Moram da priznam, sviđa mi se način na koji povezujete stvari...Konstruktivno... Ionako je bitno da likovi na kraju balade, izmišljeni ili ne, stradaju... Ipak bi bilo previše obećati jednoj cisti antičku tragediju...
Nadam se da ću Vas za par meseci smarati pitanjima o serklažu i raznoraznim testovima za nas, potencijalne "mlade" trudnjače preko 36 godina...
Cista gustog sadržaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Cista gustog sadržaja
Dr ZLI... Evo mene opet... Cista je opet tu... I opet na levom jajniku... I opet gusta... Ali...
Nadam se da ću Vas za par meseci smarati pitanjima o serklažu i raznoraznim testovima za nas, potencijalne "mlade" trudnjače preko 36 godina...
Smaram, potpuno nočekivano... Trudna sam 10+4... I pored ciste i policističnog jajnika, godina i korištene zaštite...
Pitanja:
1.Da li je serklaž obavezan zbog konizacije koju sam imala?
2. Da li moram na CR zbog konizacije?
3. Šta sa cistom (dr kaže da sadane mogu da radim ca125 jer će biti povećan zbog trudnoće)?
4. Pojavio mi se trag braonkaste krvi i dobila sam Utrogestan...UZ pokazuje da imam mali hematom u materici, ali dr kaže da se ne vide tragovi svežeg krvarenja... Ustvari, to i nije krvarenje više braonkasti trag koji se povremeno pojavi... Da li je moguće da je to krvarenje od ciste?
5.Kakvo je Vaše mišljenje o CR sa spinalnom anestezijom?
Unapred hvala na odgovorima...
Smaram, potpuno nočekivano... Trudna sam 10+4... I pored ciste i policističnog jajnika, godina i korištene zaštite...
Pitanja:
3. Šta sa cistom (dr kaže da sadane mogu da radim ca125 jer će biti povećan zbog trudnoće)?
4. Pojavio mi se trag braonkaste krvi i dobila sam Utrogestan...UZ pokazuje da imam mali hematom u materici, ali dr kaže da se ne vide tragovi svežeg krvarenja... Ustvari, to i nije krvarenje više braonkasti trag koji se povremeno pojavi... Da li je moguće da je to krvarenje od ciste?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Niste valjda sve ovo vreme pili Orgametril i Ciprocinal???!Sonja01 napisao:Dr Zli,rađena je klasična konizacija, za serklaž ne znam, ali s obzirom da sam se porodila na carski rez zato što se stomak nije spuštao, a karlične mere bile ...........možda i neće biti potreban. Ipak se i dalje nadam da će cista da bude manja na kontroli, ali kako se dan D bliži počeću da ujedam sve oko sebeLaičko razmišljanje, iliti puste želje: a možda i nije tako velika kada su i ona i jajnik zajedno 55x45, a jajnik sam 25x20. Sada, kada bi matematika funkcionisala u medicini, cista bi bila oko 30x25, a svuda piše da se operišu samo one preko 5-8 cm. S obzirom na to da ih upoređuju s mandarinom ili jabukom, u životu više neću da probam te voćkice. Kako god, završila sam i sa antibiotikom, sada se kljukam samo čajem, vitaminom C i E i čekam...(Tek sada razumem kako je bilo onoj dvojici dok su čekali Godoa...). Inače ne znam da li je to dobro ili loše, ali ovo mi je prva menstruacija da su me jajnici probadali. U stvari, tek sam sad i skontala gde se nalaze... Malo je svetlija nego inače, ali valjda tako treba...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Serklaž ne mora da bude obavezan, potrebno je praćenje i ultrazvučna cervikometrijaSonja01 napisao:Dr ZLI... Evo mene opet... Cista je opet tu... I opet na levom jajniku... I opet gusta... Ali...
Pitanja:
A šta vam je to CR?
Cistu neka vam na ultrazvukui pogleda neko normalan (a ne ta vaša Lukrecija Bordžija

Taj oskudni braonkasti iscedak je normalan kod žena koje imaju policistične jajnike...

I dalje ne znam šta vam je CR...

Nisam pila ništa još od vremena kada je ciste nestalo (jul-avgust)... Dr je videla cistu na UZ pre dvadesetak dana kada sam otišla da potvrdi trudnoću (prvo sam kući uradila test koji je pokazao dve linije)...
CR-carski rez. Prvi porođaj, pre 10 godina je završen carskim rezom, ali ga dr preporučuje zbog konizacije da se ne bi grlić pocepao.
Ne znamda li su Vam stigle poruke na pp...
Dabl test:
Age 37.1
Weight 54.5 kg
Smoking yes
CRL 47 mm
AM 11+1 UZ 12
Rezultati stigli
fb-hCG 36.77 ng/ml o.79 Corr. MoM
PAAP-A 2.69 mlU/ml 1.50 Corr. MoM
Nuchal transluency 1.00mm 0.78 Corr. MoM
Nasal bone 2mm