Privatnik, ne privatnik, valjda je bitno kakav covek (zena) je na celu firme, ja stvarno imam srece odrzavala sam trudnocu, tj dozvolio mi je da radim kod kuce, da ne bih dolazila svaki dan kroz prevoz, platu mi daje u punom iznosu, i dogovor je da ne produzavam bolovanje nakon trudnickog vec ako mi treba jos vremena na neplaceno.
A sto se tice autobusa, e tu sam tek pobesnela sa stomakom do zuba kada mi je mladic od 17-18 godina (za neocekivati) ustupio mesto jedan penzioner me je gurnuo i seo, pri tom komentarisuci kako meni nije mesto u autobusu, sto me ne vozi onaj ko mi ga je napravio
prema tome definitivno je bitno s kim imate posla, podrzavam da zene treba da dobijaju 100%bolovanja za vreme odrzavanja trudnoce, i treba da provedu sto vise vremena sa svojom decom, a porediti se sa stranim zemljama je van pameti.
biti trudnica
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Zalosno je sto u ovoj zemlji trudnice tretiraju gotovo nikako a stalno su im puna usta `bele kuge`,ko god je bio trudnica ili sad vec ima decu zna kako je to biti u Srbiji,Beogradu . Bukvalno saznavsi tu najsrecniju vest da ste trudni sledeca je sokantna pocevsi od trudnickog bolovanja koje je umanjeno i kasni punih 6 meseci a do tad mozete da crknete,oni koji su nezaposleni naravno isto tako nikakva pomoc,zatim beskrajno cekanje u domu zdravlja sa gomilom zena,pauzama i ulascima `preko veze`,stajanja u busu dok te svi kao ne primecuju da slucajno ne bi ustali,placanje lekova za odrzavanje trudnoce ako imate taj problem,trazenja `veze` po bolnicama gde ce te se poroditi da ne bi prosli tako da vas ostave na stolu i da dozivate besomucno,podmicivanja,cascenja lekara i kad konacno to sve prezivite i dobijete preslatku bebicu prica se nastavlja,nemate nikakvu pomoc za decu ili je ona mizerna,opet stojite u busu al ovaj put sa kolicima i bebom,cekate porodiljsko i tako dalje i tako dalje... Zaista cekam dan kada ce neko pametan da se seti da napravi zakon o deci,porodici,trudnicama a do tad svima pozdrav i jednostavno izdrzite!
- novosadjanka
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 9:08 pm
nije sve tako crno
Znam da je u ovoj drzavi poprilicno tesko ostvariti svoja prava,ali ipak postoje izuzeci.Moja koleginica je u 6 mesecu trudnoce i radi i dalje, radila je kao sef u sanku, a sad radi samo papirologiju.Ranije je svaka trudnica dobijala otkaz iako bi bila prijavljena, medjutim to nije slucaj sa zadnje dve zene u mom preduzecu. Prva je trebala da radi do avgusta,medjutim imala je tesku trudnocu i odlucila se da ode u maju. Gazda je malo negodovao,ali na kraju je pristao da joj isplacuje sumu od oko 100e mesecno,za cega je dobijao povracaj od socijalnog.
Zelela sam samo da vam pozelim sve najbolje u trudnoci i zivotu i nadam se da ce se vas problem resiti na najpozitivniji nacin za vas.
Zelela sam samo da vam pozelim sve najbolje u trudnoci i zivotu i nadam se da ce se vas problem resiti na najpozitivniji nacin za vas.