Diane 35
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 19, 2007 1:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Diane 35
Zbog dijagnoze policisticnih jajnika, vec 5 mjeseci pijem diane 35.
Za sada imam jako pozitivne utiske.
lice mi je jako cisto, sve akne su nestale, koza mi je jako njezna, maljavost mi se jako smanjila.
Menstruacije su postale uredne.
Ono sto mene zanima je da li ovaj lijek ima nezeljena dejstva na duge staze?
Posto je on i kontraceptivno sredstvo, da li moze izazvati sterilitet ili umanjiti reproduktivnu moc?
Za sada imam jako pozitivne utiske.
lice mi je jako cisto, sve akne su nestale, koza mi je jako njezna, maljavost mi se jako smanjila.
Menstruacije su postale uredne.
Ono sto mene zanima je da li ovaj lijek ima nezeljena dejstva na duge staze?
Posto je on i kontraceptivno sredstvo, da li moze izazvati sterilitet ili umanjiti reproduktivnu moc?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 19, 2007 1:18 pm
Re: Diane 35
Zar bas niko nema odgovor na moje pitanje?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
diane 35
Uopsteno sto se tice kontraceptivnih pilula,ja sam cula za oprecna misljenja,e sad kome verovati....ja sam sama pila Diane 35 do pre nedelju dana,nemam policisticne jajnike,pila sam ih zbog bubuljica i kao zastitu od trudnoce,a protiv bubuljica mi nisu nesto posebno pomogle,bar ne meni.Moj ginekolog mi je rekao da one smanjuju rizik od raka grlica materice,medjutim ja sam na par mesta cula da su zapravo pilule faktor rizika..
Kome verovati???Ne bih da te naplasim,moja drugarica je pila godinu i po dana i mali milion devojaka ih pije,tako da ja verujem da su ove druge tvrdnje cista laz!!!!
Ali tek toliko da znas sve strane.
Pozdrav

Ali tek toliko da znas sve strane.
Pozdrav
Ako imas cilj,naci ces i put do cilja...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Hehe, upravo sam guglala kontraceptivne pilule (sto me je i dovelo na ovaj forum
), pa evo sta sam nasla za sada:
- ne mogu izazvati sterilitet, niti umanjiti reproduktivnu moc, ona se vraca cim prestanes da koristis pilule
- smanjuju rizik dobijanja raka jajnika, materice i debelog creva (ovo poslednje nije dovoljno ispitano), ali povecavaju rizik dobijanja raka dojke, grlica materice (sto se moze spreciti redovnim testovima!) i jetre (izuzetno retki slucajevi).
- generalno treba izbegavati kombinaciju pusenje/pilule, zbog povecanog rizika od tromboze
E sada, moje iskustvo bas sa Diane 35: koristila sam ih godinu dana do pretprosle jeseni, kada sam napravila pauzu (he he, greska, pravljenje pauze zapravo nije potrebno mada mi je to savetovao ginekolog... ). Takodje imam policistican jajnik, i u roku od cetiri meseca lice mi se bilo iscistilo. Medjutim, oko 6 meseci nakon prestanka koriscenja, akne su mi se vratile, sto sam trpela neko vreme a onda odlucila da ponovo pocnem da uzimam Diane. Ali sada primecujem nesto na sta nisam obracala paznju kada sam ih koristila prvi put, a to je skandalozno nizak libido
Tako da moram ovo da dodam na listu nuspojava, jeste da necu umreti od toga ali ipak je grozno na momente
Ako se nista ne promeni za par meseci, odustacu od ovih pilula i traziti da mi prepisu neke druge.

- ne mogu izazvati sterilitet, niti umanjiti reproduktivnu moc, ona se vraca cim prestanes da koristis pilule
- smanjuju rizik dobijanja raka jajnika, materice i debelog creva (ovo poslednje nije dovoljno ispitano), ali povecavaju rizik dobijanja raka dojke, grlica materice (sto se moze spreciti redovnim testovima!) i jetre (izuzetno retki slucajevi).
- generalno treba izbegavati kombinaciju pusenje/pilule, zbog povecanog rizika od tromboze
E sada, moje iskustvo bas sa Diane 35: koristila sam ih godinu dana do pretprosle jeseni, kada sam napravila pauzu (he he, greska, pravljenje pauze zapravo nije potrebno mada mi je to savetovao ginekolog... ). Takodje imam policistican jajnik, i u roku od cetiri meseca lice mi se bilo iscistilo. Medjutim, oko 6 meseci nakon prestanka koriscenja, akne su mi se vratile, sto sam trpela neko vreme a onda odlucila da ponovo pocnem da uzimam Diane. Ali sada primecujem nesto na sta nisam obracala paznju kada sam ih koristila prvi put, a to je skandalozno nizak libido

Ha ha hadonka napisao: Ali sada primecujem nesto na sta nisam obracala paznju kada sam ih koristila prvi put, a to je skandalozno nizak libidoTako da moram ovo da dodam na listu nuspojava, jeste da necu umreti od toga ali ipak je grozno na momente
![]()

Ma slobodno se smej, i meni je toliko bizarno da mi dodje smesno ponekad... Mislim, jesu to pilule za kontracepciju, ali gde da deluju bas na taj nacin...nevenam napisao:Ha ha haVerujem da tebi nije smesno, a mene si bas nasmejala. Nisam znala da i to moze da se desi!

Marinaja napisao:E pa isti slucaj je bio sa mnom...![]()
![]()
Molim te reci mi, hoce li proci sa vremenom, ili si menjala pilule?

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
Donka,
Ja Diane 35 ne pijem vec mesec dana i ako se u skorije vreme budem vracala na pilule uopste,izbor ce pasti na neke druge,mozda Logest...
Ipak su mi uskratile svako uzivanje,hmmm sem sto sam eto bila zasticena od trudnoce,ali moja seksualna zelja-zabrinjavajuce je bilo!Prestala sam da ih pijem i moj libido je proradio
Pozdrav devojke!
Ja Diane 35 ne pijem vec mesec dana i ako se u skorije vreme budem vracala na pilule uopste,izbor ce pasti na neke druge,mozda Logest...
Ipak su mi uskratile svako uzivanje,hmmm sem sto sam eto bila zasticena od trudnoce,ali moja seksualna zelja-zabrinjavajuce je bilo!Prestala sam da ih pijem i moj libido je proradio

Pozdrav devojke!
Ako imas cilj,naci ces i put do cilja...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm