Pa okretanje bebe su radili ovako.
Prvo su mi objasnili da ako dodje do komplikacija moraju da mi rade carski u punoj narkozi.
Onda su sat i po na CTGu posmatrali kako se beba ponasa. Proverili na ultrazvuku tacan polozaj.
Onda su dva lekara prionula na posao. Dakle bukvalno ti spolja kroz stomak uguraju sto dublje ruku i pokusavaju gurkanjem da pomere bebu u pravcu koji treba. Ne mogu da opisem koliko boli. Ja sam posle 5 minuta pokusavanja rekla da je ostave na miru.
Sto se carskog tice, sutradan sam vec bila na nogama. Sad dve nedelje posle porodjaja ko i da me nisu sekli. Bolnija mi je bila upala grudi koja se javila treci dan, pa ni dan danas nemam previse mleka za svoju beku i moram da se izmuzavam. No, sve u svemu nas dve prodjosmo kroz sve to i sada se mazimo po ceo dan.
Carski rez ako moze neko od lekara da mi odgovori
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Dea, čestitam!
A sada koju reč o carskom rezu. Nema carskog reza bez sečenja materičnog zida.
O "novoj" metodi carskog reza smo već pisali na ovom sajtu, pa potražite.
Trbušni zid se otvara po metodi Joel-Cohen, a carski rez se izvodi po metodi Misgav Ladach.
Ne shvatam zašto su okretali bebu ako su znali da će zbog uske karlice raditi carski rez?
Pozdrav Dr PeđaDj
A sada koju reč o carskom rezu. Nema carskog reza bez sečenja materičnog zida.
O "novoj" metodi carskog reza smo već pisali na ovom sajtu, pa potražite.
Trbušni zid se otvara po metodi Joel-Cohen, a carski rez se izvodi po metodi Misgav Ladach.
Ne shvatam zašto su okretali bebu ako su znali da će zbog uske karlice raditi carski rez?
Pozdrav Dr PeđaDj
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mislim da je u ovoj temi moj slucaj skroz istumban pa se ne vidi kako je to islo.
Dakle prvo sam zavrsila u bolnici zbog mogucnosti prevremenog porodjaja (u 29toj nedelji). Grlic je bio samo 5 mm. Tada su me odmah informisali o carskom (morala sam svakake papire da potpisem), jer rekose beba je mala i oni u tom slucaju ne rizikuju.
Posto sam ipak uspela da izguram i sa tako malim grlicem skoro do pred kraj, onda su odlucili da okrenu bebu. Kada to nije uspelo, pokusavali su da me ubede da se normalno porodim i tad su tek utvrdili da je karlica previse mala, i ostavili me na miru, zakazavsi mi carski rez. Sve u svemu ja sam se super oporavila, bebac dobro napreduje, jedino sto zbog karlicnog polozaja ima jedan iscasen kukic, pa sad nosimo Pavlic bandazer. Nadamo se da nece morati da joj stavljaju gips, ili da je ne daj boze operisu, no i da se sve to desi, vazno je da se sve to sad odmah sanira i da ona posle bude dobra i zdrava devojcica. Eto toliko od mene, bar sto se tice carskog reza s moje strane.
Dakle prvo sam zavrsila u bolnici zbog mogucnosti prevremenog porodjaja (u 29toj nedelji). Grlic je bio samo 5 mm. Tada su me odmah informisali o carskom (morala sam svakake papire da potpisem), jer rekose beba je mala i oni u tom slucaju ne rizikuju.
Posto sam ipak uspela da izguram i sa tako malim grlicem skoro do pred kraj, onda su odlucili da okrenu bebu. Kada to nije uspelo, pokusavali su da me ubede da se normalno porodim i tad su tek utvrdili da je karlica previse mala, i ostavili me na miru, zakazavsi mi carski rez. Sve u svemu ja sam se super oporavila, bebac dobro napreduje, jedino sto zbog karlicnog polozaja ima jedan iscasen kukic, pa sad nosimo Pavlic bandazer. Nadamo se da nece morati da joj stavljaju gips, ili da je ne daj boze operisu, no i da se sve to desi, vazno je da se sve to sad odmah sanira i da ona posle bude dobra i zdrava devojcica. Eto toliko od mene, bar sto se tice carskog reza s moje strane.