Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Da, i bila sam i upravo sada jesam. Inace, mislim da ovo pitanje uopste nije relevantno za diskusiju.bonbi napisao: ljubičice draga,
da li si ti bila trudna?
Ne moram da idem na internet, jer iako mi je stalno boraviste Beograd, trenutno se nalazim na strucnom usavrsavanju u jednoj od mnogo razvijenijih i bogatijih zemalja nego sto je nasa. Ovde, na primer, trudnicko bolovanje radi odrzavanje trudnoce ne postoji, a porodiljsko traje samo 3 meseca. Videcete trudnice u poodmakloj trudnoci i na radnim mestima koja zahtevaju visesatno stajanje ili fizicki rad... Organizovano cuvanje dece postoji tek od 3. godine, pa zaposlene majke moraju da se snalaze u raznim privatnim aranzmanima da bi deca bila zbrinuta dok one rade. Trudnica na poslu koji je odredjen ugovorom (kao sto je moj na primer), ne moze racunati na produzenje ugovora kada taj istekne.bonbi napisao: o tome kako su trudnice zaštićene u nekim drugim zemljama i koliko država vodi računa o svemu tome, bolje da ti ne pričam...uopstalom imaš internet pa se malo raspitaj...
Nisam bila trudna kada sam dosla ovde.bonbi napisao:samo nisi razjasnila zašto si ti trudna otišla na specijalizaciju
Iako su nasu zemlju potresale teske godine, koje jos uvek traju, i sto u cesto dramaticnim okolnostima ne moze biti uvek lepo, ja sam ipak zadovoljna sto sam bila (i bicu ponovo) tamo.bonbi napisao: kada ti je ovde u srbiji baš lepo
Zena se ovde placa za rad u trudnoci isto kao i kada nije trudna, kao i u Srbiji. Iznos zavisi od radnog mesta (kao i kod nas), i jeste ovde u proseku visi, ali to se ne odnosi samo na trudnice nego je slika ekonomskog stanja u zemlji.bonbi napisao: koliko to njih iznosi u EURima mesečno ,mislim na rad u trudnoći
Inace, poslodavac u principu nema ama bas nigde obavezu da radniku ponudi novi ugovor kada prethodni istekne, i ne moze biti tuzen zbog toga. Otkaz je iskljucivo kada se ugovor prekine u toku njegovog trajanja, i jedino u tom slucaju moze biti predmet spora.bonbi napisao:možeš da ih tužiš zbog toga