draga Bonbi,samo sprat nize u famoznoj Visegradskoj,malo je nedostajalo glavu da izgubim.....
Porodjaj je poceo najnormalnije,ali u jednostavno doslo je do zastoja porodjaja...drzali su me trinaest sati u agoniji dok sam se raspadala od bolova a nijedan jedini prst se nisam otvorila vise,tri prsta i ni makac dalje trinaest sati...A sta su doktori uradili???Bas nista....Ni jednu jedinu injekciju protiv bolova a kamoli carski rez...(Draga Obgyn nije mogla da veruje da mi nisu radili carski....)ja sam se ipak nekako porodila ali zbog svega toga zaradila sam obilno unutrasnje krvarenje...(To je ono sto se desava u onim starim filmovima-zena se poradja ali najednom pocinje da krvari i na kraju brzo umire...)Ja nisam mogla da verujem da mi se to dogadja....(Sta cu,nisam imala para da spremim koverticu za carski...)
Prezivela sam nekako...(Deset sat od mog porodjaja nisu dali da bilo ko od moje porodice uopste bude obavesten da sam se porodila.Zasto,niko mi nije rekao)
Znam da sam otisla od teme ali morala da ispricam i moje iskustvo,da potvrdim da je danas i ovde,nazalost,apsolutno sve moguce....Nazalost.....
doktor nije video bebu na ultrazvuku!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Gubitak tezine 5-10% u prvih nekoliko dana zivota je sasvim normalan (pogledaj ovde), i taj gubitak se upravo i desava zato sto iz bebinog organizma odlazi visak vode.bonbi napisao:moja beba je dehidrirala trećeg dana života i izgubila 10% svoje težine čistom nemarnošću sestara...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Zbog svih ovih prica draga marijar sam se ja odlucila da se porodim u KBC Zvezdara, bez prebijene pare sam otisla, za one tamo lekare mogu samo reci hvale da napisem, posebno za pedijatriju gde su smestene bebe.
Svi su mi govorili da sam luda sto sa blizancima ne idem u Front ili Visegradsku, a ja za ta dva porodilista nijednu lepu rec nisam cula, a da ne pricam da su sve moje drugarice koje su dobile bebe u zadnjih 6 meseci kuburile sa lose podvezanim pupcicima (sto je jos i najbanalnije od svega)
dusicalazicic
ne mogu da verujem da su toliko nemarni i bezobrazni ja bi im presudila sama, pa nisam ih ja nosila 9 meseci i bojala se svake noci da li ce sve biti kako treba, i dozivela da postanem majka da bi mi greska lekara uskratila da gledam kako raste, taj bi meni ostao bez obe ruke, da nikad vise ni jedno jedino dete ne pregleda.
Ka1 potpuno te podrzavam
Svaki put kad naletim na ovakve teme zgrozim se i sto je najgore zivim u strahu od odlaska kod pedijatra ili bilo kog lekara
Svi su mi govorili da sam luda sto sa blizancima ne idem u Front ili Visegradsku, a ja za ta dva porodilista nijednu lepu rec nisam cula, a da ne pricam da su sve moje drugarice koje su dobile bebe u zadnjih 6 meseci kuburile sa lose podvezanim pupcicima (sto je jos i najbanalnije od svega)
dusicalazicic

Ka1 potpuno te podrzavam
Svaki put kad naletim na ovakve teme zgrozim se i sto je najgore zivim u strahu od odlaska kod pedijatra ili bilo kog lekara
double trouble is my life
komentar
Ne mogu a da ne dodam na sve ovo i svoj komentar. Posle jedne normalne trudnoce, resila sam se na drugu. Izgledalo je da je sve u redu, kada je na redovnom ultrazvucnom pregledu dotorka konstatovala kako ne vidi plod i hitno me poslala u bolnicu. Pre odlaska u bolnicu, otisla sam u privatnu ginekolosku ordinaciju u susednom gradu, gde je doktor konstatovao kako se radi o misedu i takodje predlozio odlazak u bolnicu - HITNO (starost trudnoce bila je vise od 12. nedelja). A u bolnici - prvog dana samo obican ginekoloski pregled, drugog dana jedan ultrazvucni pregled, treceg dana jos jedan... Svakog dana su radjene analize krvi, a sve se okoncalo tako sto je poceo pobacaj i tek tada je uradjena kiretaza. Na moje pitanje sta su mogli biti uzroci, dobila sam odgovor kako je jedan spontani pobacaj u zivotu zene manje ozbiljna stvar nego bolestan zub. U svemu je strasno sto bi se ja ta tri dana u bolnici nadala da trudnoca moze da se odrzi, da mi lekar u privatnoj ordinaciji nije rekao da nema sansi za to...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 10:59 pm
citam ova pisma i ne mogu da verujem sta se sve desava u zdravstvu!!!
Mislila sam da samo ja imam losa iskustva sa nesavesnim i nestrucnim lekarima ali vidim da nas ima MNOGO!!!Mozda da osnujemo udruzenje ostecenih i istraumiranih pacijenata pa se zastitimo kao sto su se zastitili neprofesionalni lekari! Imam 38 godina i cerku od 15god. a prosle nedelje sam imala missed abortion i neopisivo sam besna na sve lekare i u drzavnim i u privatnim ordinacijama,a narocito sam besna na svoju nemoc i njihovu moc protekcije i zastite!Moze li mi neko reci nest vise o MISSED ABORTION I kako da se ponasam u sledecem pokusaju trudnoce.
Mislila sam da samo ja imam losa iskustva sa nesavesnim i nestrucnim lekarima ali vidim da nas ima MNOGO!!!Mozda da osnujemo udruzenje ostecenih i istraumiranih pacijenata pa se zastitimo kao sto su se zastitili neprofesionalni lekari! Imam 38 godina i cerku od 15god. a prosle nedelje sam imala missed abortion i neopisivo sam besna na sve lekare i u drzavnim i u privatnim ordinacijama,a narocito sam besna na svoju nemoc i njihovu moc protekcije i zastite!Moze li mi neko reci nest vise o MISSED ABORTION I kako da se ponasam u sledecem pokusaju trudnoce.
Ja sam juce dosla iz bolnice radjena mi je histeroskopija. I ovog puta sam se vratila sa traumama iz bolnice, sta se sve tamo vidi, cuje i dozivi nikome ne bih preporucila. Muka mi je i da pominjem.
RODJENA SAM U SRBIJI I UMRECU OD TOGA!
RODJENA SAM U SRBIJI I UMRECU OD TOGA!

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 01, 2006 7:30 pm
evo i ja cu se pridruziti vasoj prici ali iz Crne Gore tj Cetinja.Prije god dana sam izgubila bebu 4 dana poslije termina.Dr mi je na dan termina rekla da ne dolazim dok ne dobijem bolove i uradila mi CTG.Poslije 4 dana sam ja zvala i trazila da mi ponovo uradi Ctg ,na kojem se nijesu culi otkucaji a ni na ultrazvuku.Ona mi kaze da joj nije jasno sto i kako se desilo jer sam bila super trudnica .Bez obdukcije , dan danas cekam nalaz posteljice....A ja sam samo jedan od milion primjera , i u potpunosti se slazem sa vama,ali mi smo krivi sto im dozovoljavamo da prodju nekaznjeno