cure dali ste cule za neku tarvu vitex agnus castus

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

ofelija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 12:59 pm

cure dali ste cule za neku tarvu vitex agnus castus

Post od ofelija »

Stigli su moi hormonski rezultati i navodno moj prolactin je pokacen.Posto nezelim da pijem nikave lekove :( bar za sad resila sam da potrazim pomoc od alternativnu medicinu.I zamislite postoe bilke posve nestetnih koje regulisu hormone a i prolaktin.To su pre svega vitex agnus castus ili u narodu poznat kao vitek.Dali je neko uopste pomogao neki caj ili :roll:
laky74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 11:41 am

Post od laky74 »

jeste a možeš piti i PMS FREE
pogledaj http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php? ... ght=vrkuta

ima dosta stvari
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Prolaktin je horomon stresa pre svega. Probaj da se opustis, probaj jogu, setnje, probaj da malo promenis stil zivota i vidi da li to utice na prolaktin...
ofelija
Novi član
Novi član

Post od ofelija »

Da cula sam za PMS free ali neznam dali mogu ja to da pijem.Ipak hormoni su veoma senzitivna stvar.Sta ako poremetim neki drug hormon? :( A i tarzila sam PMS FREE ovde ( ja sam iz Makedonije iz jedan veoma mali grad) ali kazu mi da to nema ovde.A ne bi htela da pijem Bromocripton uzeci u predvid koi su negovi side efects :roll: Zato sam resila da probam sa caevima i biljne lekove? Sta mislite?
mika43
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 1:01 pm

Post od mika43 »

Zavisi koliko ti je povišen prolaktin.To jeste hormon stresa ali kada je puno povećan treba odraditi mnoge analize o kojima ne bih sada da te ne plašim.
Za neznatna povećanja ovog hormona vredi pokušati sa biljnim preparatima.
ofelija
Novi član
Novi član

Post od ofelija »

Pa neznam dali je puno ili malo pokacen.Moj ginekolog nije rekako bas nista za dalje pretrage.A znam da se prave ako prolakin je povisen mnogo. :cry: Moj prolaktin na 3 dan ciklusa je 60 a normalna vrednost je od 1.3 do 25.0,Sta mislite dali je puno pokacen ili?Dali je neko imao iskustva sa pokacenim prolaktinom?
mika43
Stalni član
Stalni  član

Post od mika43 »

Pa nije baš malo-povišen je više nego duplo.Ja sam imala povišen prolaktin,obavila sam sve neophodne analize i već 1 godinu sam na bromokriptinu.
Kakvi su ti ostali hormoni?
Da li si nekad bila na folikulometriji?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Bromocriptin sam pila za zaustavljanje laktacije. Ne mogu vam ni opisati kroz kakav sam pakao prosla ( i fizicki i psihicki). Ne bih ga pila nikad vise, makar mi mleko curilo jos narednih 5 godina...
ofelija
Novi član
Novi član

Post od ofelija »

Ostali hormoni su mi malo vise ok.A folikuometrija nisam radila stavise neznam sta je to. :-? A stvarno ne bih htela da pijem bromocriptum zato sto sam imala lose iskustvo za lekovima.Svi lekovi nekako jako deluju na mene , a imam i nizak prag na torelancii bola.Ali uraducu sve sto mi kaze moj ginekolog kaze zato sto vec neko vreme pokusavam ostati u drugo stanje ali mi bas neide.Zato sam i proverila hormone.Prethdno sam nekoliko meseci pratila stanje sa folokula.Skoro nikad ne narastu kako treba , a imala sam jedan koi je bio dobar ali nije puko. :( Pisite mi ako imate neki savet.Puno je bolje kad porazgovaras sa nekim.Ovde i nemam bas sa kome da popricam.I da nezaboravim SRECAN BOZIK.Ili kako kazu u Makedonii ZA MNOGU GODINI DA E PRAZNIKOT, DA SME ZIVI I ZDRAVI. :D
ančica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 06, 2008 5:07 pm

Post od ančica »

ofelija napisao:Ostali hormoni su mi malo vise ok.A folikuometrija nisam radila stavise neznam sta je to. :-? A stvarno ne bih htela da pijem bromocriptum zato sto sam imala lose iskustvo za lekovima.Svi lekovi nekako jako deluju na mene , a imam i nizak prag na torelancii bola.Ali uraducu sve sto mi kaze moj ginekolog kaze zato sto vec neko vreme pokusavam ostati u drugo stanje ali mi bas neide.Zato sam i proverila hormone.Prethdno sam nekoliko meseci pratila stanje sa folokula.Skoro nikad ne narastu kako treba , a imala sam jedan koi je bio dobar ali nije puko. :( Pisite mi ako imate neki savet.Puno je bolje kad porazgovaras sa nekim.Ovde i nemam bas sa kome da popricam.I da nezaboravim SRECAN BOZIK.Ili kako kazu u Makedonii ZA MNOGU GODINI DA E PRAZNIKOT, DA SME ZIVI I ZDRAVI. :D
pa pračenje folikula je Folikumetrija :roll:
mika43
Stalni član
Stalni  član

