Candida I kondilomi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 3:13 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Candida I kondilomi
MOLIM ZA INFORMACIJU?
Dali se gljivice Candida I kondilomi mogu prenositi drugim putem osim polnim
hvala
Dali se gljivice Candida I kondilomi mogu prenositi drugim putem osim polnim
hvala
MAJA
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
da ne bih otvarala posebnu temu, postavicu pitanje ovde:
napipala sam na ulazu u vaginu, sa spoljne strane neku kvrzicu kao zrnce pirinca... kad sam se preko telefona konsultovala sa ginekologom, rekao mi je da ce to pre biti BERTOLINIJEVA ZLEZDA nego condilom.
rekao mi je da uzmem neki antibiotik da pijem na 12 sati po 2, celu kutiju i da ce mi to nestati...
inace, imam stalnu vezu i ne menjam partnere, tako da ne zelim da verujem da postoji mogucnost da je u pitanju condilom, prenesen polnim odnosom...
moze li neko da mi kaze nesto vise o bertolinijevoj zlezdi i koliko slicnosti ima sa kondilomima?
p.s.
da li se kondilomi isto manifestuju i kod muskaraca, spolja i u vidu bradavica?
napipala sam na ulazu u vaginu, sa spoljne strane neku kvrzicu kao zrnce pirinca... kad sam se preko telefona konsultovala sa ginekologom, rekao mi je da ce to pre biti BERTOLINIJEVA ZLEZDA nego condilom.
rekao mi je da uzmem neki antibiotik da pijem na 12 sati po 2, celu kutiju i da ce mi to nestati...
inace, imam stalnu vezu i ne menjam partnere, tako da ne zelim da verujem da postoji mogucnost da je u pitanju condilom, prenesen polnim odnosom...
moze li neko da mi kaze nesto vise o bertolinijevoj zlezdi i koliko slicnosti ima sa kondilomima?
p.s.
da li se kondilomi isto manifestuju i kod muskaraca, spolja i u vidu bradavica?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Molila bih sve koji znaju da mi odgovore - kako kandida i kondilomi uticu na mogucnost zaceca. Mojoj sestri su dijagnostikovane ove bakterije i koristila je vaginalete, mada su se posle 6-7 meseci ponovo pojavile. Zanima me da li to moze da utice na mogucnost zaceca posto vec godinu dana nista... ili je problem druge prirode, mada je radila sve potrebne analize i sve su OK???
candida se cesto dobija i posle upotrebe antibiotika,bez upotrebe nistatin tableta...................
a sto se tice kondiloma,mogu da se dobiju i preko toalet papira,u autobusu,narocito leti..............cak se pretpostavlja da je jedan od uzrocnih kondiloma upotreba samolepljivih ulozaka always............i jos puno razloga ima.................
ali u svakom slucaju sta ghod da je,na vreme mora da se leci,jer oba pojma mogu biti opasna po pitanju steriliteta.........................
a sto se tice kondiloma,mogu da se dobiju i preko toalet papira,u autobusu,narocito leti..............cak se pretpostavlja da je jedan od uzrocnih kondiloma upotreba samolepljivih ulozaka always............i jos puno razloga ima.................
ali u svakom slucaju sta ghod da je,na vreme mora da se leci,jer oba pojma mogu biti opasna po pitanju steriliteta.........................
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm
e da...
doktorka mi je napomenula da izbegavam tanga gacice, preuske pantalone i ALLWAYS uloske, tj. da koristim samo uloske sa pamucnom povrsinom, sto meni stvarno vise odgovara...
jos ranije sam cula da se infekcije mogu preneti kada odmah posle nekoga sednes na jos toplu stolicu, sto moze da se poveze sa sedistima u busu itd.
zvuci malo glupo, ali nije nemoguce...
doktorka mi je napomenula da izbegavam tanga gacice, preuske pantalone i ALLWAYS uloske, tj. da koristim samo uloske sa pamucnom povrsinom, sto meni stvarno vise odgovara...
jos ranije sam cula da se infekcije mogu preneti kada odmah posle nekoga sednes na jos toplu stolicu, sto moze da se poveze sa sedistima u busu itd.
zvuci malo glupo, ali nije nemoguce...
-
- Stalni član
-
- Stalni član