Diane 35
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Diane 35
Ja sam pila Diane 35 godinu i po dana. Generalno nisam imala nikakvih problema, lice mi se iscistilo, ciklusi su bili uredni... Medjutim pojavio mi se fibroadenom na dojci koji sam morala da operisem. Necu da tvrdim da su pilule izazvale pojavu dobrocudnog tumora ali posle procitanih komentara na nekim straim sajtovima iskreno sam se zapitala. Tako da posle mog iskustva ja nikad nikom ne bih preporucila diane.
Donka, ja sam diane pila sigurno 5 godina...I ja ih nikome ne bih preporucila. iz razgovora sa ginekologom, istina je ova: kontraceptivne pilule imitiraju prirodni balans u hormona u organizmu, i dok ih bijes tvoji jajnici spavaju, znaci nemaju nikakvu funkciju i ne proizvode jajne celije...Kada prestanes sa upotrebom, funkcija jajnika se vraca u normalu, ali to traje samo nekoliko meseci, znaci, oni rade kao da nemas PCO, jer su se odmorili i zaboravili na svoj problem, da to tako nazovem, ali posle par meseci taj problem se vraca...Pilule su terapija u neku ruku, ali ne za stalno...Ako ti nije neophodna ontracepcija, ja bih ti preporucila Cyclo proginovu, tablete koje pomazu da se u tvom organizmu desi odredjeni balans hormona oji su neophodni za normalan ciklus, ali oje nisu kontracepcija, jer je moguce da se ponekad desi i ovulacija. Ne znam jel ti poznato, ali policisticni jajnici prouzrokuju u velikom broju slucajeva anovulatorne cikluse, ili barem smanjen broj ovulacija na godisnjem nivou, sto zavisi od slucaja do slucaja...
Dijagnoza PCO se olako prepisuje pacijentima, pa bih ti savetovala da dobro razmotris sa svojim ginekologom tvoj hormonski status(uradi ga, ako nisi do sada) i da se posavetujes oko svega..
A kad budes zelela trudnocu, zene sa PCO na tome treba da rade malo vise, desi se i potpuno prirodno, ali ja bih da te upozorim, kako se ne bi razocarala, kao ja, nisam znala sta me ceka...
Nadam se da sam bila od pomoci,
Pozdrav!
Dijagnoza PCO se olako prepisuje pacijentima, pa bih ti savetovala da dobro razmotris sa svojim ginekologom tvoj hormonski status(uradi ga, ako nisi do sada) i da se posavetujes oko svega..
A kad budes zelela trudnocu, zene sa PCO na tome treba da rade malo vise, desi se i potpuno prirodno, ali ja bih da te upozorim, kako se ne bi razocarala, kao ja, nisam znala sta me ceka...
Nadam se da sam bila od pomoci,
Pozdrav!