Post od mika43 »

Kao što rekoše-praćenje rasta folikula je FOLIKULOMETRIJA.Kada folikuli ne rastu kako treba nema ni jajne ćelije,te nema ni oplodnje.
Uzročnik takvog stanja Ofelija je povišen prolaktin.Dok ga ne budeš regulisala nećeš imati dobre folikule,a samim tim ni j.ć. koje bi se oplodile.
Zavisi sad šta će ti tvoj ginekolog reći,ali većina njih se ne bakće mnogo hormonskim statusom,tako da bi trebala otići kod dobrog endokrinologa.Čudi me da ti tvoj lekar to nije predložio obzirom na rađenu i nezadovoljavajuću folikulometriju.
Lučenje prolaktina reguliše hipofiza te se radi NMR hipofize kako bi se ustanovilo da li postoje mikroadenomi odnosno prolaktinomi koji izazivaju povećano lučenje prolaktina.Leče se Bromokriptinom.
Dalje se rade provera očnog dna u slučaju da ti se ponekad javljaju duple slike pred očima.
Radi se i prolaktinski profil (vađenje prolaktina u nekoliko intervala tokom dana) da bi se ustanovilo kako i koliko se smanjuje u toku dana.
Dalje se proverava da li imaš iscedak iz dojke kao posledicu povišenog prolaktina.
Ako su sve analize u redu može biti prolaktinemija koja se ne leči.
U svakom slučaju stanje folikula koji prestaju da rastu u nekom periodu razvoja i ne rezultiraju pucanjem tj oslobađanjem jajne ćelije MORA biti lečeno.
Nadam se da te nisam mnogo uplašila navedenim analizama.Sve sam ja to prošla i sada je sve ok.
mika43
Stalni član
Stalni  član

Post od mika43 »

Zaboravih reći-Bromokriptin pijem više od godinu dana i samo prvih meseci sam imala malo niži krvni pritisak i kada se adaptira organizam -sve je ok.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Joj Mika ja sam za 2 nedelje sto sam pila Bromokriptin bila potpuno odlepila. Zdravstveno mi je bilo strasno lose, a psihicki i da ne pominjem. Ko PMS pa jedno 10 puta uvecan. Umalo da i dragog ostavim pod naletom hormonskog ludila. On je jedan samo kolutao ocima nije imao pojma sta ga je snasno iz cistog mira....
mika43
Stalni član
Stalni  član

Post od mika43 »

Dea,baš si me nasmejala.Pa nije valjda došlo do toga.Ja sam isto imala nekih sličnih promena ali prošle su pa sam ih i zaboravila.
Ako je stvarno neophodan Bromokriptin i ako je to prepreka kod ostajanja u drugom stanju-što se mora ,nije teško.
Pa ti si stvarno komična.Puno pozdrava od mene :D
ofelija
Novi član
Novi član

Post od ofelija »

Hvala vam puno za vase odgovore najverovatno cu morati raditi dalje pretrage.A ono sa ocima neznam mozda je to.Vec neko vreme imama problem za vidom i uvek imam problem kad se nesto dvizi prebrzo , jednostavno ne mogu da ga fokusiram.Muti mi se i tako to a da ne spominjem panicne napade , sa vrucinom , tesko disanje i srcelupanje.A srce mi je sve ok.Vise neznam od dakle da pocnem.A njaverovatno za sve su krivi hormoni. :cry: Ili mozda moi panicni napadi su uzrokovali pokacen prolaktin.Koliko puta sam bila samo kod doktora.A oni ono standardno , krv , urina , pritisak , EKG ,i sve je uredu.I normalno na kraju nemoj da se nerviras.I godinama tako. :roll: A niko ti nedaje upute , niko ti nista ne objasnanjava.Pa ja nisam doktor , ja nemogu sve da znam.Ali sad sam pocela da istrazujem na netu i tazicu upute sama ako oni vec nedaju.Hvala vam puno na vase odgovore.Ako imate neki savet pisite mi . Kisses za sve. :D
Odgovori