Candida I kondilomi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

MAJADC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 3:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Candida I kondilomi

Post od MAJADC »

MOLIM ZA INFORMACIJU?
Dali se gljivice Candida I kondilomi mogu prenositi drugim putem osim polnim
hvala
MAJA
aneta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 10, 2004 6:05 pm
Kontakt:

Post od aneta »

candidu mozes dobiti sigurno ne samo polnim putem,a za kondilome se veruje da se prenose najcesce polnim putem,mada je moguce dobiti ih i na neke druge nacine,npr. upotrebom istog peskira. U svakom slucaju jako su rasprostranjeni iako se malo prica o tome,a znaju biti vrlo dosadni.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Nacelno je odgovor Anete tacan. I jedno i drugo treba leciti. Prim. Dr lj.Presetnik
san21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2004 12:19 pm
Kontakt:

Post od san21 »

imam kondilome, doktor mi kaze da se sa njima ne moze raditi nista, jer su sitni, kaze:"vagina mi je kao posuta brasnom"
kaze, da su oni nesto kao posledica prehlade i slabosti imuniteta, momak ih nema
treba li da ih lecim nekako, ili ce da se povuku?!
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Potrebno je da koristis antioksidante, kao sto su Vit. E, C ili A ili konezim Q 10, i da se ponovo za mesec dva javis svom Dr da vidis , da li rastu ili ne. Dogadja se i da se povuku, mada znatno redje, od toga da se povecaju, te stoga idi na redovne kontrole.
icognito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 08, 2005 12:51 am

Post od icognito »

da ne bih otvarala posebnu temu, postavicu pitanje ovde:
napipala sam na ulazu u vaginu, sa spoljne strane neku kvrzicu kao zrnce pirinca... kad sam se preko telefona konsultovala sa ginekologom, rekao mi je da ce to pre biti BERTOLINIJEVA ZLEZDA nego condilom.
rekao mi je da uzmem neki antibiotik da pijem na 12 sati po 2, celu kutiju i da ce mi to nestati...
inace, imam stalnu vezu i ne menjam partnere, tako da ne zelim da verujem da postoji mogucnost da je u pitanju condilom, prenesen polnim odnosom...

moze li neko da mi kaze nesto vise o bertolinijevoj zlezdi i koliko slicnosti ima sa kondilomima?

p.s.
da li se kondilomi isto manifestuju i kod muskaraca, spolja i u vidu bradavica?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Molila bih sve koji znaju da mi odgovore - kako kandida i kondilomi uticu na mogucnost zaceca. Mojoj sestri su dijagnostikovane ove bakterije i koristila je vaginalete, mada su se posle 6-7 meseci ponovo pojavile. Zanima me da li to moze da utice na mogucnost zaceca posto vec godinu dana nista... ili je problem druge prirode, mada je radila sve potrebne analize i sve su OK???
ma_ja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 17, 2004 10:46 pm

Post od ma_ja »

molila bih dr Presetnik da opise , u 2-3 recenice ,kandidijaZu spolj.polnih organa. hvala
thome
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 23, 2005 7:56 pm

Post od thome »

candida se cesto dobija i posle upotrebe antibiotika,bez upotrebe nistatin tableta...................
a sto se tice kondiloma,mogu da se dobiju i preko toalet papira,u autobusu,narocito leti..............cak se pretpostavlja da je jedan od uzrocnih kondiloma upotreba samolepljivih ulozaka always............i jos puno razloga ima.................
ali u svakom slucaju sta ghod da je,na vreme mora da se leci,jer oba pojma mogu biti opasna po pitanju steriliteta.........................
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm

Post od skorpija_jarac »

e da...
doktorka mi je napomenula da izbegavam tanga gacice, preuske pantalone i ALLWAYS uloske, tj. da koristim samo uloske sa pamucnom povrsinom, sto meni stvarno vise odgovara...

jos ranije sam cula da se infekcije mogu preneti kada odmah posle nekoga sednes na jos toplu stolicu, sto moze da se poveze sa sedistima u busu itd.

zvuci malo glupo, ali nije nemoguce...
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:o Kondilomi se prenose polnim putem, ali dugo mogu mirovati.
Prema jednoj US statistici 17,7% niskorizične populacije ima kondilome. Imam utisak da je kod nas taj procenat veći zbog neodgovornog ponašanja tj. seksa bez zaštite kondomom. :x
Lekovi: Podofilin; Podofilotoxin; Interferon. :oops:
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član

Post od skorpija_jarac »

jel zna neko koliko se krecu cene uklanjanja kondiloma laserom?
imam samo na dva mesta, male...
thome
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 23, 2005 7:56 pm

Post od thome »

najbolje da se ode jovanovu ulicu u beogradu......to je specijalna bolnica..............malo je skuplje ali rade odlicno,i vrlo su precizni...........takodje je i tretman odlican,radi se pod totalnom anestezijom...................
gost123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 11, 2004 1:00 am

Post od gost123 »

u specijalnoj bolnici rade laserom u totalnoj anesteziji za 16.000 din odn. 200 evra, a ista stvar(laser, totalna anestezija) u GAK narodni front kosta 4020 din, pa odlucite sami da li cete 4 puta vise platiti privatniku za istu stvar
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član

Post od skorpija_jarac »

zasto bi se laser radio u totalnoj anesteziji?

i koliko znam, u narodnom frontu se ne radi laser, vec se nekom spravicom, poput lemilice, sprzi bradavica.
i to pod lokalnom anestezijom... meni je doktorka dala uput za to.
Odgovori