Cista na jajniku

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

biljaprsic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 18, 2006 5:34 pm

Post od biljaprsic »

posalji mi kod koga si bila. moji problemi su samo sa cistom, a shto se crnila tiche, samo pricham ono shto je moja drugarica uradila
maja kovacevic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 2:27 pm

Post od maja kovacevic »

Kod dr. Jovanovica na drugom spratu odeljenje steriliteta. Ponedeljkom radi ambulantu dole u prizemlju.
filipa7o
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 27, 2007 9:49 pm

Post od filipa7o »

evo da se i ja nadovezem na pohvale Narodnog Fronta i njihovih lekara...
ja sam takodje otisla u kliniku, bez ikakvog prethodnog poznanstva, samo dobila uput od svog ginekologa, jer nisam iz BG. primili su me super, zakazali operaciju, obavili je, uz placanje 20.000 dinara, onih za operaciju laserom, i nista vise...cak ni flasa pica za dr i 100gr kafe za sestre...a svi su bili ok, pocev od spremacica do nacelnika odeljenja.
komsinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 2:38 pm

Post od komsinica »

Cista
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Da ne otvaram novu temu, nadovezacu se na ovu...

Dakle, UZ-om su potvrdjene ciste na jajnicima (po 3), i dalje uradila sam hormonski status u 4. dana- hormoni u normalnim granicama. Menstruaciju dobijam redovno, ne boli me nesto jako, imam problem sa kozom (akne, bubuljice, ko zna sta su :evil: ), narocito izrazen poslednjih god. dana zbog cega sam htela da pocnem sa Diane 35 (a zbog toga i otisla kod ginekologa :roll: ).

Pa, jel ok da uzmem kontraceptive iako su mi hormoni dobri(mozda zbog cisti) ?

Zamolicu drage nase ginekologe za strucan savet... :roll:
filipa7o
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 27, 2007 9:49 pm

Post od filipa7o »

iksa, nisam ginekolog, ali ne bih ti preporucila da se na svoju ruku igras hormonalnim tabletama...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Pa da, zato se i mesecima spremam ali nikako da ih uzmem :roll: . Mada, izgleda da mi jedino to preostaje...
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:D Draga "Iksa",
jedva nađoh gde ste pisali o famoznim cistama i to tri! Nadam se da vam je UZ rađen vaginalnom sondom jer je preciznije? Najbolje je UZ uraditi u mestruaciji da bi se isključili folikuli (mehurići sa jajnom ćelijom) koji rastu tokom prve polovine ciklusa.
Dakle pošto se tačno utvrdi da imate ciste na jajnicima ukoliko ih zaista imate i ukoliko vam prave probleme možete uzeti antibebi pilule, o uslovima za njihovo uzimanje je već više puta pisano ne bih da se ponavljam.

PS opet ne iznosite vaše probleme u potpunosti, valjda očekujete da smo po malo i vidoviti!? :-?

Pozdrav Dr PeđaDj
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Dragi nas Dr PedjoDj,
mozda sam bila malo stura na informacijama (to je zato sto, znate vec, pacijenti umeju da se raspricaju pa iznose i bitne a mnogo cesce nebitne stvari, a onda ih MI, skromno (ponosno :D ) cu reci apsolventi medicine secemo i prekidamo), ispravicu se...

Iksa, 1981. god.

Glavne tegobe: bubuljice

Anamnesis morbi: tegobe pocele 2005. u vidu povremenih promena na kozi lica, opisuje ih kao bubuljice potkozne, flekice od rucnog rada, ne prolaze upotrebom kozmetickih preparata. Po preporuci dermatologa koristila ............. nije bilo efekta. Febr. 2007. javlja se ginekologu, kada su i otkrivene ciste na jajnicima (po 3), vrednosti hormona, 4. dana ciklusa u granicama normale. Ciklus uredan, skoro bezbolan, traje 5 dana.

Anamnesis vitae: negira bolesti od znacaja

Anamnesis familiae: negira bolesti od znacaja

Soc. epid. status: ne pusi, ne pije, zdravo se hrani :D ...

Pa, drPedjoDj, valjda sam bila malo detaljnija? :wink:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Poštovana koleginice,
Uz poštovanje uobičajnih kriterijuma za uzimanje anti bebi pilula, možete uzeti recimo Tbl Diane 35, a kod težih oblika akni anti-androgeni npr. Androcur (ciproteron acetat) tbl. 10mg/24h.

Pozdrav Dr PeđaDj
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Hvala na odgovoru, doktore. Tako sam i ja mislila, ali posto mi nije u karakteru da se "pravim pametna", rekoh bolje da pitam... Pa nisu bas "teske", ali dovoljne da me iznerviraju. :o
Jos jednom, hvala!
Odgovori