bubuljice i dijane 35

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

jeci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 3:39 pm

bubuljice i dijane 35

Post od jeci »

imam 21 godinu,ginekologica mi je preporucila da pijem Dijane 35 zbog regulisanja mensrtuacije, hormona i bubuljica koje imam po ledjima predelu dekoltea i licu,pila sam ih pet meseci vec posle prvog meseca bubuljice su izbledele, kasnije malo i nestale jedino na licu sam imala po neku,ali ledja i dekolte sve se ocistilo,posle pet kutija ginekologica mi je rekla da vise ne sme da mi ih prepise da vise ne pijem,tako da sam presala nakon dve nedelje opet su pocele da se pojavljuju sad sam na pocetku.zanima me koliko dugo mogu da ih pijem,da li stvarno pomazu trajno,ali moram da napomenem da nisam imala seksualne osnose
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jedna »

Meni su rekli da se uzimaju NAJMANJE sest meseci. Ja ih uzimala 9 meseci (zbog bubuljica samo). Lice se ocistilo, bubuljice se nikad nisu povratile. Od tada je proslo vise od 10 godina :lol:
jeci
Novi član
Novi član

Post od jeci »

pa super! a kad si pocela da ih pijes,mislim sa koliko godina?
Jedna
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jedna »

Epa ovako: Ja dobila te bubuljice (nista ekstremno, ali ipak dosta) posle puberteta. :-? Udala se, rodila dete sa 26 godina, ali one ni makac!!! E jedino prva godina nakon porodjaja, lice mi se ocistilo, bilo je kristalno cisto 8) Nakon te jedne veoma lepe godine (raspolozenje, radosti i to) sve se povratilo. Sa mojih 30 godina, odem kod ginekologa, ustanovljeni su policisticni jajnici. Pijem Diane 9 meseci, lice se cisti, i evo me....deset godina kasnije, ja sam jos uvek lepa.... 8) ocu da kazem, nemam bubuljica... :)

Srecno, i zelim ti uspeh :)
jeci
Novi član
Novi član

Post od jeci »

imam i ja policisticni jajnik levi valjda,vise ne mogu da se setim. pa videcu sa drugim ginekologom i dermatologom sta ce mi reci u vezi dijane 35. hvala na odgovoru! :)
Sanja L.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 6:47 pm

Post od Sanja L. »

Zdravo Jedna

Ja bih isto pocela da pijem Dijane, ali me strah da ne postoje kakve ne zeljene pojave.Da li si ti imala nekakve simptome kada si krenula da ih pijes?
jeci
Novi član
Novi član

Post od jeci »

moras ipak videti sa doktorom ginekologom i dermatologom, da li smes i da li ih trebas piti, ne na svoju ruku,a sto se tice dejstva nista strasno, mozda osetljivist dojki na pocetku i to je sve.
Sanja L.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 6:47 pm

Post od Sanja L. »

Hvala Jeci

Ja sam ih vec kupila,pa cu da probam nadam se da ce biti kako treba.
Nema sta nisam probala od kozmetickih sredstava,isla kod najboljeg dermatologa,kozmeticara i nista.Ledja,vrat ,dekolte nikako da dovedem u red.Nadam se da je ovo u redu sa Dijane35.
jeci
Novi član
Novi član

Post od jeci »

Nema na cemu :) nego dobro pogledaj uputstvo jer ima odredjena procedura kad treba da se piju koju moras tacno da ispostujes,ja ne bi bez ginekologice pocela, moj savet. pozdrav!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ako Vas ginekolog nije imao razloga da Vam ne da kontraceptivne pilule na pocetku, koji je onda razlog mogao biti da Vam prekine terapiju ???
Ovo govori o nesigurnosti i nedovoljnom znanju Vaseg ginekologa, a ne o naucnim faktima.
ginekologica mi je rekla da vise ne sme da mi ih prepise da vise ne pijem
Prelistajete stranice foruma, o kontracepciji, pilulama, indikacijama i kontraindikacijama smo pisali vec bezbroj puta, Vase je samo da nadjete topike.
Pozdrav,
ObGyn
Jedna
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jedna »

Sanja L. napisao:Zdravo Jedna

Ja bih isto pocela da pijem Dijane, ali me strah da ne postoje kakve ne zeljene pojave.Da li si ti imala nekakve simptome kada si krenula da ih pijes?
Ja se sada ne secam sta je pisalo na kutiji o nuspojavama (kazem vise od 10 god.proslo), ali secam se samo da sam ja imala blage mucnine (nista strasno ili ozbiljno). A....od pozitivnih stvari..osim prociscavanje lica, bilo je i .... ovaj... :oops: ... uvecavanje grudi, i to bas onako lepo :D , uh sto je tih devet meseci dok sam bila na Diane, moj muz bio happy... 8)
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

tezak taj sport prelistavanje foruma, pa da vam Dzejn-akrobata preporuci nekoliko stranica Slika :

......o apsolutnim & relativnim kontraindikacijama za koriscenje kontraceptivnih pilula: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 2730#32730

......o uobicajenim/ocekivanim (privremenim), kao i o nuspojavama kad je nuzno javiti se lekaru momentalno: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 9615#19615

......o pilulama - razno: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5232

......pilule, da ili ne - forum's miting i kontramiting Slika : http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 1788#41788

......ako se propusti jedna ili vise pilula onda.... : http://www.21dan.com/akosi/propustilapilulu.jsp

.....lagano jedno stivo uz kaficu Slika

SRECNO!!!

p.s.
jedna napisao:A....od pozitivnih stvari..osim prociscavanje lica, bilo je i .... ovaj... ... uvecavanje grudi, i to bas onako lepo , uh sto je tih devet meseci dok sam bila na Diane, moj muz bio happy...
Jedna, je l' to onaj rad - 'OCU TROJKE, 'OCU TROJKE!!! - ?
I ja - 'OCU TROJKE, 'OCU TROJKE!!! - samo ne znam da l' postoje neke od kojih hoce da se smanje!? Slika

Slika , Dzejn_Do
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Jane Doe,

Svaka cast! Uvek se nanovo odusevim sto komentarima, sto time da svakome "serviras" gotove linkove za pretrazivanje! :lol:

Srdacan pozdrav! :wink:
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

[ Slika ]
AAAAA, kablovski internet???
to je ono sto ye*e babu, a nije deda!!! uz ovakvu konekciju opcija "edit" trebalo bi da je otvorena ne 5 minuta nego 5 dana!!!

elem, da s' dopunim....

p.s. .....nastavak.....: Ah, te zene!!! Nikad srecne, nikad zadovoljne.....

lepo primetio Ajnstajn..... [ / Slika ]

p.s. hvala, hvala, Gordy, pozdrav za komsiluk!!!
Jedna
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jedna »

jane_doe napisao:Jedna, je l' to onaj rad - 'OCU TROJKE, 'OCU TROJKE!!! - ?
I ja - 'OCU TROJKE, 'OCU TROJKE!!! - samo ne znam da l' postoje neke od kojih hoce da se smanje!?
Jao Jane_d, luda si stvarno :lol: , ovaj... ocu da kazem, DOBRA SI.. :lol: :lol: :lol:

A za linkice, svaka ti cast, ja jednom rekoh.... ne mrdaj nikuda sa ovog foruma. Ni da pomislis! :D

Pozdrav
Odgovori