Cista gustog sadržaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Cista gustog sadržaja
I još da dodam: i jesam dobijala na 26-27 dana zadnja 3 meseca, a uobičajeno je, kod mene, na 30 dana... sada, da li to ima veze... Imam još 3-4 dana do.................kontrole...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Na žalost ili na sreću, medicina nije egzaktna nauka...Sonja01 napisao:I još da dodam: i jesam dobijala na 26-27 dana zadnja 3 meseca, a uobičajeno je, kod mene, na 30 dana... sada, da li to ima veze... Imam još 3-4 dana do.................kontrole...
Nestrpljivo čekam kontrolu

Verovatno pozitivno: nema bolova u stomaku kao prethodnih meseci. Da li to znači da sam se rešila upale? Jedino mi preostaje da nađem kako se na grčkom kažu neke bitne reči ako mi se nešto desi dok sam na moru. Još februara sam uplatila more i nema šanse da ne odem... Čekam kontrolu...grrrrrrrrrrrrrrrrrr
Pozdrav Sonja01,ne mogu da verujem,skoro isto razmisljamo...te nase ciste i bolovi,muka..Takodje me je strah da bilo gde otputujem,pogotovo na more.Mada svi lekari kazu da je more lek za te tzv,zenske boljke.Ja svake godine bukvalno kukam,placem,zbog straha da mi se nesto ne desi,na kraju me ubede i mogu ti reci da mi je prijalo.Svake god.idemo u Grcku,Egejsko more toplo,kazu,suncanje prija jajnicima,nikakve tegobe nisam imala,prijala mi je setnja i igra sa klincem u plicaku,pila sam Orgametril tako da sam uknapila da tih dana ne krvarim.Naravno,ponela sam hrpu lekova,svi su mi se smejali,ali neka,za na daj Boze,strana zemlja,jos suprug kaze:"jos ponesi bocu infuzije i jednu vestacku nogu,ako naidje neka ajkula".Eto,a kad im nesto zatreba,dodju i traze iz moje "skromne apoteke".Cak sam pomisljala,kao i ti da ponesem snimke sa UZ,za svaki slucaj.I ove god,me teraju u Grcku,mozda odemo,Pefkohori,Tasos ili Krf.Pisi kako ti je...Pozdrav. 

Mi idemo na Tasos. U dvorište smo postavili veliki bazen, a ja samo čežnjivlo gledam. Ovo je šok za mene, još uvek ne mogu da prihvatim to što mi se dešava i nadam se čudu. A od mora ne bih odustala... Mada, stomak me nije boleo i konačno ponovo imam struk, a ne naduvenu gnjecavu masu...
Evo i mene sa kontrole.
UZ: Uterus u RVF, 50x38x33mm. Endometrijum 4mm, enocervikalna sluznica crtasta.
Desni ovarijum 30x28mm, policističan, sa vencem periferno lokalizovanih folikula promera 6-7-8mm.
Levi ovarijum pretvoren u unilokularnu cistu ukupnog promera 63x53mm sa najvećim delom gustog hipohenog sadržaja, manji deo tečniji, hipoehogeniji, izdvaja se kapsula ciste debljine 2-3mm.(Doktorka i dalje misli da je u pitanju hemoragična cista) Dala sam krv za ca125, rezultati će biti gotovi večeras.
Duglus prazan.
Terapija: orgametril 2x1 dvanaest dana od 27.06.2011.
Dr Zli, molim za Vaše mišljenje. Da li je dobro to što više nije samo gusta nego ima i ređeg sadržaja, što je u kapsuli, što ipak izgleda nije endometrična?
UZ: Uterus u RVF, 50x38x33mm. Endometrijum 4mm, enocervikalna sluznica crtasta.
Desni ovarijum 30x28mm, policističan, sa vencem periferno lokalizovanih folikula promera 6-7-8mm.
Levi ovarijum pretvoren u unilokularnu cistu ukupnog promera 63x53mm sa najvećim delom gustog hipohenog sadržaja, manji deo tečniji, hipoehogeniji, izdvaja se kapsula ciste debljine 2-3mm.(Doktorka i dalje misli da je u pitanju hemoragična cista) Dala sam krv za ca125, rezultati će biti gotovi večeras.
Duglus prazan.
Terapija: orgametril 2x1 dvanaest dana od 27.06.2011.
Dr Zli, molim za Vaše mišljenje. Da li je dobro to što više nije samo gusta nego ima i ređeg sadržaja, što je u kapsuli, što ipak izgleda nije endometrična?
Stigli su i rezultati: CA 125: 18,36. Krvna slika odlična, takvu mi je doktorka poruku poslala, sutra ću da odem da preuzmem rezultate. Pao mi je kamen sa srca zbog ovog markera. E sad ću s ovom nakazom od ciste da se borim svim mogućim i nemogućim sredstvima. Kupila sam i Kombuhu, naručila i femisan A, čajeve već pijem, kljukaću se i dalje acerolom i vitaminom E, neću da jedem meso, neću da konzumiram mleko (samo probiotik sir i jogurt) , slatkiše ionako ne jedem, a ne jedem ni masnu hranu, a suhomesnate proizvode sam odavno skoro skroz izbacila iz upotrebe. Ćeraćemo se dva meseca pa ili će ona da se smanji ili ću ja na laparoskopiju...
-
- Aktivan član
Želim Vam puno uspeha u borbi...Sonja01 napisao:Stigli su i rezultati: CA 125: 18,36. Krvna slika odlična, takvu mi je doktorka poruku poslala, sutra ću da odem da preuzmem rezultate. Pao mi je kamen sa srca zbog ovog markera. E sad ću s ovom nakazom od ciste da se borim svim mogućim i nemogućim sredstvima. Kupila sam i Kombuhu, naručila i femisan A, čajeve već pijem, kljukaću se i dalje acerolom i vitaminom E, neću da jedem meso, neću da konzumiram mleko (samo probiotik sir i jogurt) , slatkiše ionako ne jedem, a ne jedem ni masnu hranu, a suhomesnate proizvode sam odavno skoro skroz izbacila iz upotrebe. Ćeraćemo se dva meseca pa ili će ona da se smanji ili ću ja na laparoskopiju...

