekara imaju su sektasi, imaju veoma jak lobi i iz nekih bolesnih razloga se maksimalno podrzavaju u takvim slucajevima. Primer je ona zena "lekar" koja uje uzela pare pa se posle par meseci vratila svom poslu kao da se nista nije desilo. Sta reci za coveka koji je svojim nesavesnim lecenjem ubio devojku iz Penceva?
Ogorcen sam i zbog toga sto se ovde podrazumeva da doktoru MORAJU da se daju pare za neku intervenciju, cisto da ga malo covek "casti", pred porodjaj, za ovo, za ono... to je ovde sve normalno... jednostavno, to moj mozak ne moze da shvati niti ce ikada moci...
Takodje me malo zaprepastava taj opusteni stav koji su neki od vas iskazali ovde... kao da se radi o nekoj stvari a ne o DETETU... kao da prestane da se nervira i da zaboravi na to da bi mogla opet da zatrudni... pa kao doktori su ljudi, i oni grese!?!?! Mislim, koje nebuloze...
I na kraju, sta da kazem, da smo ja i moja zena preziveli to sto ste vi preziveli, verujte mi da bih ja uzeo pravdu u svoje ruke... na licu mesta bih ubio te "lekare" koji su mi ubili dete...
Kapiram da ce ovu moju poruku izbrisati cim pre, ali moram da iskazem svoje licno misljenje po pitanju strucnosti lekara, bez zelje da bilo kog lekara odavde svrstavam u bilo koju grupu.
1/3 - "lekari" koji su na sumnjiv nacin dosli do diplome i koji bukvalno pojma nemaju sa medicinom (vas primer i primer te devojke iz Panceva).
1/3 - Izrazito neljubazni, bezobrazni, korumpirani lekari koji mrze sve oko sebe, mrze ustanovu u kojoj rade, mrze pacijente, mrze svoju platu, jednostavno oni su potpuno nezadovoljni zivotom. U tu grupu spada doktorka koja se pre neki dan izdrala na mog ujaka koji je pre 2-3 meseca imao infarkt zato sto je dosao kod nje na pregled. Rekla mu je: "Zasto ste dosli kod mene sada? Ima da dodjete samo ako padnete!!!".
1/3 - Lekari u pravom smislu te reci, saosecajni, kulturni ljudi, puni razumevanja, koji vole svoj posao i zele da pomognu ljudima.
Vidite, da je ovo normalna zemlja, taj "lekar" koji je vama konstatovao da niste trudi ne da ne bi vise nikada ali NIKADA radio u medicini nego bi isao u zatvor... ali ovde 2/3 lekara imaju su sektasi, imaju veoma jak lobi i iz nekih bolesnih razloga se maksimalno podrzavaju u takvim slucajevima. Primer je ona zena "lekar" koja uje uzela pare pa se posle par meseci vratila svom poslu kao da se nista nije desilo. Sta reci za coveka koji je svojim nesavesnim lecenjem ubio devojku iz Penceva?
Ogorcen sam i zbog toga sto se ovde podrazumeva da doktoru MORAJU da se daju pare za neku intervenciju, cisto da ga malo covek "casti", pred porodjaj, za ovo, za ono... to je ovde sve normalno... jednostavno, to moj mozak ne moze da shvati niti ce ikada moci...
Takodje me malo zaprepastava taj opusteni stav koji su neki od vas iskazali ovde... kao da se radi o nekoj stvari a ne o DETETU... kao da prestane da se nervira i da zaboravi na to da bi mogla opet da zatrudni... pa kao doktori su ljudi, i oni grese!?!?! Mislim, koje nebuloze...
I na kraju, sta da kazem, da smo ja i moja zena preziveli to sto ste vi preziveli, verujte mi da bih ja uzeo pravdu u svoje ruke... na licu mesta bih ubio te "lekare" koji su mi ubili dete...
``Nema pravde ni za ljude, ni za macke``...
Dok ovde zakoni ne pocnu da funkcionisu, dok lekari ne pocnu ne samo da gube licence za rad, vec i odrobijaju koju godinu, dok ne shvate da ne rade sa komadina namestaja, vec sa zivim ljudima i da je svaki zivot dragocen, cak i ako nije bolesno njihovo dete, roditelj, rodjak, prijatelj... Dok... dok... Bojim se da to nece biti skoro. Povezani su kao creva i nijedan lekar nikada nije svedocio protiv svog kolege. Kakva izvitoperena solidarnost. A da je lekarskom greskom umro neko njihov, da je neko njima blizak ostao invalid zbog nesavesnog lecenja?
Privatna praksa, drzavne institucije, ista je situacija. Kome pacijent moze da se obrati, gde da trazi pravdu? Lekarskim komorama, Srpskom lekarskom drustvu, pravosudju?
``Ja nisam covek, ja sam broj `` - da li pacijent treba tako da se oseca kada zatrazi lekarsku pomoc, da li neko uci buduce lekare na fakultetu da ce raditi sa zivim ljudima, ne sa virtuelnim pacijentima. Da li im se umesto etike predaje racunovodstvo - teza bolest, veca zarada?
Veliko hvala lekarima koji savesno lece pacijente, veliko hvala lekarima koji su svesni da je i lepa rec vec veliki korak ka izlecenju, veliko hvala svima koji znaju da je ljudski zivot najdragoceniji. Malo ih je, kao sto je malo svega dobrog u ovom sasavom svetu. A bolesti je sve vise i vise.
Dasa
Dok ovde zakoni ne pocnu da funkcionisu, dok lekari ne pocnu ne samo da gube licence za rad, vec i odrobijaju koju godinu, dok ne shvate da ne rade sa komadina namestaja, vec sa zivim ljudima i da je svaki zivot dragocen, cak i ako nije bolesno njihovo dete, roditelj, rodjak, prijatelj... Dok... dok... Bojim se da to nece biti skoro. Povezani su kao creva i nijedan lekar nikada nije svedocio protiv svog kolege. Kakva izvitoperena solidarnost. A da je lekarskom greskom umro neko njihov, da je neko njima blizak ostao invalid zbog nesavesnog lecenja?
Privatna praksa, drzavne institucije, ista je situacija. Kome pacijent moze da se obrati, gde da trazi pravdu? Lekarskim komorama, Srpskom lekarskom drustvu, pravosudju?
``Ja nisam covek, ja sam broj `` - da li pacijent treba tako da se oseca kada zatrazi lekarsku pomoc, da li neko uci buduce lekare na fakultetu da ce raditi sa zivim ljudima, ne sa virtuelnim pacijentima. Da li im se umesto etike predaje racunovodstvo - teza bolest, veca zarada?
Veliko hvala lekarima koji savesno lece pacijente, veliko hvala lekarima koji su svesni da je i lepa rec vec veliki korak ka izlecenju, veliko hvala svima koji znaju da je ljudski zivot najdragoceniji. Malo ih je, kao sto je malo svega dobrog u ovom sasavom svetu. A bolesti je sve vise i vise.
Dasa
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am
mislim da je svaki komentar suvišan, i muka mi je od te čuvene rečenice - pa ovo je Srbija! Pa šta, nismo u kamenom dobu ako smo u Srbiji....moja beba je dehidrirala trećeg dana života i izgubila 10% svoje težine čistom nemarnošću sestara....kada sam došla da se raspitam kod Dr o njegovom stanju, videla sam da leži upišan u mokrim pelenama i da je bljucnuo...bolje da vam ne kažem koji sam odgovor dobila...ne mogu sestre sve da postignu, ima mnogo beba...(radnja se dogadja u Višegradskoj na IV spratu...)