Zasto strucna javnost malo zna (gotovo nista) o informacionoj medicini??
Koliko sam razumeo, sustina (i. Medicine) "nepoznate" medicinske nauke je da se ljudski organizam tretira kao vrlo slozen informacion sistem ili vrlo sofisticiran KOMPJUTER kakav svet ne poznaje. Mrtav covek nema softver. Problem je, kaze profesor, sto vecina savremenih doktora pokusava da problem softvera popravi lemilicom!?!?!? Preko 80% zdravstvenih problema nisu hardverski vec softverske prirode!!!!
Ovde Pogledajte:
http://www.youtube.com/user/Informacion ... 0lwapuzm28
http://www.youtube.com/watch?v=wf2CNERlHKI
http://www.youtube.com/watch?v=1XURpWGnJko
http://www.youtube.com/watch?v=EffxmCab ... re=related
BRAVO prof. Skripnjuk!!!!! Ovo je za Nobelovu nagradu!!
Bravo za makedonski Medicinski fakultet!
Koliko sam razumeo, sustina (i. Medicine) "nepoznate" medicinske nauke je da se ljudski organizam tretira kao vrlo slozen informacion sistem ili vrlo sofisticiran KOMPJUTER kakav svet ne poznaje. Mrtav covek nema softver. Problem je, kaze profesor, sto vecina savremenih doktora pokusava da problem softvera popravi lemilicom!?!?!? Preko 80% zdravstvenih problema nisu hardverski vec softverske prirode!!!!
Ovde Pogledajte:
http://www.youtube.com/user/Informacion ... 0lwapuzm28
http://www.youtube.com/watch?v=wf2CNERlHKI
http://www.youtube.com/watch?v=1XURpWGnJko
http://www.youtube.com/watch?v=EffxmCab ... re=related
BRAVO prof. Skripnjuk!!!!! Ovo je za Nobelovu nagradu!!
Bravo za makedonski Medicinski fakultet!
Evo i mene. Ne znam da li se cista smanjila, nestala ili možda porasla... Lagano prolazi ciklus, ništa neuobičajeno.. Stomak mi nije naduven, ne boli me, ponekad samo osetim kao neko grbuckanje i probadanje u jajnicima. Nastavljam terapiju prepisanim tabletama, čajevima, femisanom, vitaminima, šetnjama i pozitivnim mislima i nadam se dobrim rezultatima krajem avgusta...
Pravo sa ultrazvuka.
Uterus u maloj karlici lociran u središnjoj osovini, u anteverziofleksiji, dimenzija 54mm u sagitalnom, 44mm u transverzalnom i 34mm u anteroposteriornom dijametru. Miometrijum homogene građe, simetrične debljine prednjeg i zadnjeg zida. Endometrijum 6mm u proliferativnoj fazi. Adneksalni prostori obostrano jasno vidljivi. Desni jajnik 44x45mm policistične ehostrukture. Levi jajnik 33x23mm normalne ehosrukture. Duglusov prostor bez znakova za prisustvo slobodne tešnosti.
Dijagnoza: Uredan UZ nalaz.
GUSTE CISTE VIŠE NEMA!!!
Uterus u maloj karlici lociran u središnjoj osovini, u anteverziofleksiji, dimenzija 54mm u sagitalnom, 44mm u transverzalnom i 34mm u anteroposteriornom dijametru. Miometrijum homogene građe, simetrične debljine prednjeg i zadnjeg zida. Endometrijum 6mm u proliferativnoj fazi. Adneksalni prostori obostrano jasno vidljivi. Desni jajnik 44x45mm policistične ehostrukture. Levi jajnik 33x23mm normalne ehosrukture. Duglusov prostor bez znakova za prisustvo slobodne tešnosti.
GUSTE CISTE VIŠE NEMA!!!
Dobre vesti!Sonja01 napisao:Pravo sa ultrazvuka.
GUSTE CISTE VIŠE NEMA!!!

-
- Aktivan član
Znaci nije je ni bilo... Veliki pozdrav i lepo se provedite...Sonja01 napisao:Pravo sa ultrazvuka.
GUSTE CISTE VIŠE NEMA!!!
Kako to da je nije ni bilo?
Veliki pozdrav i za Vas i hvala na lepim željama...
Ipak ja nestaloj cisti dugujem baladu u epskom desetercu sa tragičnim krajem...po nju, naravno...
Ipak ja nestaloj cisti dugujem baladu u epskom desetercu sa tragičnim krajem...po nju, naravno...
-
- Aktivan član
Htedoh reci to nije bila cista gustog sadržaja već verovatno hemoragična cista žutog tela (inače fiziološka pojava)Sonja01 napisao:Kako to da je nije ni bilo?
Veliki pozdrav
P.S. Inače su likovi u tim epskim baladama uglavnom izmišljeni... :-*